کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

غارهای کشور آلوده‌اند

3 مهر 1396 ساعت 12:14

مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایران گفت: اغلب غارهای کشور از نظر زیست‌محیطی آلوده هستند.


به گزارش زیست آنلاین، مصدق در کارگاه آموزشی حفاظت از تنوع زیستی غار که به‌مناسبت روز غار پاک در سالن جلسات اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان برگزار شد، با بیان اینکه سال ۸۸ اتحادیه غارشناسی جهانی در سفری به ایران بازدیدهایی از چند غار داشت و در این بازدیدها و بررسی‌ها به این نتیجه رسیدند که غارهای کشور از نظر زیست‌محیطی آلوده هستند، گفت: از این رو با همفکری غارنوردان دوم مهر را به نام روز غار پاک در کشور ثبت شد و هرسال در این روز غارهای کشور پاکسازی می‌شوند و اخبار مرتبط با آن برای فرهنگ‌سازی پخش می‌شود.

مصدق با اشاره به اینکه انجمن غار و غارشناسی ایرانیان عضو اتحادیه جهانی غارنوردی است، تصریح کرد: این اتحادیه در زمینه شناسایی و حفاظت از غارهای سراسر دنیا فعالیت می‌کند. 

 مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان درباره اهمیت غارها در اکوسیستم توضیح داد: غارها به دلیل آنکه اکوسیستم ثابتی دارند و تجزیه نمی‌شود، مانند کتاب‌های تاریخی هستند که از گذشته برای ما به یادگار مانده‌اند و اطلاعاتی درباره آب و هوا و اکوسیستم منطقه در چندین میلیون سال پیش دارند.

وی تصریح کرد:با کسب و استخراج این اطلاعات می‌توان دریافت که اقلیم و اکوسیستم منطقه‌ در چه وضعیتی بوده‌ است.

مصدق با اشاره به اینکه غارها ورودی آب‌های زیرزمینی هستند، تاکید کرد: چنانچه غارها آلوده شوند سیستم آب‌های زیرزمینی آلوده می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: همچنین آلودگی غارها برای جانورانی که در آن زندگی می‌کنند، مانند خفاش‌ها خطرآفرین است. یکی از کشورهای آمریکای مرکزی تحقیقاتی انجام داده و به این نتیجه رسیده است که خفاش‌ها می‌توانند در زندگی روزمره انسان‌ها مفید باشند. خفاش‌ها با خوردن حشرات باعث می‌شوند آفات مزارع کمتر شود.

مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان در ادامه فرهنگ نادرست غارنوردی و بازدید از غارها بدون داشتن آگاهی‌های لازم را از جمله آسیب غارها دانست و گفت: غار دانیال واقع در سلمانشهر یکی از غارهایی است که آب آن توسط تورهای طبیعت‌گردی، آلوده و در حال حاضر تبدیل به یکی از معضلات منطقه شده است. انجمن غار و غارشناسی ایرانیان در حال پیگیری است که این غار مسدود شود و فعلا بازدیدکننده نداشته باشد.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۵۰۰ غار در کشور ثبت شده است، تصریح کرد: کشور ایران به دلیل اینکه ضخیم‌ترین لایه آهکی جهان را دارد تبدیل به یک منطقه غارخیز شده است. در حال حاضر غار قلا در استان کرمانشاه به عنوان دومین چاه‌ عمیق جهان ثبت شده است.

مصدق تصریح کرد:شعار انجمن ما این است که «هیچ چیز از غارها خارج نکنید جز عکس، هیچ چیز در غارها جا نگذارید جز ردپا و هیچ چیز در غار نکشید جز زمان.» از این رو به غارنوردان توصیه می‌کنیم که این شعار را به خاطر داشته باشند و در حفاظت از غارها بکوشند.

کارشناس ارشد اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: غارهای استان گیلان تمیز بوده و کمتر آلودگی در آنها مشاهده می‌شود.

علی اصغر روشنی با اشاره به اینکه گیلان جزء استانهای غارخیز کشور است، افزود: مهندس غارها به دلیل آنکه اکوسیستم ثابتی دارند و تجزیه نمی‌شود، مانند کتاب‌های تاریخی هستند که از گذشته برای ما به یادگار مانده‌اند و اطلاعاتی درباره آب و هوا و اکوسیستم منطقه در چندین میلیون سال پیش دارند.با کسب و استخراج این اطلاعات غار می‌توان دریافت که اقلیم و اکوسیستم منطقه‌ در چه وضعیتی بوده‌ است.

کارشناس آموزش و پژوهش اداره‌کل حفاظت  محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه غارها ورودی آب‌های زیرزمینی هستند، تاکید کرد: چنانچه غارها آلوده شوند، سیستم آب‌های زیرزمینی آلوده می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی گفت: غارها با حیات انسانها در زیستکره پیوند برقرار می‌کنند و آلودگی غارها تهدیدی برای سلامتی انسانها محسوب می‌شود، بطوریکه اگر غار آلوده شود سیستم آبهای زیرزمینی و تنوع زیستی غارها به خطر خواهد افتاد. غارهای استان گیلان تمیز بوده و کمتر آلودگی در آنها مشاهده می‌شود.فرهنگ غارنوردی مردم گیلان بالا است و نه تنها زباله‌ای در غار جا نمی‌گذارند، بلکه اگر زباله‌ای هم در غارها ببیند حتما آن را از غار خارج می‌کنند.  
 

 


کد مطلب: 64369

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/64369/غارهای-کشور-آلوده-اند

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com