رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه دولت بخش دوم اعتبارات مربوط به احیای دریاچه را که ۸۲۰ میلیارد تومان می باشد، تصویب کرده است، اظهار کرد: روند احیای دریاچه ارومیه با توجه به ارزیابی ها نشان می دهد بر اساس تلاش های صورت گرفته و برنامه هایی که در حال اجراست روند مطلوبی است، اما اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی و تامین حق آبه این دریاچه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر احیای تالاب های مهم کشور است.
به گزارش زیست آنلاین، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر یک روزه خود به شهرستان پاکدشت با حضور در شهرک صنعتی عباس آباد، سیستم پایش لحظهای تصفیه فاضلاب این شهرک صنعتی را افتتاح و از بخشهای مختلف شرکت تولید موتورسیکلتهای برقی بازدید کرد.
معصومه ابتکار گفت: اقدامات بسیار خوبی برای تکمیل مجموعه تصفیه خانه پساب صنعتی شهرک و همچنین پایش برخط پارامترهای مختلف آلاینده پساب در این مجموعه صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه همه شهرک های صنعتی باید در خصوص راه اندازی سیستم پایش لحظه ای تصفیه فاضلاب خود اقدامات لازم را انجام دهند، افزود: رعایت ضوابط و الزامات محیط زیست باید انجام شود و این بخشی از فعالیت اقتصادی هم محسوب می شود.
ابتکار ادامه داد: در حال حضر با توجه به تاکیداتی که برای توسعه فعالیت های اقتصادی و صنعتی در کشور وجود دارد باید تلاش کنیم در بحث پساب و همینطور پسماند الزامات زیست محیطی رعایت شود و انشا الله در شهرستان پاکدشت هم در این خصوص اقدامات بیشتری صورت خواهد پذیرفت.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه موتور سیکلت ها و خودروهای برقی قطعا می توانند بخشی از معضلات مرتبط با آلودگی هوا در کلانشهرها را حل کنند، گفت: خودروها و موتورسیکلت های برقی یک وسیله حمل و نقل پاک بوده و بسیاری از کشورهای دنیا در این زمینه سرمایه گزاری می کنند.
وی ادامه داد: البته برای ایستگاه های شارژ در سطح شهر نیز باید برنامه ریزی شود تا این موتورسیکلت ها بتوانند داخل شهرها هم ایستگاه شارژ داشته باشند و بدین ترتیب بتوانند به سهولت تردد کنند.
ابتکار در ادامه با اشاره به اینکه بزرگترین معضل زیست محیطی شهرستان نبود سیستم جمع آوری فاضلاب و تصفیه سیستم تصفیه فاضلاب است، افزود: این موضوع در دستور کار دولت قرار دارد و امیدواریم با همکاری مسئولان، مردم و بخش خصوصی این سیستم که نبود آن میتواند تبعات زیست محیطی زیادی برای شهرستان داشته باشد احداث و به بهره برداری برسد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست وجود نخالههای ساختمانی، پسماندهای صنعتی و معادن را از دیگر معضلات زیست محیطی شهرستان دانست و گفت: این روند توسعه بی رویه معادن قطعا در تولید گرد و غبار و تبعات مختلف زیست محیطی در منطقه نقش دارد و ساماندهی این واحدها باید در دستور کار قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور در بخشی از دیگر از سخنان خود یکی از ابعاد مهم در خصوص ریزگردها را احیای تالاب ها عنوان کرد و افزود: دولت یازدهم برای احیای تالاب ها گام های متعددی برداشته و در برخی از این زمینه ها با مشارکت وزارت نیرو حق آبه تالاب ها تامین شده است.
وی افزود: یکی از تالاب های مهم استان تهران تالاب بندعلیخان است و این تالاب در گذشته بدلیل عدم تامین حق آبه آسیب دیده است و در حال حاضر پیگیر موضوع این تالاب هستیم و امیدواریم به تالاب های کل کشور توجه ویژه شود.
ابتکار با بیان اینکه دولت بخش دوم اعتبارات مربوط به احیای دریاچه را که ۸۲۰ میلیارد تومان می باشد، تصویب کرده است، اظهار کرد: روند احیای دریاچه ارومیه با توجه به ارزیابی ها نشان می دهد بر اساس تلاش های صورت گرفته و برنامه هایی که در حال اجراست روند مطلوبی است، اما اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی و تامین حق آبه این دریاچه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر احیای تالاب های مهم کشور است.
بر اساس گزارش سایت اطلاع رسانی محیط زیست استان تهران(سامات)، گفتنی است، سیستم پایش لحظهای تصفیه فاضلاب شهرک صنعتی عباس آباد که دارای آنالایزر پارامترهای اصلی آلاینده آب شامل COD ،BOD ،PH و دماو سختی است، با توجه به آلایندگی فاضلاب شهرک صنعتی عباس آباد در گذشته که میزان COD آن به ۲۰۰۰ هم می رسید هم اکنون با پایش لحظه ای سیستم امکان نظارت مستمر بر پارامترهای یاد شده فراهم شده است.