نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که برای رسیدگی به تخلفات و جرائم آلودگی هوا شعبه ای تخصصی در هر حوزه قضائی به تشخیص رئیس قوه قضائیه تشکیل شود.
مجلس تصویب کرد؛
ناجا و محیط زیست مکلف به برخورد با واحدهای آلاینده شدند
29 فروردين 1396 ساعت 11:19
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که برای رسیدگی به تخلفات و جرائم آلودگی هوا شعبه ای تخصصی در هر حوزه قضائی به تشخیص رئیس قوه قضائیه تشکیل شود.
به گزارش زیست آنلاین؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی موارد دیگری از لایحه هوای پاک را تصویب کردند . نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده ۳۲ این لایحه با ۱۳۲رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده ۳۲ این لایحه؛برای رسیدگی به تخلفات و جرائم موضوع این قانون،به تشخیص رئیس قوهقضائیه شعبهای تخصصی در هر حوزه قضائی اختصاص مییابد.
در تبصره۱ ماده ۳۲ لایحه مذکور آمده است: آن دسته از کارکنان سازمان که دوره آموزش ضابط دادگستری را زیرنظر دادستان مربوط طی کرده باشند،برای اجرای مفاد این قانون بهعنوان ضابط دادگستری تعیین میشوند.
براساس تبصره۲ ماده ۳۲؛وزارت جهاد کشاورزی(سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری) و سازمان،در دعاوی حقوقی و کیفری ناشی از فعالیتها، وظایف و تکالیف قانونی موضوع این قانون خود، از پرداخت هرگونه هزینه دادرسی معاف هستند.
ناجا و محیط زیست مکلف به برخورد با واحدهای آلوده کننده شدند
نمایندگان مردم در خانه ملت نیروی انتظامی و یگان حفاظت سازمان محیط زیست را مکلف کردند به عنوان ضابط دادگستری اقدامات لازم را در برخورد با واحدهای آلوده کننده به عمل آورند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده ۳۱ این لایحه با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده ۳۱ این لایحه؛ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و یگان حفاظت سازمان مکلفند بهعنوان ضابط دادگستری، درمورد وقوع جرائم مشهود مذکور در این قانون رأساً یا درصورت اعلام سازمان یا با اطلاع از وقوع جرائم غیرمشهود مندرج در این قانون با نظر دادستان شهرستان ذیربط اقدام لازم را در برخورد با واحدهای آلودهکننده یا اشخاص حقیقی یا حقوقی مربوط بهعمل آورند.
تکالیف سازمان محیط زیست برای جلوگیری از انتشار امواج غیرمجاز رادیویی
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی سازمان محیط زیست را مکلف به همکاری با سازمان انرژی اتمی و وزارت ارتباطات برای جلوگیری از امواج غیرمجاز رادیویی، الکترومغناطیسی، پرتوهای یونساز کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده ۳۰ این لایحه با ۱۶۱ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده ۳۰ این لایحه؛ سازمان مکلف است با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به جلوگیری از انتشار کلیه امواج غیرمجاز رادیویی، الکترومغناطیسی، پرتوهای یونساز و غیریونساز اقدام و بهمنظور حصول اطمینان از عدم افزایش میزان و شدت امواج و پرتوهای یونساز و غیریونساز از حدود مجاز تعیینشده در هوای آزاد، شبکه پایش مربوط را راهاندازی نماید.
اشخاص حقیقی و حقوقی که حدود مجاز انتشار امواج و پرتوهای موضوع این ماده را رعایت ننمایند؛برای اولینبار به پنجاه میلیون(۵۰.۰۰۰.۰۰۰)تا دویست میلیون(۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال جریمه نقدی محکوم و درصورت تکرار علاوه بر پرداخت حداکثر جریمه نقدی، به ضبط اموال و تجهیزات مرتبط نیز محکوم میشوند.
در تبصره این ماده آمده است:حدود مجاز انتشار امواج و پرتوهای موضوع این ماده توسط سازمان انرژی اتمی ایران و با همکاری مشترک سازمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران ظرف مدت ششماه از تاریخ ابلاغ این قانون تعیین میشود و به تصویب هیأتوزیران میرسد.
میزان جریمه ایجاد آلودگی صوتی مشخص شد
نمایندگان مردم در مجلس میزان جریمه ایجاد آلودگی صوتی از سوی منابع متحرک و ثابت را مشخص کردند.
نمایندگان درنشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده ۲۹ این لایحه با ۱۵۵ رأی موافق، ۳۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده ۲۹ لایحه مذکور؛ ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط منابع ثابت و متحرک، ممنوع میباشد. در مورد منابع ثابت مرتکب به پرداخت جریمه نقدی از ده میلیون(۱۰.۰۰۰.۰۰۰)تا بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال محکوم میشود.
در تبصره۱ این ماده آمده است: نیروی انتظامی مکلف است راننده وسایل نقلیه موتوری را برای بار اول ملزم به جریمه نقدی معادل یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال، درصورت تکرار برای بار دوم دو برابر جریمه مذکور و درصورت تکرار بیش از دوبار به جریمه نقدی معادل سه میلیون (۳.۰۰۰.۰۰۰) ریال محکوم نماید.
براساس تبصره۲ این ماده؛ آییننامه اجرائی این ماده توسط سازمان و با همکاری دستگاههای مربوطه حداکثر ظرف مدت سهماه از تاریخ ابلاغ این قانون تهیه میشود و بهتصویب هیأت وزیران میرسد.
برنامههای تولید شده در حوزه محیط زیست با تخفیف ۵۰ درصدی از رسانه ملی پخش میشود
نمایندگان مردم در خانه ملت سازمان صداوسیما را مکلف به تولید و پخش برنامه های آگاهی دهنده در مقابله با پدیده آلودگی هوا و رخدادهای گردوغبار کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت؛نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی درجریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده ۲۸ این لایحه با ۱۴۶ رأی موافق، ۴۹ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده ۲۸ لایحه مذکور؛سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانههای دولتی مکلفند برنامههای تولید شده در زمینه فرهنگسازی،ظرفیت سازی، آموزش و اطلاعرسانی مورد تأیید ازسوی سازمان درخصوص آگاهی و مقابله با پدیده آلودگی هوا، رخدادهای گردوغبار را درصورتی که ضوابط رسانهای در آن رعایت شدهباشد درقالب برنامههای آگهی و یا آموزشی رسانهای با أخذ پنجاه درصد (۵۰%) بها، اطلاعرسانی و پخش کند.
طریقه جبران هزینه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانههای دولتی در بودجه سالانه پیشبینی میشود.
کد مطلب: 62026