ایالتهای آمریکا یکبهیک به سوی سوخت پاک حرکت میکنند، این دقیقا عکس روندی است که رییس جمهور این کشور برگزیده است. درحالی که ترامپ بر استفاده از سوختهای فسیلی و توسعه صنایع نفت و گاز ایالات متحده تاکید دارد، شهرها و ایالتهای این کشور روز به روز در استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی رکوردهای جدید ثبت میکنند.
ایالت کالیفرنیای آمریکا توانست با تولید ۸۰ درصد برقی مصرفی خود از انرژیهای تجدیدپذیر، رکورد جدیدی از خود به جا بگذارد.
ایالت طلایی آمریکا، آنقدر اشعه آفتاب دریافت میکند که ماه گذشته بتواند رکوردهای قبلی خود را بشکند و ۶۷.۲ درصد برق مصرفی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر به دست آورد.
اگر این مقدار تولید برق تجدیدپذیر را با تولید برق این ایالت از طریق نیروگاههای برقآبی کنار هم بگذاریم، بخش تجدیدپذیر تولید برق ایالت کالیفرنیای آمریکا در ۱۳ ماه مه به ۸۰.۷ درصد خواهد رسید.
کالیفرنیا این تولید انرژی را مدیون دریافت کافی نور آفتاب، مخازن پر از آب و تاسیسات خورشیدی فراوانی است که در این ایالت وجود دارند.
از طرفی در ۱۶ ماه مه این ایالت توانست در تولید برق از نیروگاههای بادی هم رکورد بزند و ۴۹۸۵ مگاوات برق را در یک روز از این نیروگاهها به دست آورد.
ایندیپندنت به نقل از استفن گرینلی، سخنگوی CISO نوشته است«امسال سال پر انرژی برای ما بوده است. رکوردهایی انرژی خورشیدی مثل دومینو عمل میکنند».
سانفرانسیسکو در ساحل غربی این ایالت، در تلاش است تا سال ۲۰۵۴ بتواند مرحله گذار سیستم انرژی خود به انرژیهای پاک را تکمیل کند.
در حالی که این شهر در حال تبدیل شدن به یک رهبر در انرژیهای تجدیدپذیر است، اما از نظر بلایایی طبیعی، تغییرات اقلیم، خشکسالیهای شدید و آتشسوزی جنگلها هم این ایالت مقام نخست را به خود اختصاص داده است.
دیگر ایالتها و شهرها هم در حال پیگیری استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر هستند.
ساختمانهای اداری شهر لاسوگاس، شهری که زمانی به شدت با مشکل کمبود آب برای کازینوها و هتلهای گرانقیمت خود دست و پنجه نرم میکرد، تماما از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنند و شیکاگو هم تا سال ۲۰۲۵ برق تمام ساختمانهای خود را از انرژیهای تجدیدپذیر به دست خواهد آورد.
آتلانتا متعهد شده است تا سال ۲۰۳۵ بتواند ۱۰۰ درصد از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کند در حالی که کل ایالاتهای ماساچوست و هاوایی به ترتیب در سالهای ۲۰۳۵ و ۲۰۴۵ به این هدف خواهند رسید.
تمامی این پیشرفتها برخلاف آنچیزی است که دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده برآن تاکید دارد.
ترامپ منکر تغییرات اقلیم است. او تغییرات اقلیم را فریب چینیها میداند. و شخصی همنظر با خودش، اسکات پروییت، را برای ریاست سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده گمارده است.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده از سوی صنایع انرژی این کشور حمایت میشود.
بنابراین جای تعجب ندارد که سازمان پارکهای ملی ایالات متحده، The National Park Service هم دیگر توییتی راجع به تغییرات اقلیم منتشر نمیکند.
در روزهای تبلیغات انتخاباتی هم، ترامپ در رد و مخالفت با انرژیهای بادی صحبت کرده بود و ادعا کرده بود این توربینهای بادی تمام عقابهای کالیفرنیا را کشتهاند!
این هفته در جریان مذاکرات جی ۷ در ایتالیا، سران شش کشور بزرگ صنعتی جهان نتوانستند ترامپ را راضی کنند از مواضع خود در خصوص تغییرات اقلیم کوتاه بیاید.
این پافشاری ترامپ چندان به مذاق دیگر متحدان اروپایی این کشور خوش نیامد، بهطوری که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پس از بازگشت از ایتالیا در یک میتینگ تبلیغاتی گفت: اروپا دیگر نمیتواند به آمریکا تکیه کند.
اما به نظر میرسد ایالتهای مختلف این کشور چندان سخنان ترامپ را در خصوص صنایع نفتی جدی نمیگیرند و یک به یک به سوی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر روی میآورند.
از این رو احتمالا ترامپ باید ابتدا مردم کشور خود را درخصوص نظریاتش در مورد تغییرات اقلیم قانع کند.
منبع: انرژی امروز