خودروهای برقی منبع آلودگی را عوض میکنند، دنیا به سرمایهگذاریهای بیشتری در ظرفیت تولید برق نیاز دارد.
خودروهای برقی فقط منبع آلودگی را عوض میکنند!
10 مرداد 1396 ساعت 10:30
خودروهای برقی منبع آلودگی را عوض میکنند، دنیا به سرمایهگذاریهای بیشتری در ظرفیت تولید برق نیاز دارد.
پس از آن که اعلام شد کشورهای اروپایی تصمیم دارند تا سال ۲۰۴۰ تولید خودروهای دیزلی و بنزینی را متوقف کنند، سازمانهای دوستدار محیط زیست به شدت از این طرح طرفداری کردند اما گاردین امروز مطلبی را به نقل از یک کارشناس به اسم کالین رید، نوشته است که این هدف کشورهای اروپایی را به چالش میکشد.
این نویسنده در ابتدا میگوید: به نظر میرسد درک درستی از این واقعیت وجود ندارد که خودروهای برقی در اصل منبع آلایندگی را عوض میکنند. درواقع منبع آلایندگی از اگزوز جدا شده به تاسیسات تولید برق میرسد.
از نظر این کارشناس، سیستمهای تولید و انتقال برق پیش از این هم آزمایشهای خود را در زمستانهای سخت پس داده و محدودیتهای خود را نشان دادهاند. فقط زمانی میتوان موضوع تغییر منبع آلایندگی را رد کرد که هزاران هزار توربین بادی و هزاران هکتار مزرعه خورشیدی راهاندازی شود.
حتی در آن صورت هم، زمانی که آفتاب نمیتابد و باد نمیوزد، نیاز به این داریم که برق هستهای تولید کنیم یا به روشهای متداول مثل سوخت فسیلی برق مورد نیاز خود را به دست آوریم.
نویسنده به ناکارآمدی سیستم انتقال برق برای این حجم خودروهای برقی هم اشاره میکند و میگوید: بعد از آن هم سیستم انتقال وجود دارد. ظرفیت این سیستمها براساس میزان متوسط است. فرض بر این است که هیچ کس تمام باری را که به خانهاش وارد میشود یکجا مصرف نمیکند.
هر جایگاه شارژ خودروی برقی حداقل ۳.۳ کیلووات برای ۱۲ ساعت یا ۷.۲ کیلووات برای شارژ سریع دارد. این رقم برابر با این است که انگار هر خانه ساعاتهای متوالی دوش الکتریکی همزمان داشته باشد.
به اعتقاد نویسنده گاردین سیستم توزیع برای برآورد این حجم بار همزمان طراحی نشدهاند.
او ادامه میدهد: اگر دولتها در خصوص تولید نکردن خودروهای هیدروکربنی جدی هستند، ابتدا باید سیستمهای توزیع برق را جایگزین و به روز رسانی کنند.
گاردین در انتها از قول نویسنده خود آورده است که من فکر نمیکنم که دولت [بریتانیا] هیچ درک درستی از حجم عظیم زیرساختهایی که برای هدف ۲۰۴۰ لازم است داشته باشد.
حتی اگر این درک وجود هم داشته باشد، آیا میتوان به سرمایهگذاری بخش خصوصی در جایی اطمینان یافت که برگشت سرمایه آن آیندهای بسیار دور خواهد بود؟ آیا میتوانیم باور کنیم که شبکه توزیع برق کشور و شرکتهای برق ما میتوانند یک شبکه با ولتاژ بالا به همراه ایستگاههای فرعی، ترانسفورماتورهای محلی و کابلهای جدید برق خیابان بسازنند؟
در نهایت کالید رید مینویسد: من معتقدم دولت ابتدا باید نیروگاههایش را تا سال ۲۰۴۰ کامل کند و ما بتوانیم قرقرههای بزرگ کابلهای جدید را ببینیم که درخیابانها حرکت میکنند.
منبع: انرژی امروز
کد مطلب: 63532