کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راهکار مجلس برای تامین اعتبار تولید انرژی‌های پاک

7 شهريور 1396 ساعت 4:40

امروزه توسعه به کارگیری از انرژی‌های تجدیدپذیر، نه یک انتخاب بلکه به عنوان یک الزام و اجبار مطرح است و با توجه به مسائل زیست محیطی و کمبود منابع سوخت‌های فسیلی، سرمایه گذاری و اقدامات عملیاتی در این حوزه را بیش از پیش الزامی می‌سازد.


به گزاراش زیست آنلاین، اما بدون شک در این مسیر موانع و کمبودهای زیادی وجود دارد که ازجمله آنها می توان به گران بودن قیمت تمام شده انرژی‌های تجدیدپذیر و نبود حمایت ها و سوبسیدهای لازم در زمینه توسعه این گونه انرژی‌ها اشاره کرد.
تولید انرژی‌ از منابع تجدیدپذیر قانون اجرایی کارشناسی می خواهد

در همین رابطه عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ظرفیت‌ها و قابلیت های بسیار ایران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر گفت: استفاده بهینه از این ظرفیت ها بستگی به برنامه ریزی درست و محوریت قرار دادن این موضوع از طرف متولیان امر مثل وزارت نفت و نهادهای دیگر دارد.

قاسم ساعدی افزود: در این صورت می توانیم از این ظرفیت و قابلیت در حد بسیار بالایی در سیاست‌گذاری و برنامه ریزی آینده استفاده کنیم و در این صورت کمیسیون انرژی مجلس هم طی یک برنامه، مسئولان امر را موظف و ملزم می‌کند که در این مسیر گام های برجسته و خوبی بردارند.

وی یکی از موانع اصلی موجود در زمینه انرژی را تامین اعتبارات مورد نیاز این بخش دانست و گفت: از یک طرف انتظار می‌رود که دولت با اتکا به منابع مالی خود و برحسب اولویت بندی به پروژه ها و از طرف دیگر از طریق صندوق ذخیره ملی در این زمینه مشارکت داشته باشد.

ساعدی با تاکید بر اینکه در این زمینه دولت باید از وزارتخانه های متولی امر پشتیبانی و حمایت کند تا بتوانیم در این مسیر قدم های موثری برداریم و جزو کشورهای عمل کننده به این مهم باشیم افزود: بر هیچ کسی پوشیده نیست که ایران یک کشور مقتدر در حوزه انرژی است.

این نماینده مجلس ادامه داد: ایران دارای زمینه های بسیار مساعدی است برای اینکه بتواند جزو سه چهار کشور نخست دنیا قرار بگیرد و اگر دولت به آن اولویت دهد و در بخش سرمایه گذاری و تامین اعتبارات لازم کمک لازم را بکند، به یقین در سال های آینده جزو معدود کشورهایی خواهد بود که در این حوزه در جایگاه مناسب و در شان نظام جمهوری اسلامی قرار می گیرد.

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا قوانین موجود در زمینه به کارگیری از انرژی های تجدیدپذیر کافی است گفت: ما در این بخش به قوانینی نیاز داریم که ما را با یک دیدگاه علمی، رو به جلو سوق دهد و لذا قوانینی باید تصویب شود که در آنها هم امر نظارت و هم اجرا دیده شود.

ساعدی در عین حال با بیان اینکه باید با اتکا به یک قانون اجرایی مدون مبتنی بر دید کارشناسی در حوزه توسعه انرژی های تجدیدپذیر حرکت کنیم تا خطاهای ما به حداقل برسد تصریح کرد: از طرفی نتایج و خروجی این مسئله نباید در نیمه راه رها شود.

وی افزود: دولت ها می آیند و می روند و موضوع انرژی های تجدیدپذیر باید به عنوان یک پروژه پایدار برحسب توسعه پایدار کشور تدوین شود و همه دولت ها مکلف هستند که در این مسیر حرکت کنند.

دولت دهم فرصت طلایی توسعه انرژی خورشیدی را از دست داد

همچنین عضو دیگر کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ظرفیت های خوب کشور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر گفت: متاسفانه در سال های گذشته و به ویژه در دوره ۸ ساله دولت قبل که کشور در وضعیت مطلوبی از لحاظ منابع مالی قرار داشت، روی این موضوعات ازجمله توسعه استفاده از انرژی خورشیدی سرمایه گذاری نشد، بنابراین یک فرصت طلایی را از دست دادیم.

جلال میرزایی در گفت و گو با «صما» افزود: آنچه در این زمینه نیاز داریم، یکی قوانین و دیگری امکانات دولتی و اراده لازم برای تمرکز روی این حوزه است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم و قوانین مرتبط با حوزه انرژی، بر این موضوع تاکید شده که دولت باید به سمت تلاش برای کسب فناوری و دانش فنی انرژی های نو و ایجاد نیروگاه ها از قبیل نیروگاه های بادی و خورشیدی و پیل های سوختی و زمین گرمایی در کشور حرکت کند.

میرزایی همچنین افزود: منتهی با توجه به اینکه منابع انرژی مثل منابع نفت و گاز در کشور ما در دسترس و ارزان است و قیمت آنها واقعی نیست، دولتمردان و سرمایه گذاران در عمل بیشتر به سمت ایجاد نیروگاه های سیکل ترکیبی و... رفته اند.

وی با بیان اینکه تولید انرژی از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر گرانتر تمام می شود گفت: دولت برای توسعه این امر باید سوبسید بدهد، همانطور که در بسیاری از کشورها دولت‌ها حمایت‌های مالی ارائه می کنند تا حتی شهروندان برای حرکت به این سمت راغب باشند.

میرزایی با بیان اینکه ما در این زمینه در کشور با مشکل و محدودیت منابع مالی مواجهیم اظهار داشت: البته امکانات وجود دارد، اما این امکانات بیشتر در حوزه انرژی خورشیدی و تامین انرژی از باد متمرکز شده است و در زمینه آب و تامین انرژی پاک از طریق سدهایی که نیروگاه آبی داشته باشند، به دلیل اینکه کشور کم آبی هستیم، با مشکل جدی مواجهیم.

نماینده مردم ایلام در مجلس با بیان اینکه امکان توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مثل انرژی خورشیدی و باد در کشور فراهم است گفت: منتهی این امر به امکانات، منابع مالی و سرمایه گذاری نیاز دارد و در طول این مدت تجربه نشان می دهد که بخش خصوصی بیشتر به استفاده از انرژی های تجدیدناپذیر مثل نفت و گاز برای تولید برق متمایل است.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم تصویب کردیم که ۵ درصد از منابع انرژی از منابع تجدید پذیر مثل خورشید حاصل شود خاطرنشان ساخت: اما اینکه در عمل چطور می توانیم در این مسیر حرکت کنیم، بدون شک به حمایت دولت از وزارتخانه های متولی نیاز دارد و مجلس هم باید منابع و بودجه سالیانه آن را فراهم کند.

 

منبع: صما

 


کد مطلب: 63921

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/63921/راهکار-مجلس-تامین-اعتبار-تولید-انرژی-های-پاک

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com