کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تولید پنل‌های خورشیدی نامرئی

31 فروردين 1396 ساعت 12:50

پنل‌های خورشیدی موجود یکی از مناسب‌ترین و معقول‌ترین فناوری‌های حال حاضر دنیاست که البته عمر کمی هم ندارند. البته این پنل‌ها قدرت آن‌چنانی نداشته و برای مصارف عمده و تولید برق و انرژی فراوان توجیه آن‌چنانی ندارند. تلف شدن حدود ۱۰ درصد از انرژی تولید شده در این پنل‌ها نیز یکی از مشکلاتی است که هم اکنون در این صفحات باقی مانده است.


تحقیقات موسسه فناوری کارلسروهه نشان می‌دهد که این موضوع را می‌توان با طراحی مجدد و نامرئی کردن برخی از قسمت‌های این پنل‌ها (با پیچیدن آن‌ها در لفافه‌های خاصی) کاملا برطرف کرد. حتما با ویژگی‌های استتار کردن، مخفی شدن و نامرئی شدن آشنا هستید! این موضوع شاید بیشتر در میدان‌های نبرد به چشم می‌آید؛ اما چگونه می‌توان از این قابلیت برای پنل‌های خورشیدی بهره گرفت؟

به نظر می‌رسد که از این فناوری در آینده به‌توان برای تلفن‌های همراه نیز استفاده کرد. شبیه به سایر لفافه‌هایی که برای نامرئی شدن و استتار استفاده می‌شود، این سیستم نیز کمک می‌کند تا نور به‌راحتی به این پنل‌ها برسد اما دیدن آن‌ها برای انسان کمی سخت می‌شود و تشخیص آن‌ها نیز غیر ممکن می‌گردد. در واقع تشخیص این پنل‌ها با این فناوری تنها با دستان و انگشت امکان پذیر خواهد بود و تشخیص آن‌ها با چشم کمی سخت می‌گردد. این فناوری به طور کامل از قوانین فیزیک پیروی کرده و هیچ گونه خللی در روند کاری پنل‌ها ایجاد نمی‌کند.

به نظر می‌رسد که این ردای نامرئی، بتواند با حذف تلفات انرژی در این پنل‌ها، حدود ۱۰ درصد به افزایش راندمان آن‌‌ها کمک کند.

پنل های خورشیدی جدید قادر به جذب امواج مادون قرمز هستند تا بعد از برخورد با صفحات موجب گرم شدن آنها شوند.

این امواج دسته ای از پرتوهای نامرئی خورشید هستند به همین دلیل برای چشم انسان نامرئی به نظر می رسند. صفحات خورشیدی جدید مجهز به نوارهای فتوولتائیک هستند. پنل های جدید کاملا استاندارد بوده و از قابلیت نصب و استفاده در مزارع خورشیدی یا ساختمان ها برخوردار هستند.

ریچارد لانت، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی میشیگان می گوید:”پنل های خورشیدی قدیمی نه تنها فضای عظیمی را اشغال می کردند بلکه منظره جالبی نیز نبودند گویا پنجره های بسیاری روی پشت بام ها نصب شده بودند. ولی ما به دنبال روش های مختلفی هستیم تا بتوانیم میزان جذب انرژی خورشید را افزایش دهیم. این روش جدید نسبت به روش های قدیمی سودمندتر است.”

 


کد مطلب: 62067

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/62067/تولید-پنل-های-خورشیدی-نامرئی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com