رئیس گروه آب های سطحی دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صنایع آلوده شناسایی شده است اما سازمان حفاظت محیط زیست به دلایلی از جمله کمبود شغل و مسائل اقتصادی نمیتواند این صنایع را تعطیل کند. به همین دلیل قوه قضائیه به صنایع آلاینده فرصتی برای تاسیس تصفیه خانه میدهد. در این میان وزارت صنایع باید درایجاد تصفیه خانهها اهتمام بیشتری بکند.
روستایی رئیس گروه آبهای سطحی دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در یک برنامه رادیویی درباره وظیفه سازمان محیط زیست گفت: وظیفه اصلی ما پیشگیری و جلوگیری از آلودگی آب است. سازمان حفاظت محیط زیست شاخصهای آلودگی را تدوین و بر اساس آن ۳۳ رودخانه را پایش، نمونه برداری و آزمایش کرده است. ب
فاضلابهای صنعتی خطرناکتر از همیشه
فهمی - معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو- درباره میزان پسابها و فاضلاب اظهارکرد: در مجموع ۳۲ میلیارد مترمکعب پساب و فاضلاب ایجاد میشود که به آبهای سطحی و زیرزمینی باز می گردد. این فاضلابها شهری، صنعتی و کشاورزی است. فاضلاب صنعتی از دیگر فاضلابها خطرناکتر و با غلظت بیشتری است. برای حفظ محیط زیست و حریم رودخانهها لازم است دستگاه ها با یکدیگر هماهنگی بیشتری داشته باشند. شاید لازم باشد مسائل مختلف محیط زیست تنها بر عهده یک سازمان باشد چرا که هماهنگی میان سازمانها کار دشواری است.
افزایش مالیات برای صنایع آلاینده
رستمی - رئیس گروه فاضلاب دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست - درباره میزان آب مصرفی در بخشهای مختلف تصریح کرد: حدود ۹۰ درصد از آب شرب در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شهری و ۱.۵ درصد در بخش صنعت استفاده میشود.
به گزارش سایت رادیو گفت و گو، وی در پایان گفت: کارشناسان محیط زیست با همکاری آزمایشگاههای معتمد و ادارات کل در بازههای زمانی مختلف فاضلاب خروجی صنایع را اندازه گیری و شاخص آلودگی آن را مشخص میکنند. در صورت آلاینده بودن به صنایع اخطار داده میشود و در صورت بیتوجهی یک درصد به مالیات آنها اضافه میشود که مبلغ زیادی است.