مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اعلام خبر انعقاد تفاهمنامهای با فرمانده نیروی انتظامی استان از ارتقای مناطق «الموت» و «طارم» به رده «حفاظتشده» خبر داد.
ارتقای «الموت» و «طارم» از مناطق «شکار ممنوع» به «حفاظتشده»
13 مهر 1396 ساعت 11:46
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اعلام خبر انعقاد تفاهمنامهای با فرمانده نیروی انتظامی استان از ارتقای مناطق «الموت» و «طارم» به رده «حفاظتشده» خبر داد.
به گزارش زیست آنلاین، برنامه بازدید تعدادی از خبرنگاران محیط زیست کشور از منطقه الموت نشست خبری در پاسگاه سرمحیطبانی الموت شرقی با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین، معاون پایش و نظارت اداره کل قزوین ، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان و جمعی از محیط بانان برگزار کرد.
سیاوش شمسیپور، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در این نشست، اقدامات اداره کل محیط زیست استان را تشریح کرد و گفت : قزوین در حوزه محیط زیست انسانی پتانسیل بسیاری دارد. در حال حاضر بیش از سه هزار واحد صنعتی در این استان وجود دارد و این استان را به قطب صنعتی تبدیل کرده است. همچنین استان قزوین در حوزه کشاورزی قوی است و بسیاری از مایحتاج از این استان تامین میشود.
وی افزود: همچنین قزوین در حوزه دامداری و مرغداری پتانسیل بسیاری دارد. از حدود ۳۲۰۰ واحد صنعتی مستقر در قزوین نیمی از آنها در شهرکهای صنعتی قرار دارند و تعداد شهرکهای صنعتی قزوین به ۱۵ واحد میرسد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست قزوین با بیان اینکه اگرچه شهرت استان قزوین به شهرکهای صنعتی است ولی تنوع زیستی بسیار ارزشمند و با اهمیتی دارد گفت: استان قزوین در حوزه محیط زیست طبیعی اعم از تنوع گیاهی و جانوری شرایط بسیار مناسبی دارد.
ارتقای الموت و طارم از منطقه شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده
شمسی پور همچنین اظهار کرد: تا سال گذشته در قزوین تنها یک منطقه تحت مدیریت محیط زیست وجود داشت که مساحت آن در کل استان به ۱/۵ درصد می رسید. این در حالی است که متوسط مناطق تحت مدیریت در کشور حدود ۱۱ درصد است. بنابراین با نرم کشوری فاصله بسیاری داشتیم اما در آخرین جلسه شورای عالی محیط زیست که در اسفندماه ۹۵ برگزار شد، شش منطقه ارتقای سطح یافت که دو منطقه برای قزوین بود که یکی "الموت" است که از منطقه «تیراندازی و شکارممنوع» به منطقه "حفاظت شده" ارتقاء یافت. دیگری «طارم» منطقه شکار و تیراندازی ممنوع است که به منطقه «حفاظت شده» ارتقا پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مساحت تحت مدیریت محیط زیست در استان قزوین به هفت و نیم تا هشت درصد افزایش یافته است، افزود: اگرچه هنوز با نرم کشوری فاصله داریم ولی طی یک سال گذشته مساحت تحت مدیریت محیط زیست تا حد قابل توجهی افزایش یافته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در ادامه با اشاره به بحث محیط زیست طبیعی اظهار کرد: سرشماری حیات وحش در دو مرحله تابستانه و زمستانه انجام میشود. خوشبختانه قزوین جمعیت از حیات وحش مناسبی برخوردار است.
شمسی پور با اشاره به بیماری طاعون نشخوار کنندگان که سال گذشته در برخی استان ها مشاهده شد، گفت: خوشبختانه با تلاش های کارشناسان و محیط بانان استان قزوین در آن مقطع با وجود آنکه استانهای همجوار با بیماری طاعون نشخوارکنندگان درگیر بودند، توانستیم از تلفات حیات وحش قزوین جلوگیری کنیم.
محیط زیست قزوین از کمبود شدید محیط بان رنج می برد
وی همچنین ضمن انتقاد از کمبود محیطبان در قزوین اظهار کرد: ۵۰۰ هزار هکتار توسط تنها ۴۲ محیط بان حراست میشود؛ به عبارتی به ازای هر محیط بان ۱۰ هزار هکتار وجود دارد ، این در حالی است که در استاندارد جهانی به این صورت است که برای هر ۲۰۰۰ یا هر ۲۵۰۰ هکتار یک محیط بان وجود داشته باشد.
دریاچه اوان وضعیت مساعدی دارد
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در ادامه با اشاره به اینکه قزوین در حوزه تالابها نیز پیشرفت قابل توجهی داشته است، گفت: در حال حاضر دریاچه اوان شرایط بسیار مناسبی دارد و به سطح قابل قبولی رسیده است . این امر مهم از طریق جلب حمایت های مردم محلی و سایر اقدامات محقق شد. در حال حاصر دریاچه اوان مجهز به دوربین آنلاین است. همچنین کانکس های حفاظتی در اطراف دریاچه مستقر شده است. افزون بر اینها اخیرا لایروبی کف دریاچه ، لوله کشی و ورود آب به دریاچه باعث بهبود وضعیت دریاچه اوان شد.
شمسی پور با اشاره به اجرای طرح مدیریت مناطق محیط زیست اظهار کرد: در حال حاضر در منطقه باشگل تعدادی دوربین ها به سه عدد رسیده که ۶۰ تا ۷۰ درصد منطقه را تحت پوشش قرار میدهد. این دوربین ها برای دستگیری متخلفین و اطلاع سریع از آتشسوزی ها بسیار مناسب است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در ادامه با تاکید بر اینکه بهره برداری پایدار از محیط زیست سیاست اصلی ماست تصریح کرد: بعد از اجرای طرح مدیریت مناطق حفاظت شده و نصب دوربین آنلاین سعی کردیم در این مناطق را برای اشتغال زایی مردم محلی باز کنیم؛ چون معتقدیم تا زمانی که خود مردم در حفاظت مناطق مشارکت نکنند حفظ مناطق ارزشمند محیط زیست کار بسیار سختی خواهد بود. در حال حاضر سعی داریم با ایجاد خانه های بوم گردی در روستاهای اطراف مناطق حفاظت شده و امکان فروش محصولات آنها را فراهم کنیم و بازدید کنندگان بتوانند ضمن بازدید از منطقه از محصولات و تولیدات روستاییان خریداری کنند.
وی تاکید کرد: اگر مردم بدانند منطقه برای آنها سودآور است ، از دخل و تصرف در آن خودداری میکنند و حتی در حفاظت از آن می کوشند . در شرایط حاضر جهان به سمت شیوه های حفاظت از طریق مشارکت جویی سوق پیدا کرده است. به همین منظور در همین مقطع آموزش نحوه مقابله با خرس را به روستاییان اطراف مناطق حفاظت شده می دهیم و فرهنگ سازی و کارگاه های آموزشی در این زمینه آغاز شده است.
شمسی پور در ادامه با اشاره به اینکه عملکرد و دستاوردهای محیط زیست قزوین در برخی حوزه ها الگو قرار می گیرد، گفت:خوشبختانه فرمانده یگان حفاظت محیط زیست قزوین طی دو سال پیاپی به عنوان فرمانده یگان نمونه انتخاب شد. همچنین قهرمان تالاب از میان محیط بانان قزوین برگزیده شدند؛ این در حالی است که استان قزوین تالاب چندانی ندارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در ادامه با اشاره به اینکه تدوین برنامه عملیاتی برای اداره کل استان قزوین یکی از راه های موفقیت بوده است، تصریح کرد: تک تک اداره های محیط زیست شرح وظیفه دارند و عدد و رقم تکالیف آنها بر حوزه های مختلف محیط زیست مشخص شده است. هر سه ماه یکبار از عملکرد ادارات محیطز یست گزارشگیری میشود.این برنامه عملیاتی با توجه به تعداد نیروها و امکانات تدوین شده بنابراین کاملا مبتنی بر واقعیت ها است.
وی تاکید کرد:در برنامه عملیاتی اداره محیط زیست قزوین به سه موضوع توجه شده است . یکی منویات مقام معظم رهبری در قالب سیاستهای پانزده گانه محیط زیست است، دوم رویکرد برنامه ششم در حوزه محیط زیست و سوم شاخص های عملکردی است که از سوی سازمان محیط زیست به ادارات کل ابلاغ میشود.
شمسی پور در ادامه با اشاره به اینکه سند برنامه ششم توسعه را برای سایر دستگاه ها تدوین کرده ایم تصریح کرد: برای ۱۳ دستگاه اجرایی با توجه به برنامه ششم توسعه برنامه هایی تنظیم کرده ایم و این سند به سازمان برنامه و بودجه استان داده شده که از دستگاه ها در این زمینه گزارشگیری خواهد شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در پایان با اشاره به تفاهمنامه منعقدشده بین محیط زیست و فرمانده نیروی انتظامی استان قزوین اظهار کرد: در قزوین با سیستم قضایی توافق بسیاری داریم و حتی سیستم قضایی در این استان بسیار جلوتر از محیط زیست عمل میکند. دستگاه قضا در قزوین بسیار در برخورد با متخلفین جدی است که جای تقدیر و تشکر دارد. برای مثال در روزهای اخیر یک صنعت آلاینده در تاکستان که چندبار اخطار گرفته بود، محکوم و مجازات به شش ماه حبس تعلیقی شد و بدل آن کاشت سه هزار اصل درخت قرار گرفته شده که متخلف باید تا ۴ سال بعد از کاشت از آن نگهداری کند.
به گزارش ایسنا جمعی از خبرنگاران حوزه محیط زیست کشور روز گذشته و امروز در جریان سفری به استان قزوین از منطقه حفاظت شده الموت بازدید کردند.
کد مطلب: 64579