کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ابتکار خبر داد:

راه اندازی مشاغل سبز در سیستان و بلوچستان

26 فروردين 1396 ساعت 10:05

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : قرار است برنامه های اشتغالزایی و برگزاری دوره ‌های کارآفرینی مشاغل سبز را با همکاری مسئولان استانی اجرایی کنیم.


معاون رئیس جمهور  گفت: تمساح پوزه کوتاه(گاندو) یکی از نمادهای مهم محیط زیست و از گونه های گردشگرپسند جنوب سیستان وبلوچستان نیازمند حمایت و توجه بیشتر است. 

معصومه ابتکار  اظهار داشت: برای پرورش، تکثیر، نگهداری و افزایش جمعیت گاندو و جلوگیری از انقراض این گونه ارزشمند تلاش های زیادی انجام شده است.
 وی معرفی بیشتر گاندو برای جذب گردشگر را خواستارشد و افزود: مردم و مسئولان از فرصت ها و ظرفیت های خدادادی نهایت استفاده را ببرند.وی از تلاش های استاندار سیستان وبلوچستان در حمایت از برنامه های محیط زیست قدردانی کرد و افزود: با حمایت مردم و مسئولان می توان در هر زمینه ای موفق عمل کرد.

وی از تدوین کارنامه زیست ‌محیطی سیستان و بلوچستان در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: اقدامات بسیار خوبی در حوزه محیط زیست در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است که تدوین کارنامه زیست محیطی می تواند به حل مشکلات حوزه محیط زیست کمک کند.

وی گفت: برای نخستین بار در سال ۱۳۹۴ سیاستهای محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد که در برنامه ششم توسعه در دستور کار قرار گرفت.

وی طرح ایجاد روستاهای سبز با همکاری دهیاران و شوراها، وزارت کشور و به ویژه فرمانداری ها را از جمله برنامه های مهم در حوزه محیط زیست عنوان کرد.

وی گفت: دولت در سطح کلان توجه ویژه ای به محیط زیست دارد بطوریکه شخص رئیس جمهوری اعلام کرده است که دولت من دولت محیط زیست است.

ابتکار حل مشکلات حوزه محیط زیست را رویکرد علمی و ارایه برنامه دقیق و کارشناسی عنوان کرد و افزود: سیستان وبلوچستان با طبیعت بکر و زیبا و گونه های منحصربفرد جانوری می تواند در بحث محیط زیست و گردشگری جذابیت خوبی داشته باشد.

وی با بیان اینکه نباید با تکرار اشتباهات گذشته به طبیعت و محیط زیست آسیب وارد کنیم، خاطرنشان کرد: سدسازی در برخی مناطق تجربه تلخی است که اکنون در پایین دست سدها مشکلات زیست محیطی بوجود آمده و بخش وسیعی از اراضی به کانون ریزگردها و گرد و غبار تبدیل شده است.

وی شرایط تالاب هامون در شمال استان سیستان وبلوچستان را به نسبت سال ۹۲ بسیار خوب توصیف کرد و افزود: برنامه های خوبی برای احیای تالاب ها داریم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خواستار مطالعه زیست محیطی برای طرح های صنعتی شد و افزود: همه طرح ها باید قبل از اجرا مجوز سازمان محیط زیست را داشته باشند.

ابتکار افتتاح مرکز نگهداری و تیمارداری گاندو در ریکوکش چابهار را برای جذب گردشگر موثر دانست وخاطرنشان کرد: بخش خصوصی می تواند برای پرورش گونه های جانوری مشارکت کند.

وی با بیان اینکه چابهار منطقه ای فوق العاده زیبا برای گردشگری است و باید گونه های دیگر نظیر خرس سیاه، دلفین ها، یوزپلنگ و دیگر گونه های ارزشمند با اقدامات لازم حفظ شوند.

وی جلوگیری از کشند قرمز در سواحل مکران را از برنامه های محیط زیست عنوان کرد و افزود: با کشورهای همجوار برای بحث های زیست محیطی در ارتباط هستیم.

سایت نگهداری گاندو چابهار افتتاح شد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سفر به چابهار سایت نگهداری و تیمارداری تمساح پوزه کوتاه (گاندو) روستای ریکوکش چابهار را افتتاح کرد.

سایت نگهداری وتیمارداری تمساح پوزه کوتاه به زبان بلوچی گاندو در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و زیربنای ۲۰۰ مترمربع دارای ۲ استخر طبیعی برای مولدین تمساح و یک استخر مخصوص نوزادان گاندو است.

این سایت همچنین دارای بخش های آزمایشگاه، اداری و موزه تنوع زیستی است که بازدید برای عموم آزاد است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از خانواده متوفی که توسط تمساح پوزه کوتاه جان خود را از دست داده بود عیادت کرد.

ابتکار از جشنواره استعدادهای بومی محلی در زمینه تولیدات صنایع دستی، میوه های گرمسیری و موسیقی نیز دیدن کرد.

وی در نماز جمعه اهل سنت مرکز بخش پیشین از توابع شهرستان سرباز شرکت و سخنرانی کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در جمع نمازگزاران بخش پیشین اظهار داشت: همه ما برای حفاظت از محیط زیست تلاش کنیم تا نسل های آینده متضرر نشوند.

معصومه ابتکار افزود: گاندو، دلفین ها و گونه های نادر نیازمند توجه هستند و می توانند به عنوان جاذبه گردشگری در کشور مطرح شوند.

وی ادامه داد: سیستان وبلوچستان از نظر گونه های جانوری منطقه ای برای سازمان حفاظت محیط زیست کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور امروز جمعه وارد فرودگاه کنارک شد و مورد استقبال استاندار سیستان وبلوچستان و شماری از مسئولان قرار گرفت.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور را در این سفر جمعی از کارشناسان و مدیران حفاظت محیط زیست همراهی می کنند.

بازدید از مرکز پرورش تمساح پوزه کوتاه (گاندو)و منطقه حفاظت شده این گونه نادر جانوری در شهرستان سرباز، دیدار با محیط بانان و کارکنان پرتلاش محیط زیست، بررسی مشکلات زیست محیطی صنایع استقرار یافته در چابهار از جمله برنامه های دکتر ابتکار در سفر ۲ روزه به چابهار است.

دیدار با خانواده بزرگ زاده که سال گذشته فرزند خردسال شان طعمه گاندو شده بود از دیگر برنامه های معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به چابهار است.

شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال ۱۳۹۵ با جمعیت ۲۸۳ هزار و ۲۰۴ نفر و ۴۸ هزار و ۱۴۷ خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.

چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از ۲ شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.

 


کد مطلب: 61973

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/61973/راه-اندازی-مشاغل-سبز-سیستان-بلوچستان

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com