به گزارش زیست آنلاین، رستمی در یک میزگرد رادیویی افزود: در برخی از شهرها تصفیهخانه وجود دارد اما در برخی دیگر به دلیل توپوگرافی منطقه احداث تصفیه خانه ممکن نیست. در حال حاضر ۱۵۰۰ شهر به تصفیهخانه نیاز دارند. ۱۲ تا ۱۵ درصد از جمعیت شهری زیر پوشش سیستم تصفیه خانه فاضلاب هستند.
وی درباره برداشت منابع آبی اظهارکرد: طبق آماری که از سال ها پیش تهیه شده است میزان برداشت آب از منابع سطحی و زیر زمینی ۹۶ میلیارد مکعب است. ۵ میلیارد مکعب آن به آب شرب شهری و روستایی، یک و نیم میلیارد به بخش صنعت و ۹۰ تا ۹۲ میلیارد مکعب به کشاورزی تخصیص می یابد. ۷۵ درصد این آب به شکل فاضلاب باز میگردد.
سلیمانی - عضو شورای عالی جنگلها و مراتع و نماینده مجلس گفت: مدتی است در کشور کشت گلخانهای، سالمخوری، کشاورزی ارگانیک و مواردی از این دست آغاز شده البته در این راه سوء مدیریتها و مشکلاتی نیز وجود داشته است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار وزارت نیرو آب شیرینی که از طریق نزولات آسمانی به دست می آید ۱۰۰ میلیارد مترمکعب است و نه ۱۳۰ میلیارد متر مکعب به علاوه این که گفته می شود ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی صرف می شود صحت ندارد و این عدد ۸۰ درصد است.
معظمی گودرزی - کارشناس کشاورزی- نیز تصریح کرد: صنعت کشاورزی آسیبپذیر است. اتلاف آب در این بخش به مکانیزاسیون و الگوی کشت بر میگردد البته اتلاف آب در همه دنیا هست حتی در اروپا و آمریکا اما این کشورها دارای امنیت غذایی هستند و تصمیماتشان مبنی بر کم شدن اتلاف آب را بر اساس شرایط بومی و محلی، تقاضای سندیکاها و مطبوعات کشاورزی میگیرند.
به گزارش سایت رادیو گفت و گو، وی در پایان گفت: زمانی که شرایط کار برای فارغالتحصیلان رشته کشاورزی مناسب نباشد و آنان به جای حضور در پروژههای کشاورزی در آژانسها مسافرکشی می کنند با عدم توانایی در مدیریت آبهای سطحی و دوری از کشاورزی ارکانیگ مواجه خواهیم شد.