دانشمندان دانشگاه کویین ایرلند موفق شدهاند ورقههای آلومینیومی کثیف و استفادهشده را به کاتالیست سوخت زیستی تبدیل نمایند.
تبدیل ورقههای نازک فلزی به سوختهای زیستی
8 مرداد 1396 ساعت 10:00
دانشمندان دانشگاه کویین ایرلند موفق شدهاند ورقههای آلومینیومی کثیف و استفادهشده را به کاتالیست سوخت زیستی تبدیل نمایند.
در انگلستان بیش از ۲۰۰۰۰ هزار تن فویل یا همان ورقههای فلزی که مصارف گوناگونی هم دارد تبدیل به ضایعات میشود. این میزان تولید ورق به حدی است که میتوان با آن کره ماه را پشت رو از آن پوشاند. اکثر این ضایعات تولید شده یا درمحلهای خاصی دفن و یا سوزانده میشوند زیرا اکثر آنها آلوده به روغن و گریس هستند و به دستگاههای بازیافت آسیب وارد میکنند.
احمد عثمان، محققی از دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه کویین، با کمک همدانشگاهیان خود موفق به کشف روشی نوین در تبلورسازی شدهاست که قادر است ۱۰۰ درصد کریستالهای نمک آلومینیومدار را از فویلهای آلوده جدا کند. این کریستالها مواد اولیه تهیه کاتالیست آلومینیوم میباشد.
این نمکها معمولا از آلومینیوم هیدروکیسدهای آهنداری جداسازی میشوند که خود از معادن خاصی در آفریقای جنوبی، غرب هندوستان و استرالیا را استخراج میشوند. این استخراجها خود اثرات مخرب محیط زیستی زیادی از خود بهجای میگذارند.
عثمان با استفاده ازاین مواد، کاتالیستی را ابداع کردهاست که نسبت به کاتالیستهای مرسوم در صنعت برای تولید دیمتیلاتر و دیگر سوختهای زیستی جدید در قرن ۲۱، موثرتر و ارزانتر بوده و کمتر به محیط زیست آسیب میرساند.
بر اساس نتایج بدستآمده از تحقیقات عثمان، کاتالیست تولید شده از فویلهای آلومینیومی، ۱۲۰ دلار به ازای هر کیلوگرم هزینه دارد درحالیکه برای تولید کاتلالیستهای آلومینیوم تجاری موجود، ۳۰۵ دلار به ازای هر کیلوگرم باید هزینه کرد.
پایداری منحصربهفرد مکانیکی،شیمیایی و گرمایی این محصول این قابلیت را نیز فراهم میکند که در صنایع شیمیایی به عنوان جاذب مواد شیمیایی، در ساخت وسایل الکتریکی به عنوان دستگاه برش، و یا در پزشکی به عنوان ماده جراحی ایمپلنت از آن استفاده کرد.
دانشمندان با کمی اصلاح در این کاتالیست قادرند از آن به عنوان تبدیل کننده کاتالیستی در ماشینهای استفاده کننده از گاز طبیعی نیز استفاده کنند.
این تحقیق نوآورنانه در مقالات مجله Nature چاپ شدهاست و برای اطلاعات بیشتر میتوان به آن مراجعه کرد.
منبع: انرژی امروز
کد مطلب: 63498