به گزارش زیست آنلاین، محمد حسین بازگیر با بیان اینکه در شهر تهران بهطور میانگین روزانه حدود ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تن پسماند عادی تولید میشود، اظهار کرد: بخش زیادی از این پسماندها به سایت کهریزک یا همان مرکز پردازش و دفع پسماندهای آراد کوه واقع در جنوب تهران منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه در مرکز دفع آراد کوه یک مرکز زبالهسوز و تبدیل زباله به برق احداث شده است، تصریح کرد: ظرفیت این زبالهسوز روزانه ۲۰۰ تن است که در نهایت میتواند ۲ مگاوات برق روزانه تولید کند.
رییس اداره محیط زیست شهر تهران ادامه داد: در مرکز دفع گود آبعلی نیز اخیرا مرکزی برای تولید انرژی از زباله ایجاد شده است که روش آن برخلاف سایت کهریزک زبالهسوزی نیست. در این مرکز به روش هضم شیمیایی زبالهها تبدیل به بیوگاز میشوند و سپس از بیوگاز برق تولید میشود. ظرفیت مرکز دفع گود آبعلی ۳۰۰ تن زباله در روز است که می توان از آن ۳ مگاوات برق تولید شود.
بازگیر با بیان اینکه مرکز دفع گود آبعلی در حال حاضر با ظرفیت کامل فعالیت نمیکند، گفت: برق تولیدی از زبالهها باید وارد شبکه برق سراسری شود و وزارت نیرو باید پاسخ دهد که این برق را دریافت میکند یا خیر.
وی با تاکید بر نقش شهرداری در مدیریت پسماند و تولید انرژی از آن اظهار کرد: شهرداری در کارگروه مدیریت پسماند تعهد داده است که تا سال آینده طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران را به سرانجام برسد. این طرح سندی برای اجرای اصولی کلیه مراحل مدیریت پسماند خواهد بود.
بازگیر افزود: در طرح مدیریت پسماند به تولید برق از زباله،چگونگی انجام آن و ظرفیت زبالهسوزها اشاره شده و جزو آخرین مراحل مدیریت پسماند است.
رییس اداره محیط زیست شهر تهران در ادامه اظهار کرد: مراحل مدیریت پسماند به این شکل است که ابتدا باید با آموزش و فرهنگسازی اقداماتی صورت بگیرد تا پسماند کمتری تولید شود سپس پسماندهای تولید شده در مبدا تفکیک و بعد به صورت اصولی جمعآوری و بازیافت شود.
به گزارش ایسنا، بازگیر در پایان گفت: تولید انرژی از زباله مرحله نهایی مدیریت پسماند است. امروزه در کشورهای دیگر بحث دفع زبالهها مطرح نیست و زبالهها دوباره به چرخه مصرف بازمیگردند. امیدواریم با تکمیل شدن طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران طی سال آینده تمامی مراحل مدیریت پسماند در شهر تهران بهدرستی انجام شود.