کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رییس سازمان مدیریت بحران :

80 درصد پدیده ریزگردها منشا خارجی دارد

28 بهمن 1395 ساعت 9:32

رییس سازمان مدیریت بحران گفت:۸۰ درصد پدیده ریزگردها منشا خارجی دارد که ۶۰ درصد آن از کشور عراق است اما مقابله با این پدیده به هیچ عنوان در اولولیت آنها نیست.


به گزارش زیست آنلاین، اسماعیل نجار در حاشیه سی و سومین همایش فصلی مدیران کل پزشکی قانونی کشور در قشم به خبرنگار ایرنا گفت: مقابله با منشاء داخلی پدیده ریزگردها راه حل فوری ندارد، نیازمند کاشت سه میلیون هکتار نهال و گیاهان متناسب با اقلیم است و تا زمان جا افتادن ریشه گیاهان و تغذیه از منابع آب زیرزمینی باید گیاهان آبیاری شوند که امری هزینه بر و دراز مدت است.
وی با بیان این که بیابان زایی، تغییرات اقلیمی، کاهش منابع آبی و بارش ها علت های اصلی داخلی بروز این پدیده است ، خاطرنشان کرد: اقدام هایی توسط دولت در راستای مقابله با گرد و غبارها در استان خوزستان صورت گرفته اما بخش قابل توجهی از ریزگردها منشا خارجی دارد.
رییس سازمان مدیریت بحران یادآورشد: دولت به مشکل آلودگی هوای کشور به ویژه در خوزستان توجهی ویژه دارد اما گرمایش زمین به میزان ۱.۷ درجه سانتیگراد و پیامدهای ناشی از آن همچون کمبود آب، کاهش میزان بارندگی و بیابان زایی از دیگر علت های بروز این پدیده است که یک دولت به تنهایی نمی تواند در زمینه رفع آنها اقدام کند.
وی با بیان اینکه محیط زیست متولی اصلی در زمینه ریزگردهها است اضافه کرد: سایر سازمان ها مانند جنگل ها و مراتع نیز در زمینه مقابله با ریزگردها مسوولیت دارند و به ویژه با محدودیت های اعتباری موضوع بسیار پیچیده شده اما دولت از همه ظرفیت ها بهره گرفته که از جمله می توان به طرح احیای هورالعظیم اشاره کرد.
نجار ادامه داد: بخش قابل توجهی از این تالاب در خاک ایران است که پیشتر جهت حفاری و بهره برداری از منابع نفتی تخلیه شده بود اما دولت یازدهم حق آبه ای برای احیای آن در نظر گرفت و تا کنون سه زون هورالعظیم آبگیری شده است.
رییس سازمان مدیریت بحران افزود: عراق هم اکنون مشکلات جدی تری برای مقابله دارد و از سویی بخشی از کانون های تولید ریزگردها هم اکنون در کنترل تروریست هاست.
وی بیان کرد: تغییرات منطقه ای مانند احداث سد در بالادست رود دجله و فرات توسط ترکیه که موجب خشکی برخی مناطق و افت رطوبت شده که با وزش بادهای شدید ریزگردها به خوزستان می رسد.

همکاری مردم موجب کاهش خسارت های ناشی از بحران ها می شود
رییس سازمان مدیریت بحران در ادامه به وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان نیز اشاره کرد و گفت: ۱۰۶ میلمیتر میانگین بارندگی سالانه این استان است که در بارندگی های اخیر ۵۳ میلیمتر باران بارید اما عوامل مختلفی در کنار هم موجب بروز خسارت شد.
وی با تاکید براین که ۵۰ میلیارد ریال در مرحله نخست برای جبران هزینه های ناشی از سیلاب توسط دولت در اختیار سیستان و بلوچستان قرار خواهد گرفت بیان داشت: سایر خسارت ها نیز پس از برآورد، تخصیص داده می شود اما مردم نیز به نوبه خود باید همراهی لازم را داشته باشند.
نجار بیان کرد: خسارت ها در موارد زیادی ناشی از ساخت و سازهای غیرمجاز، ساخت و ساز در نقاط ممنوعه یا عدم توجه به هشدارها در زمان بحران ناشی می شود که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی عنوان کرد: هم اکنون ۲۰ استان شاهد بارش باران و برف است و مردم باید متناسب با شرایط رفتار کنند اما بسیاری هشدارها و محدودیت ها را جدی نمی گیرند که از جمله می توان به سفر بدون تجهیزات زمستانی اشاره کرد که در نتیجه آن مشکلاتی برای مردم و دولت ایجاد می شود.
رییس سازمان مدیریت بحران تاکید کرد: مردم باید زندگی و کسب خود را ایمن کنند و از جمله حادثه پلاسکو به این دلیل رخ داد که واحدهای مستقر در ساختمان به رغم درآمدهای قابل توجه حتی یک درصد از آن را طی این سال ها برای ایمنی اختصاص نداده بودند در حالی که اگر به هشدارها توجه می شد، شاهد این میزان فاجعه و خسارت نبودیم.
وی با اشاره به بودجه ۱۲۰ هزار میلیارد ریالی مدیریت بحران کشور اضافه کرد: دستگاه ها باید به وظیفه نظارتی خود عمل کنند چرا که برای مقابله حادثه ها و بحران ها راهی جز پیشگیری و استفاده از فناوری های نوین وجود ندارد و در صورت بروز بحران نیز دولت همه توان خود را برای یاری رسانی به کار خواهد گرفت.
نجار در ادامه افزود: با توجه به گسل های فراوان موجود در کشور، زلزله بزرگترین بحرانی است که کشورمان را تهدید می کند و به واسطه برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی، فرونشست زمین دومین تهدید به شمار می رود.
رئیس سازمان مدیریت بحران در پایان یادآورشد: در شرایطی که ایران کشوری حادثه خیز است، آمادگی های لازم برای مقابله با بحران هایی مانند زلزله وجود ندارد و تنها ۱۰ درصد برای مواجهه با بلایایی مانند زلزله آمادگی داریم که به هیچ وجه این سطح از آمادگی کافی نیست.


کد مطلب: 61459

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/61459/80-درصد-پدیده-ریزگردها-منشا-خارجی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com