تاکنون تصور بر این بوده است که نمیتوانیم برخلاف ماشینهای سواری کامیونها و هواپیماها را به وسیله باتری استفاده نمود ولی محققان اخیرا به خلاف این موضوع پی برده اند.
هواپیمای برقی، تکنولوژی بعدی وسایل نقلیه
5 مرداد 1396 ساعت 11:00
تاکنون تصور بر این بوده است که نمیتوانیم برخلاف ماشینهای سواری کامیونها و هواپیماها را به وسیله باتری استفاده نمود ولی محققان اخیرا به خلاف این موضوع پی برده اند.
هواپیماهای خورشیدی که تنها به وسیله انرژی خورشید توان پرواز دور زمین را دارد نیازمند بیش از ۱۷۰۰۰ پنل خورشیدی و بالهای بزرگتر از بوئینگ ۷۴۷ میباشند تا بتوانند تنها یک شخص را جابهجا کنند؛ در نتیجه این تکنولوژی به سختی عملی خواهد بود. از طرفی موتورهای الکتریکی کنونی انرژی لازم برای بلند کردن یک هواپیما و یا جابهجایی یک کامیون را ندارند.
در هفتههای گذشته، تعدادی از سازمانها و شرکتهای بزرگ مثل ناسا، زیمنس، و ایرباس از برنامههای خود در راستای ساخت هواپیماهای تمام الکتریک پرده برداشتند. پدر حمل نقل الکتریکی الون ماسک از رونمایی کامیونهای الکتریکی تسلا در سال پیش رو سخن گفتهاست. شرکت Wright Electric هدف خود را پوشش تمام مسیرهای کوتاه از طریق نیروی الکتریکسیته اعلام کردهاست. این شرکت همچنین در حال برنامهریزی برای ساخت هواپیمای ۱۵۰ سرنشینه الکتریکی که توانایی جابهجایی از میسر لندن تا پاریس را دارد، میباشد.
Easyjet و شرکت استرالیایی توسعه تکنولوژی Magnix نیز به این تکنولوژی ابراز علاقه کردهاند. Magnix اخیرا در حال آمادهسازی موتورهای پرقدرت الکتریکی خود که از ابررساناها و آهنربای دائمی چرخشی استفاده میکند، برای آزمایش آن قبل از سال ۲۰۲۰ میباشد. این شرکت قادربه تولید انرژیای بالغ بر ۳ برابر قدرت موتورهای الکتریکی فعلی میباشد.
بزرگترین شرکت ماشینسازی ژاپن یعنی تویوتا، در حال حمایت از استارت آپ یکی از کارمندان خود در راستای تحقق رویای اولین ماشینهای پرنده که از فناوری فرود و صعود عمودی بهره میجوید، تا قبل از سال ۲۰۱۸ میباشد. این شرکت قصد دارد برای اولین بار از این ماشین پرنده پرنده درارتفاع کم در المپیک ۲۰۲۰ و برای روشن کردن مشعل المپیک بهره بجوید و مقدمات لازم برای استفاده آن در شهرها و اماکن عمومی تا قبل از سال ۲۰۲۵ را فراهم کند. تسلا در ماه مهر از اولین کامیونهای الکتریکی خود پرده برمیدارد. تمام شرکتهای بزرگ کامیونسازی نظیر کامینز، دیملر، و ولوو در تلاشند تا از آلایندگی محصولات خود بکاهند و تویوتا در تلاش برای اسنفاده از سلولهای سوختی در وسایل نقلیه خود میباشد.
این تکنولوژیها همگی به نوبه خود بسیار هیجانانگیز میباشند. اما اگر شرکتی قادر به ساخت باتری باشد که بتواند کامیون را جابهجا و یا هواپیمایی را از زمین بلند کند، تکنولوژی استفاده شده میتواند روی تمام وسایل نقلیه الکتریکی واقعبینانه اثرگذار باشد. همچنین این فناوری میتواند رشد کاهش هزینهها را افزایش دهد و باعث بهبود عملکرد و سرعت واحد حملونقل الکتریکی شود.
منبع: انرژی امروز
کد مطلب: 63465