شمسالله شریعت نژاد، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوصی «لایحه موافقتنامه پاریس» که مورد ایراد شورای نگهبان قرارگرفته بود و با نظر رئیس مجلس به کمیسیون کشاورزی مجلس برای بررسی بیشتر ارجاع داده شد، گفت: سند برنامه اقدام ملی باید جهت اطلاع نمایندگان ارائه شود تا به تصویب نمایندگان مجلس برسد همانطور که برنامههای جاری نیز به تصویب کشور میرسد.
وی ادامه داد: در متن سند آمده است «برنامه اقدام ملی»، پیوست این سند است، بنابراین باید آن سند به همراه این پیوست به مجلس بیاید تا نمایندگان مجلس متوجه شوند که عملاً کشور ما چه تعهداتی را امضا کرده است.
نماینده مردم بابلسر در مجلس افزود: درواقع، برنامه اقدام ارائهشده بسیار کلی است و اصلاً جزئیاتی از آن ارائه نشده؛ درحالیکه هر کشوری با توجه به درصد آلایندگی که دارد یک سری تعهدات داده و باید حتماً آن را ارائه کند.
شریعت نژاد بابیان اینکه ایراد شورای نگهبان بسیار بهجا بوده است گفت: در متن سند گفتهشده که برنامه اقدام ملی پیوست سند است اما در حال حاضر سند ارائه نشده است. به همین دلیل این موضوع به گروه کشاورزی برای بررسی بیشتر ارجاع داده شد.
این عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به توافقنامههای زیستمحیطی قبلی ادامه داد: پروتکل کیوتو اگرچه تصویب شد اما به اهداف خود نرسید چراکه کشورهای امریکا، استرالیا و روسیه که ۶۰ درصد آلایندگیها را تولید میکنند با آن همکاری نکردند.
رئیس کمیته محیطزیست کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تصریح کرد: در مورد توافقنامه پاریس هم، چنین بحثی وجود دارد. چراکه امریکا از این پیمان خارج شد، روسیه هم هنوز تصویب نکرده و کشورهایی همچون استرالیا هم متأثر از امریکا هستند. بنابراین بعید میدانم توافقنامه پاریس هم سرانجام درستی داشته باشد، پس اگر بهسرعت جواب منفی به این توافقنامه بدهیم، ممکن است بازخورد سیاسی و اجتماعی خوبی در جامعه جهانی نداشته باشد.
منبع: روزنامه افکار