کارشناس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه شواهد علمی گویای این واقعیت است که تغییر آب و هوا باعث افزایش توسعه بیماریها است، گفت: بر اساس گزارش سال ۲۰۱۲ سازمان بهداشت جهانی، برآورد شده است که تغییر آب و هوا مسبب حدودا ۲.۴ درصد از بیماری اسهال و استفراغ در سطح جهان و ۶ درصد از بیماری مالاریا در بعضی کشورهای با درآمد متوسط است و این بیماریها به شدت بر خردسالانی که در کشورهای در حال توسعه هستند موثر است.
به گزارش زیست آنلاین و به نقل از ایسنا ، ماندانا مقصودی با اشاره به اینکه بر اثر گرمایش زیست کره، ممکن است مردم متحمل گرسنگی، کم آبی و طغیانهای ساحلی شوند، افزود: بر اثر کاهش بارندگی، محصولات پژمرده میشوند و احشام خواهند مرد که این خود مسبب از بین رفتن امنیت غذایی، مواجه شدن با گرسنگی، از بین رفتن ذخایر آب آشامیدنی و بهداشتی میشود. امروزه، شواهد نشان میدهد، بیشترین ضربات ناشی از تغییرات در الگوهای بارندگی، حوادث غیر مترقبه آب و هوایی و افزایش سیل و خشکسالی متوجه کشورهای در حال توسعهای است که اکثرا در مناطق گرمتر هستند و کشاورزی منبع اصلی درآمد آنها است.
وی با بیان اینکه احتمالا تغییرات الگوهای بارندگی بر کیفیت و کمیت منابع آب نیز اثر میگذارد و علاوه بر سوء تغذیه، باعث ترکیبی از کمبود آب و ایجاد مشکلات بهداشتی خواهد شد، اظهار کرد: به نظر میرسد خطرات فیزیکی مربوط به آب و هوا مانند طوفانهای سهمگین و سیل که منجر به افزایش مرگ و میر و آسیب روحی و جسمی خصوصا در کودکان میشود در حال افزایش است و در صورت عدم اقدام، پیش بینی میشود هزینهها و خطرات ناشی از درجه سانتیگراد ۶-۵ افزایش دما که به احتمال قریب به یقین در قرن آینده به وقوع میپیوندد برای حال و آینده، برابر با فقدان حداقل ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه جهان باشد. اگر یک محدوده وسیعتری از مخاطرات و اثرات را در نظر بگیریم، میزان آسیب تخمین زده شده به ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی و یا بیشتر میرسد.
به گفته کارشناس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، طبق یک تخمین، پیش بینی میشود که تغییرات آب و هوایی تا سال ۲۰۲۰، برای ۷۵ میلیون نفر از مردم آفریقا مضیقه آب ایجاد کند، همچنین افزایش سطح آب دریاها تا آخر قرن ۲۱، روی مناطق ساحلی با جمعیت زیاد اثر خواهد گذاشت همچنین هزینههای سازگاری با تغییرات آب و هوا میتواند حداقل ۵ تا ۱۰ درصد مقدار تولید ناخالص داخلی باشد.
مقصودی با تاکید بر اینکه مطالعات جدید تایید میکند که آفریقا، به علت فشارهای چند جانبه و ظرفیت پایین سازگاری، به طور خاص نسبت به تغییر آب و هوا آسیب پذیر است، گفت: به طور کل کشورهای در حال توسعه، مخصوصا فقیرترین آنها، شدیدا به کشاورزی که حساسترین بخش اقتصاد نسبت به تغییر آب و هواست، وابستهاند و از عدم کفایت سازمانهای بهداشتی و پائین بودن کیفیت خدمات زیان میبینند. نظیر بسیاری از پدیدههای دشوار جهانی، اثرات این بحران ریشهای، بسیار وسیع و به صورت زنجیرهای با سایر بازیگران طبیعی عرصه زیست بشری در ارتباط است. خشکسالیها ذخایر آب و غذای یک روستا را از بین میبرد و رنج گرسنگی را بر مردم تحمیل میکند و بدون شک گرسنگی تنها بخش کوچکی از این داستان وحشتناک است.
کارشناس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم تاکید کرد: خانوادههای گرسنه قادر به فرستادن کودکان خود به مدرسه و تامین بهداشت آنها نیستند. گرسنگی میتواند خانوادهها را بی خانمان کرده و محیطی جرم خیز ایجاد کند. بنابراین تغییر آب و هوا از یک مفهوم محیط زیستی به موضوعی که متخصصین را ملزم به گردهمایی برای توسعه پایدار، امنیت انرژی و غذایی و بهداشت و رفاه کودکان میکند، ارتقاء یافته است.