اگر جنگلهای زاگرس تخریب نشده بود میتوانست مانند فیلتری جلوی ریزگردها را بگیرد اما با زوال جنگل بلوط، قطع درختان و چرای بیرویه زاگرس نمیتواند در زمینه حیات زیستی کشور نقشآفرینی لازم را داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان :
زوال جنگلهای زاگرس در پیش است
14 اسفند 1393 ساعت 6:09
اگر جنگلهای زاگرس تخریب نشده بود میتوانست مانند فیلتری جلوی ریزگردها را بگیرد اما با زوال جنگل بلوط، قطع درختان و چرای بیرویه زاگرس نمیتواند در زمینه حیات زیستی کشور نقشآفرینی لازم را داشته باشد.
به گزارش زیست آنلاین مهرداد فتحی در دومین کنفرانس ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس که امروز در سالن همایشهای سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شد، افزود: حیات اکوسیستم کشور ما وابسته به حیات زاگرس است اگرچه زاگرس مظلوم است اما امیدواریم روزی دولتمردان متوجه اهمیت این منطقه بشوند.
وی با اشاره به موضوع ریزگردها اظهار کرد: اگر جنگلهای زاگرس تخریب نشده بود میتوانست مانند فیلتری جلوی ریزگردها را بگیرد اما با زوال جنگل بلوط، قطع درختان و چرای بیرویه زاگرس نمیتواند در زمینه حیات زیستی کشور نقشآفرینی لازم را داشته باشد. مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان تاکید کرد: لازم است به حساسیت در سطح ملی در زمینه جنگلهای زاگرس برسیم و نباید زمان را از دست بدهیم و باید حفاظت از این منطقه به طور جدی در دستور کار دولتمردان قرار گیرد. وی بااشاره ضعف قانونی در این زمینه افزود: در حال حاضر قوانین موجود درباره قطع درخت مربوط به ۵۰ سال پیش است. بنابراین قوانین نیاز به بازنگری دارند. ارزش یک درخت بلوط ۲۰۰ هزار دلار است اما یک فرد محلی برای چند هزار تومان نسبت به قطع آن اقدام میکند بنابراین باید در جهت افزایش فرهنگ مردم در مواجه با محیط زیست تلاش کنیم. فتحی در ادامه گفت: کارگروههایی با مشارکت دستگاههای مختلف تشکیل میشود تا با آسیب شناسی مجدد وضع موجود راهکارهایی را برای گونههای ارزشمند زاگرس ارائه دهند. علاوه بر آن قانونگذاران باید مسائل محیط زیست را بازنگری کلی کنند و به مجازات متخلفان و جرایم توجه لازم را داشته باشند. فتحی در پایان گفت: به منظور کاهش اثرات ریزگردها لازم است به احیای تالابها کمربند سبز و احیای جنگلهای زاگرس بپردازیم و تامین اعتبار برای این جنگلها را مد نظر قرار دهیم. http://www.isna.ir/fa/news/۹۳۱۲۱۴۰۸۵۰۳
کد مطلب: 60110