عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید برارایه لایحه رفع نواقص قوانین در حوزه طب سنتی از سوی وزارت بهداشت،گفت: هم اکنون شرایط ارایه داروهای طب سنتی قابل قبول نیست.
تدوین لایحه ساماندهی طب سنتی در دستور کار وزارت بهداشت
11 تير 1396 ساعت 11:15
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید برارایه لایحه رفع نواقص قوانین در حوزه طب سنتی از سوی وزارت بهداشت،گفت: هم اکنون شرایط ارایه داروهای طب سنتی قابل قبول نیست.
محمد نعیم امینی فرد درخصوص اظهارات وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی براینکه باید در دولت دوازدهم از فرصت طب سنتی دررونق تولید و اشتغال استفاده شود،گفت: سابقه کشور در طب سنتی ایرانی و اسلامی قابل قبول است، یعنی زمینه های فرهنگی و علمی برای ارتقاء جایگاه طب سنتی در کشور وجود دارد؛ ضمن اینکه در قانون برنامه ششم توسعه نیز پیشرفت این حوزه مورد تاکید قرارگرفت، همچنین درسیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری نیز این مسئله به وضوح مطرح شده است.
نماینده مردم ایرانشهر درمجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت به عنوان سیاستگذار اصلی سلامت باید برنامه و استراتژی مشخصی را در تربیت نیروهای متخصص درحوزه طب سنتی اتخاذ کند، افزود: همچنین وزارت بهداشت باید امور مربوط به داروخانه های سنتی را ساماندهی کند، یعنی زنجیره تولید توسط وزارت بهداشت و درمان و وزارت صنعت و معدن و فروش داروهای مربوط به طب سنتی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر در ارایه داروهای طب سنتی شرایط قابل قبولی وجود ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر همه افراد به نوعی اقدام به ارایه داروهای طب سنتی کرده و به نوعی تایید نیز می شود، بنابراین مردم باید آگاه باشند که طب سنتی مکمل بوده و ابزار و نیروی انسانی خاص خود را می طلبد، یعنی هر فردی نمی تواند در حوزه طب سنتی مردم را راهنمایی کند؛ بنابراین به لحاظ وجود مخازن تولید کننده ظرفیت برای ارتقاء جایگاه این طب در کشور وجود دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به آمادگی کمیسیون بهداشت و درمان در جهت تصویب قوانین برخورد با سودجویان عرصه طب سنتی،گفت: دولت و وزارت بهداشت و درمان باید لایحه ای را در خصوص رفع نواقص قانونی به مجلس ارایه کند، بنابراین کمیسیون بهداشت و درمان و مجلس در تصویب این لایحه به طورحتم همکاری های لازم را خواهد داشت؛ البته برای مقابله با متخلفان در حوزه طب سنتی قوانین کلی در قانون مجازات اسلامی و نظام پزشکی وجود دارد؛ مبنی براینکه هرگونه مداخله درعرصه پزشکی که موجب ایجاد خسارت شود، به طورحتم قابل تعقیب است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: مداخلات درحوزه طب سنتی باید دارای فصل مشخصی به شکل لایحه ازسوی وزارت بهداشت و درمان با همکاری سازمان نظام پزشکی باشد.
منبع: خبرگزاری خانه ملت
کد مطلب: 63083