سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با یادآوری مناسب بودن گفتمان محیط زیستی دولت یازدهم، گفت: علی رغم تمامی اقدامات موثر دولت یازدهم حال محیط زیست کشور خوب نیست.
۵۰ درصد تالاب ها در معرض خشکی
21 مرداد 1396 ساعت 11:00
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با یادآوری مناسب بودن گفتمان محیط زیستی دولت یازدهم، گفت: علی رغم تمامی اقدامات موثر دولت یازدهم حال محیط زیست کشور خوب نیست.
علی محمد شاعری در رابطه با عملکرد دولت یازدهم در حوزه محیط زیست، گفت: در این حوزه دولت مانند سایر حوزه ها دارای قوت ها و ضعف هایی بود اما علی رغم تمامی اقدامات دولت حال محیط زیست کشور مطلوب نیست.
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، فرهنگ سازی، مشارکت سازمان های مردم نهاد، تصویب طرح ها و لوایحی در زمینه آلودگی هوا، تالاب ها، حفاظت از خاک و همچنین حفاظت از ذخایر ژنتیکی، احیای شورای عالی جنگل، توجه ویژه به احیای دریاچه ارومیه، توجه به حفاظت از جنگل ها، همکاری های منطقه ای و فعال نمودن دیپلماسی، افزایش تولید سوخت استاندارد، تولید و عرضه خودروهای پاک و یورو چهار و بهبود مدیریت پسماند را از جمله اقدامات مهم و شاخص زیست محیطی دولت یازدهم دانست و افزود: گفتمان محیط زیست در این دولت گفتمان مناسبی بوده و تلاش کرده این گفتمان در افکار عمومی و رسانه ها به عنوان دولت طرفدار محیط زیست بررسی شود.
وی ادامه داد: اولین گفت و گوی رییس جمهور در شروع دولت یازدهم محیط زیستی و مربوط به احیای دریاچه ارومیه بود در واقع اقدامات صورت گرفته طی چهار سال دولت یازدهم برای احیای دریاچه اقدامات قابل قبولی بوده و انتظار می رود در سال های آتی این مصوبات و اقدامات دولت نتیجه داده و دریاچه ارومیه و سایر تالاب هایی که در حال خشکی هستند احیا شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه کشور با بحران ها و چالش های زیست محیطی زیادی روبرو بوده که مهمترین آن بحران آب است، گفت: وضعیت آب از بحران عبور کرده و به مرحله فرابحران رسیده است.
شاعری با بیان اینکه شیوع ریزگردها، گسترش پدیده بیابان زایی، خشکی تالاب ها، تخریب سرزمین، فرونشست زمین، آلودگی هوا، کاهش تنوع زیستی، تغییر اقلیم، افزایش شدت مصرف انرژی و سوخت، عدم پایبندی وزارت خانه ها و سازمان ها به ملاحظات و استانداردهای زیست محیطی و طرح های عمرانی و توسعه ای مهمترین معضلات زیست محیطی پیش روی کشور است، تصریح کرد: ۵۰ درصد دشت ها ممنوعه بوده و ۳۰۰هزار چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد این در حالی است که بهره برداری بی رویه از منابع آب همچنان ادامه داشته و ۵۰ هزار هکتار از تالاب ها یعنی ۵۰ درصد تالاب ها به علت فقدان مدیریت در منابع آب در حال خشکی و تبدیل به بیابان هستند.
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای دهم، با تاکید بر اینکه دولت یازدهم علی رغم وعده ها در زمینه اجرای طرح های بیابان زدایی عملکرد مناسبی در این زمینه نداشته است، افزود: در دهه های ۶۰ و ۷۰ توانستیم حدود بیش از دو میلیون هکتار عملیات بیابان زدایی در کشور داشته باشیم و دومین کشور به لحاظ دارا بودن تکنولوژی بیابان زدایی و همچنین اقدامات موثر در این زمینه بعد از کشور چین معرفی شدیم که انجام بیابان زدایی منجر به تثبیت مناطق بیابانی، مهار ریزگردها و کنترل شن های روان شد اما متاسفانه طی دهه اخیر بیابان زدایی در کشور مغفول و به حداقل میزان ممکن رسیده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، گسترش ریزگردها، بیابان زایی و اثرات سوء پدیده خشکسالی در کشور را نتیجه بی توجهی به بیابان زدایی دانست و یادآور شد: فرسایش خاک در کشور در حال افزایش و تنوع زیستی در معرض آسیب است به گونه ای که سالانه حداقل ۵۰ هزار هکتار بیابان زایی و حدود ۳۰ میلیون هکتار بیابان داریم که ۷ میلیون هکتار آن کاملا بحرانی است.
وی با یادآوری اینکه علی رغم تلاش های صورت گرفته از سوی دولت یازدهم و همچنین دولت های سابق حال محیط زیست کشور خوب نبوده و شاخص های حیاتی ایران بیانگر وضعیت بحرانی آب، جنگل، هوا، خاک و تنوع زیستی تالاب ها و حیات وحش است، افزود: باید فکری اساسی برای نجات محیط زیست و آب کشور کرد زیرا آب و محیط زیست دو چالش و بحران اصلی کشور محسوب می شوند که می طلبد دولت دوازدهم فراتر از حرف، برنامه و قانون با اقدام و عمل در جهت رفع مشکلات محیط زیستی کشور گام برداشته و محیط زیست کشور را نجات دهد تا توسعه پایدار کشور تحقق یابد.
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای دهم، با انتقاد از اینکه گونه های جانوری و گیاهی کشور در معرض تهدید و انقراض قرار دارند، تصریح کرد: تغییر اقلیم، پدیده ریزگردها، خشکسالی و آلودگی معلول بوده و در واقع با سوء مدیریت در حوزه محیط زیست، کشاورزی، مدیریت منابع آب و توسعه کشور مواجه هستیم.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست برای اعمال نظارت بر عملکرد دستگاه ها با کمبود نیرو و بودجه مواجه است، ادامه داد: تجهیزات، بودجه و نیروی انسانی محیط زیست در حد یک سازمان پیش بینی شده و چنانچه این سازمان به وزارت خانه تبدیل شود نیروی انسانی، بودجه و تجهیزات و همچنین اقتدار آن افزایش می یابد.
منبع: خبرگزاری خانه ملت
کد مطلب: 63668