معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه همه باید برای احیای دریاچه ارومیه اهتمام لازم را بکار بریم گفت: ریزگردهای ماسه ای و نمکی حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه تهدیدی جدی برای آینده زیست محیطی شهرستانهای اطراف این دریاچه هستند.
ریزگردهای ماسه ای و نمکی، تهدیدی برای آینده زیست محیطی حوضه دریاچه ارومیه
8 بهمن 1393 ساعت 3:16
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه همه باید برای احیای دریاچه ارومیه اهتمام لازم را بکار بریم گفت: ریزگردهای ماسه ای و نمکی حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه تهدیدی جدی برای آینده زیست محیطی شهرستانهای اطراف این دریاچه هستند.
به گزارش زیست آنلاین از باشگاه خبرنگاران هادی بهادری افزود: باید کاری کنیم که دریاچه خشک نشود چرا که هم اکنون با خشک شدن بخشی از دریاچه ارومیه، ماسه های اطراف به سمت بیرون، پیش روی داشته اند.
وی اضافه کرد: اگر در سالهای آینده کاری در این خصوص نکنیم، جاده ارومیه - سلماس با ماسه های سطح دریاچه پوشانده شده و حتی در دیگر مناطق نظیر میاندوآب و مناطق شرقی نیز با همین پدیده روبه رو می شویم.
وی با اشاره به اینکه خطرات زیست محیطی حاصل از ریزگردهای ماسه ای بسیار کمتر از ریزگردهای نمکی است اظهار کرد: ریزگردهای نمکی، مشکلات اقلیمی بسیار بیشتری را در محیط اطراف دریاچه ایجاد می کنند.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به این معضلات، باید از نگاه سیاسی به دریاچه ارومیه پرهیز کنیم و تمام مردم، مسئولان، صاحبنظران، کارشناسان و رسانه ها اهتمام خود را به حل مشکلات دریاچه ارومیه و جلوگیری از خشک شدن آن در سالهای آینده معطوف کنند.
بهادری به توجه ویژه و خاص دولت تدبیر و امید به موضوع احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: دولت یازدهم در آبان ماه امسال، بیش از هفت هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال برای هزینه کردن در راستای احیای این دریاچه تصویب کرده که از این میزان حدود ۱۸ درصد ابلاغ شده است.
وی افزود: از یک هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال بودجه ابلاغی نیز ۲۰ درصد تخصیص داده شده و تخصیص دوم نیز در آستانه تصویب است.
وی اظهار کرد: انتقال آب حوضه به حوضه و حفظ آب حوضه دریاچه ارومیه دو راهبرد کلی احیای دریاچه ارومیه است که در این خصوص برنامه های مهمی مطالعه، تصویب، ابلاغ و اجرایی شده اند.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: در بخش انتقال آب، از سدهای چپرآباد و سیلوه و همچنین رودخانه زاب فعالیت هایی انجام شده ولی نباید در انتظار تاثیر بسزای این امر در بهبود وضعیت دریاچه ارومیه باشیم.
بهادری گفت: مهمترین موضوع در راستای احیای دریاچه ارومیه، حفظ آب موجود در حوضه در راستای احیاست و باید مواردی نظیر صرفه جویی های آب را در بخش های مختلف به ویژه بخش کشاورزی مورد اهتمام قرار دهیم.
وی افزود: جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، اجرای پروژه فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی وضعیت موجود و نیازهای آبی دریاچه ارومیه به مردم منطقه، ساماندهی چاههای اطراف دریاچه ارومیه، نصب کنتور هوشمند روی چاهها، استفاده از روش های نوین آبیاری نظیر قطره ای و بارانی، تهیه نقشه کاداستر منطقه، برنامه ریزی در راستای برداشت نمک های طعام، پتاس و منیزیم با هدف اقتصادی و کاهش میزان نمک دریاچه، لایروبی انهار و رودخانه های اطراف دریاچه ارومیه و تلاش برای کاشت گونه های غیر آب بر کشاورزی نظیر پسته، زعفران و سنجد در حوضه آبریز دریاچه از جمله پروژه هایی هستند که برخی از آنها اجرایی شده و برخی نیز در آستانه اجرا قرار دارند.
وی اضافه کرد: در روزهای گذشته عملیات رهاسازی نزدیک به ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب سدهای سه گانه در جنوب آذربایجان غربی به سمت دریاچه ارومیه آغاز شده که تا پایان اسفند ماه این میزان آب وارد دریاچه می شود.
دریاچه ارومیه از ۱۸ سال گذشته با مشکلات جدی خشکسالی مواجه شده و در حال حاضر از تراز حداکثری ۳۲ میلیارد مترمکعبی و اکولوژیک ۱۴ میلیارد مترمکعب، حدود دو میلیارد مترمکعب آب دارد.
دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه شور جهان به شمار می رود.
کد مطلب: 56916