کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ابتکار مطرح کرد:

تفاهم نامه با آموزش و پرورش یکی از موفق ترین تفاهم نامه ها بود

23 اسفند 1395 ساعت 10:10

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش یکی از موفقترین تفاهم نامه هایی بوده که تا کنون بین دو دستگاه اجرایی امضا شده است امیدواریم این همکاری ادامه داشته باشد.


 

معصومه ابتکار در دومین روز از دومین نشست هشتمین دوره مجلس دانش آموزی با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانش آموزان گفت: محیط زیست متعلق به همه انسان ها ست که روی زمین زندگی می کنند خداوند نعمتهای بسیاری را مانند هوای پاک ، خاک ارزشمند ، گیاهان ، حیوانات و غیره را آفریده که در یک چرخه به هم پیوسته حیات را تشکیل می دهند و انسان هم عضوی از این چرخه است.

وی افزود: اشتباه از جایی شروع شد که انسان فکر کرد چون خداوند به او توانایی داده می تواند بر طبیعت سیطره پیدا و آن را مهار کند. همین تفکر باعث شد که طبیعت از بین برود .

تفاهم نامه بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان حفاظت محیط زیست

معاون رئیس جمهور با اشاره به تفاهم نامه ای که سال ۹۲ بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان حفاظت محیط زیست امضا شد گفت: این تفاهم نامه یکی از موفقترین تفاهم نامه هایی بود که بین دو دستگاه امضا می شد و بخشهای مختلفی داشت. قسمتهایی از این تفاهم نامه خیلی خوب پیش رفته و بخشهای دیگر هم نیازمند کار بیشتر است.

وی ادامه داد: ورود مباحث محیط زیستی به کتابهای درسی اولین بخش این تفاهم نامه بود که تا کنون به شکل خوبی اجرا شده اما کافی نیست. محیط زیست باید به فرهنگ و حقوق تبدیل شود به طور مثال منشور حقوق شهروندی کار بسیار بزرگی بود که دولت یازدهم انجام داد.

تعامل خوب با سازمان دانش آموزی

ابتکار با اشاره به اینکه سازمان دانش آموزی فعالیتهای بسیار خوبی را به شکل فوق برنامه در مورد محیط زیست انجام می دهد گفت: امیدواریم این روند همچنان توسط تشکلهای این سازمان ادامه پیدا کند.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید به دستورالعمل فرابخشی آب و محیط زیست اشاره کرد و افزود: این دستورالعمل به ۱۰۶ هزار مدرسه ایران ارسال شده و امیدواریم با مشارکت معلمان ، اولیا و دانش آموزان نمونه ای از یک شهر پایدار را داشته باشیم از مجلس دانش آموزی می خواهم که روی اجرای این دستورالعمل نظارت کند.

مجلس دانش آموزی؛ پرچمدار نهضت حفاظت از محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد محیط زیست بیانگر همه موارد است بیان کرد: مجلس دانش آموزی ظرفیت بسیار زیادی دارد و طبق همین فرمایشات مقام معظم رهبری این مجلس می تواند پرچمدار یک نهضت کلی برای حفاظت محیط زیست باشد و هر یک از اعضای آن نیز یک نماینده در این زمینه باشند.

خشکسالی دریاچه ارومیه

ابتکار با اشاره به این که خشکسالی دریاچه ارومیه تالابهای بختگان و گاوخونی و چندین تالاب دیگر نتیجه دخالت های انسانی بوده است گفت: بیش از ۱۲ هزار چاه عمیق غیرمجاز از تالاب بختگان آب برداشت می کنند تالابی که می توانست یک قطب گردشگری برای ایران باشد شاید با غفلت های حکومت نسبت به محیط زیست و همچنین زیاده خواهی برخی افراد خاص اکنون به کانون گرد و خاک تبدیل شده است.

وی ادامه داد: جامعه دانش آموزی باید نگاه دقیق ، گسترده و عمیقی به مسائل محیط زیستی داشته باشد و در این راه تلاش کند.

تاثیر گازهای گلخانه ای در گرم شدن زمین

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تاثیر گازهای گلخانه ای در گرم شدن زمین و تفاهم نامه های بین المللی که در این رابطه تشکیل شده است اشاره کرد و افزود: در ایران ۱.۵ تا ۱.۸ درجه افزایش دما را داشته ایم و از سوی دیگر میزان بارندگی ۲۰ درصد کاهش داشته و همه اینها مفهومش این است که خاک های بیشتری خشک می شوند ،آبهای بیشتری تبخیر می شوند و در نتیجه نیاز ما به انرژی بیشتر می شود و همه اینها به محیط زیست آسیب می رساند.

مصرف آب کشاورزی در ایران ۳ تا ۴ برابر میانگین جهانی است

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مصرف آب کشاورزی در ایران ۳ تا ۴ برابر میانگین جهانی است گفت: متاسفانه کشاورزی ما نه به آن شکل سنتی اداره می شود و نه اینکه به علم روز مجهز است و همه این بی توجهی ها به محیط زیست و استفاده بیش از حد از آب باعث شده تا ۸۵ درصد سفره های آب زیرزمینی ایران خالی شود. متاسفانه ما در میزان تخلیه آبهای زیرزمینی در رتبه های اول جهان قرار داریم که این اصلا خوب نیست.

توجه دولت یازدهم به محیط زیست

وی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم توجه به محیط زیست را در اولویت فعالیتهای خود قرار داده و دارد اظهار کرد: دولت تدبیر و امید از همان زمان که روی کار آمد نگاه ویژه ای به محیط زیست داشت و کارهای زیادی انجام داده اما همه کارها در دست دولت نیست و از سوی دیگر همه کارها با یک ارگان حل نمی شود .

وی ادامه داد: بهبود کیفیت بنزین و استفاده از بنزین های یورو ۴ در کلانشهرها، احیای شورای عالی محیط زیست، ملزم کردن شرکت های خودروسازی برای رعایت استانداردهای محیط زیستی، خارج کردن خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل ، کم کردن استفاده نیروگاه ها از سوخت مازوت و توقف تولید موتورسیکلتهای کاربراتوری از جمله مهمترین کارهایی بوده که دولت یازدهم برای حفاظت محیط زیست انجام داده است.

ابتکار گفت: استانداردسازی خودروها کاری بود که سال ۸۶ باید انجام می شد اما این کار را ما سال ۹۳ انجام دادیم و بعد از آن خودرویی تولید نمی شد مگر آنکه استانداردهای لازم را داشته باشد حتی اگر لازم بود خط تولید را تعطیل می کردیم ما هم اکنون در تهران بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو داریم که تقریبا ۳ میلیون آن موتور سیکلت آن کاربراتوری است که هر موتور سیکلت ۵ برابر خودرو آلودگی دارد و خوشبختانه امسال تولید موتور سیکلت کاربراتوری را متوقف کردیم.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سال ۹۵ دویست و ۶۶ روز هوای پاک در تهران وجود داشت بیان کرد: کیفیت هوا هم اکنون با یک نرم افزار که روی تلفنهای همراه نصب می شود به صورت آنلاین قابل بررسی و دستیابی است و به زودی ما به شبکه های جهانی برای کیفیت هوا مرتبط خواهیم شد که این هم از ثمرات تلاشهای دولت تدبیر و امید و اعتدال است.

امضای مرام نامه ای توسط رییس مجلس دانش آموزی و رئیس سازمان محیط زیست

مرام نامه ای توسط رییس مجلس دانش آموزی و رئیس سازمان محیط زیست در نشست هشتمین دوره مجلس دانش آموزی به امضا رسید.

مرام نامه ای در دومین روز از دومین نشست هشتمین دوره مجلس دانش آموزی به امضای محمدعرفان زاهدی رییس مجلس دانش آموزی و معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رسید.

امضای این مرام نامه در حضور مهدی فیض معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش و محمود علیگو قائم مقام سازمان دانش آموزی بود.

در ۱۹ بند این مرام نامه به این موضوع اشاره شده است که مجلس دانش آموزی به عنوان نمایندگان دانش آموزان کشور چه فعالیت هایی را در حفاظت از محیط زیست می توانند انجام دهند و چه برنامه هایی را در این خصوص مدنظر دارند.

 


کد مطلب: 61711

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/61711/تفاهم-نامه-آموزش-پرورش-یکی-موفق-ترین

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com