کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان :

سمن‌ها از اصلی‌ترین نهادهای زمینه ساز حکمرانی مناسب آب هستند

19 شهريور 1396 ساعت 11:50

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: سمن‌ها از اصلی‌ترین نهادهای زمینه ساز حکمرانی مناسب آب در کشور هستند وبا کمک تسهیل گران گفتگوها به صورت برد – برد خواهد بود.



به گزارش زیست آنلاین ،مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: سمن‌ها از اصلی‌ترین نهادهای زمینه ساز حکمرانی مناسب آب در کشور هستند وبا کمک تسهیل گران گفتگوها به صورت برد – برد خواهد بود.
 دکتر  مسعود میرمحمد صادقی  در اولین کارگاه تخصصی و آموزشی با موضوع آب‌های زیرزمینی، چالش‌ها و فرهنگ سازی که با هدف توانمندسازی سمن‌ها در فریدونشهر برگزار شد، با تأکید بر گفتگوی همهٔ ذینفعان در فضایی به دور از تنش، افزود: در یک الگوی حکمرانی خوب و هوشمندانه آب، مسائل به لحاظ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.
وی ادامه داد: در مباحث حکمرانی خوب آب، مشروعیت اصل اساسی است که با شفافیت، مشارکت و حضور هوشمندانه مردم محقق می‌شود.
 وی با اشاره به نقش و جایگاه سازمان‌های مردم نهاد، تصریح نمود: سمن‌ها از اصلی‌ترین نهادهای زمینه ساز حکمرانی مناسب آب در کشور هستند وبا کمک تسهیل گران گفتگوها به صورت برد – برد خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان در ادامه سخنان خود، گفت: در ایران ۶ حوضه آبریز اصلی وجود دارد که حوضه فلات مرکزی با ۱۶۲ میلیمتر بارش در سال از کم بارش ترین آن‌هاست.
وی افزود: حوضه گاوخونی به عنوان زیرحوضه فلات مرکزی و حوضه زاینده رود با  ۲۷ هزار کیلومتر مربع وسعت در زیر مجموعه  گاوخونی قرار دارد که ۹۳ درصد مساحت حوضه زاینده رود در استان اصفهان و ۷ درصد در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
 مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان  چند استانی بودن حوضه زاینده رود را از مشکلات مهم و اصلی حوضه برشمرد و خاطر نشان کرد: چند استانی بودن به طور طبیعی اختلافاتی را موجب می‌شود.
وی  با اشاره به ترکیب جمعیتی حوضه زاینده رود افزود:  ۹۸ درصد جمعیت این حوزه در اصفهان و ۲ درصد در چهارمحال و بختیاری ساکن هستند.
میر محمد صادقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه درجه حرارت دمای استان از غرب به شرق تفاوت‌های قابل توجهی دارد، ادامه داد: در شرایطی که درجه حرارت میانگین در غرب حوضه شش تا هشت درجه است همین زمان در منتهی الیه شرقی حوضه در ورزنه  دما به حدود ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتی گراد می‌رسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان  با اشاره به اینکه وضعیت بارش‌ها ازغرب به شرق حوضه از همین الگو تبعیت می‌کند،  بیان داشت: بدین ترتیب  در شرایطی که در غرب حوضه  ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی متر بارندگی داریم در شرق ومنتهی به تالاب گاوخونی میزان بارش‌ها به حدود  ۱۰۰ میلیمتر  می‌رسد.
وی با بیان اینکه در ایستگاه شاخص چلگرد شاهد تغییر اقلیم هستیم،  افزود:  پیش از این، بارندگی در این حوزه به شکل برف بوده است اما در شرایط فعلی روند بارش‌های نزولی به صورت باران را شاهد هستیم.
 مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان  تأکید کرد:  کمبود آب سطحی باعث حرکت و پیش رفتن به سوی آب‌های زیر زمینی است.
میر محمد صادقی با اشاره به اینکه در حوضه آبریز زاینده رود وضعیت مناسبی  در زمینه آب‌های تجدیدپذیر نداریم،  اظهار داشت:  امروزه در مناطق مختلف به واسطه اقدامات غیر علمی و تغییر اقلیم کمبود روان آب‌ها را شاهد هستیم و سفره آب‌های زیرزمینی کشور به مرز بحران رسیده است و بر این اساس لازم است مدیریت منابع آبی را جدی تر بگیریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان  ابراز داشت:  در یک الگوی حکمرانی خوب آب باید هوشمندانه حوضه‌های آبریز بررسی شده و  با برنامه ریزی و  تدبیر مناسب زمینه رفع مشکلات آبی کشور فراهم شود.
در ادامه این کارگاه پروفسور فریبرز ناطقی الهی دکترای عمران و مدیریت بحران و استاد نمونه کشوری در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران،  اظهار داشت: اینکه کشور ما در شرایط بحرانی آبی قرار دارد یا خیر نیازمند تحلیل‌های بیشتر است.
وی افزود: به واقع در برخی مناطق کشور مانند دشت قزوین شرایط مناسبی از نظر ذخایر آبی شاهد نیستیم و بحران آب به صورت محلی در ایران وجود دارد اما باید به این نکته توجه کنیم که کشورهایی با شرایط  آبی نامناسب تر از ایران توانسته‌اند منابع آبی خود را سامان دهند پس ما نیز نباید  بازی را به داستان بحران آب ببازیم.
عضو اصلی کارگروه مدیریت بحران و پدافند وزارت نیرو با بیان اینکه  مدیریت بحران دارای سیکل مشخصی و باید برای آن برنامه ریزی شود،  بیان داشت:  این سیکل به ترتیب شامل پیشگیری از بحران،  کاهش اثرات مخرب بحران،  آمادگی امداد رسانی و توسعه است.
 وی ادامه داد: توسعه نیازهای اساسی در راستای مقابله با بحران  نیازمند  سیستم تشکیلاتی و سازمانی مدیریت بحران،  برنامه ریزی،  کاربرد بهینه منابع،  استفاده از تخصص‌های لازم و آموزش است.
 ناطقی الهی با بیان اینکه هنوز با شرایط فاجعه  فاصله داریم، گفت:  باید کار را جدی تر گرفته و از این سمن‌ها عنوان مستشاران دولت  برای تسری  این فرهنگ در جامعه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: همچنین مواردی که  در بخش ساختار آبی به کار دولت مربوط می‌شود باید با وام‌های مشارکتی  و برنامه ریزی مناسب عملیاتی شود.


کد مطلب: 64070

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/64070/سمن-ها-اصلی-ترین-نهادهای-زمینه-ساز-حکمرانی-مناسب-آب-هستند

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com