به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا،آذر زمانپور با اشاره به آلودگی هوای اهواز در بیشتر روزهای سال، اظهار کرد: ریزگردها، ریختن پسابهای بیمارستانی به رودخانه کارون و آلودگی ناشی از فعالیت صنایع آلاینده در اهواز، سلامتی مردم و به ویژه گروه های پرخطر را در معرض خطر قرار داده است.
وی با اشاره به امتناع صنایع آلاینده از پرداخت عوارض آلایندگی به شهرداری، تصریح کرد: شرکتهای متمولی مانند شرکت نفت و صنایع فولاد علی رغم حجم بالای آلایندگی خود، زیر بار پرداخت عوارض آلایندگی به شهرداری نمیروند. در منطقه صنایع فولاد روی خیابان ها و حیاط منازل در تمام روزها، لایه سیاهی از دود قرار می گیرد که ناشی از فعالیت شرکت صنایع فولاد است. این لایه دود با ورود به بدن چه بلایی بر سر مردم و سلامت آنان خواهد آورد؟ با این وجود این شرکت حاضر به پرداخت عوارض آلایندگی نمی شود.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز ادامه داد: شرکت متمول و بسیار گسترده ای مانند شرکت نفت که با فعالیت خود در اهواز همه روزه حجم زیادی از آلاینده های بسیار خطرناک را وارد هوای اهواز میکند، نه تنها حق و سهم مردم منطقه از بابت چاه های نفت را نمی دهد بلکه حتی حاضر به جبران خسارت زیست محیطی ناشی از فعالیتهای خود و پرداخت عوارض الایندگی نمی شود. این شرکت در بحث کمربند سبز اهواز تاکنون اقدام به کاشت حتی یک اصله درخت نیز نکرده است
زمانپور عنوان کرد: شهردای فاقد اختیار و حدود قانونی برای برخورد با صنایع آلاینده ای است که از پرداخت عوارض آلایندگی امتناع می کنند. به نظر می سد سازمان ها و نهادهای نظارتی و ذیربط مانند اداره کل حفاظت محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور نیز در برخورد با صنایع متخلف و آلاینده تعلل می کنند.
وی با اشاره به آلایندگی شرکت الکل سازی رازی و شرکت کربن بلک بیان کرد: این دو شرکت با وجود حجم بالای آلاینده ای که تولید می کنند، در وسط و مرکز شهر استقرار دارند. جای سوال دارد که باتوجه به قوانین مبنی بر استقرار صنایع آلاینده در خارج از حریم شهری چرا سازمان های متولی مانند اداره کل حفاظت محیط زیست با این دو شرکت برخورد قانونی نمی کنند؟
عضو شورای شهر اهواز با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در این زمینه گفت: با وجود آلودگی زیاد هوای اهوازدر بیشتر روزهای سال، رسانه ملی تنها به موضوع آلودگی هوای پایتخت می پردازد و در روزهایی که نفس مردم اهواز به علل مختلف از جمله آتش سوزی مزارع نیشکر، پدیده ریزگردها و فعالیت صنایع آلاینده تنگ میشود، هیچ خبری از این وضعیت در تلویزیون منعکس نمیکند.
زمانپور عنوان اظهار کرد: شرکت نفت، گروه ملی فولاد، صنایع فولاد و ... حتی یک اصله درخت در طرح کمربند سبز اهواز نکاشته اند. باید این موضوع به صورت جدی پیگیری شود و با ورود شخص استاندار خوزستان کارگروهی دارای، قدرت اجرایی تشکیل شود تا از یک سو صنایع آلاینده ملزم به پرداخت عوارض آلایندگی و انجام تعهدات در طرح کمربند سبز شوند و از سوی دیگر شرکتهایی مانند الکل سازی رازی و شرکت کربن بلک از مرکز شهر سریعا تخلیه و به خارج از شهر منتقل شوند.