مراسمی با حضور مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست کشور در روز پنجشنبه (۱۵ تیرماه) در بابلسر برگزار میشود. استان مازندران دارای ۵۲ شناهگاه است. بیشترین شناگاهها در شهرستانهای بابلسر،محمود آباد و کمترین شناگاهها در شهرستان جویبار قرار دارند و شهرستانهای بدون شناگاه، گلوگاه و نکا هستند.
وضعیت محیط زیست شناهگاههای کشور با استفاده از پرچمهای زرد یا آبی به مردم اعلام میشود و مدیریت شناهگاهها ملزم به استفاده از این پرچمها هستند. شناگاهها بر مبنای میزان آلودگی میکروبی به شناگاه سالم ،آلوده و شدیدا آلوده دستهبندی میشوند.
اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران موظف است بهطور مستقیم و از طریق کمیتههای تخصصی دستگاههای اجرایی استان نسبت به اعلام عمومی شناگاههای آلوده و شدیداً آلوده اقدام کند و با نصب علائم مناسب در محل ،گردشگران را از وضعیت شناگاه مطلع سازند. یک نسخه از اطلاعات در اختیار استانداری ،اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان قرار دهد تا از طریق پورتال خود اطلاع رسانی کنند.
اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران نیز با همکاری استانداری نسبت به اطلاعرسانی، ارتقای آگاهیهای عمومی و آموزش مفاد این ضابطه با استفاده از ابزارهای متناسب به گردشگران،مسئولان و مدیران شناگاهها و طرحهای سالمسازی و مقامات مسئول محلی اقدام میکند.
مدیریت شناهگاهها نیز موظف است در طول مدت بهرهبرداری حداقل ماهی یک بار نسبت به نمونهبرداری و اندازهگیری پارامترهای میکروبی طبق راهنمای پایش آلودگی میکروبی آبهای ساحلی ،شناگاهی و مناطق تفریحی دریایی از طریق آزمایشگاههای معتمد اقدام و نتیجه را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران ارائه کنند.
به گزارش اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست مازندران،از طریق نصب تابلوها و علائم هشداردهنده و سایر شیوههای موثر نسبت به اطلاعرسانی درباره نحوه حفظ کیفیت محیط زیست به گردشگران اطلاعرسانی کنند . نصب پرچم آبی نشاندهنده وضعیت سالم آب در این مکان مجاز و پرچم زرد بیانگر آن است که این مکان فاقد شرایط مناسب و مطلوب برای شنا و در صورت استفاده از این اماکن احتمال آلودگی به عوامل بیماریزا و به خطر افتادن سلامتی افراد زیاد است .
منبع: ایسنا