به گزارش زیست آنلاین، تاکنون در کل کشور ۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی داشتهایم که بزرگترین آن نیروگاهی در قم با یک مگاوات ظرفیت تولید برق بوده است و بقیه نیروگاهها به صورت آزمایشی و آموزشی به فعالیت میپرداختند.
وی با بیان اینکه همدان نخستین استانی است که نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۱۴ مگاوات انرژی برق در آن احداث میشود، افزود: ۸ نیروگاه دیگر در استان در حال راهاندازی است و گروهی که از کشورهای اروپایی برای سرمایهگذاری در این بخش به همدان آمدهاند احداث ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را در دستور کار خود دارند.
معاون استاندار همدان با اشاره به برنامه ۲۵۰ مگاواتی احداث نیروگاه خورشیدی در برنامههای بعدی گروه سرمایهگذاران خارجی اظهار کرد: گروه دیگری با مشارکت ایران و کشورهای اروپایی قول نصب ۲۵۰ مگاوان نیروگاه خورشیدی را دادهاند و در حال گرفتن زمین و جانمایی برای احداث قرار دارند.
قیاسی ادامه داد: یکی دیگر از سرمایهگذاران بومی استان زمینی را تهیه کرده و در حال احداث نیروگاه خورشیدی است و همه سرمایهگذاران این بخش افرادی بودند که نیازی به دریافت تسهیلات بانکی در این زمینه نداشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: موج سرمایهگذاران تأسیس نیروگاههای خورشیدی به سمت همدان است به واسطه اینکه آوازه این استان در زمینه همکاری در جهت احداث نیروگاههای خورشیدی زبانزد است.
قیاسی با اشاره به زمینهای موجود در استان که قابلیت کشت دیم را نیز ندارند، افزود: همواره جلساتی در زمینه معرفی مناطق و زمینهای مستعد برای معرفی به سرمایهگذاران در زمینه احداث نیروگاههای خورشیدی داریم.
وی با بیان اینکه که انرژی خورشیدی انرژی پاک و قابل دسترسی برای این منطقه جغرافیایی است، گفت: فرصتهای زیادی برای ورود گروههای متعدد برای سرمایهگذاری در زمینه نیروگاه خورشیدی برای استان همدان وجود دارد.
معاون استاندار همدان قرارداد احداث ۷۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در یک سال اخیر را بیان داشت و افزود: گروه جدیدی در هفته گذشته با استاندار همدان در زمینه احداث کارخانه تولید پنلهای خورشیدی داشتند و این مژدهای برای خودکفایی در زمینه تأمین تجهیزات مورد نیاز نیروگاههای خورشیدی احداث شده در استان است.
وی ادامه داد: با راهاندازی این صنعت در استان، دیگر مناطق کشور نیز میتوانند از تولیدات آن بهرهمند شوند و فرصت جدیدی برای اشتغال استان خواهد بود.
قیاسی برگزاری همایش و نمایشگاههای فناوری را بهعنوان فرصتی برای ارائه ایدهها و فناوریهای روز بیان کرد و گفت: فناوران دانشگاهی و فعالان صنعت و سرمایهگذاران در این گونه رویدادها گردهم میآیند و به بررسی مشکلات و راهکارهای جدیدی برای آن میپردازند.
به گزارش ایسنا، وی با تأکید بر ضرورت کاربردی شدن بخشهای R&D صنایع یادآور شد: هماکنون صنایع مشکلات کار خود را نمیدانند و R&Dهای کاربردی و فعالی ندارند و نیاز است با فعال کردن این گونه بخشها به نیاز اصلی و مشکلات موجود در صنعت خود پی ببرند و با ارتباطگیری خوب با واحدهای دانشگاهی از دستاوردهای جدید و فناوریهای روز استفاده کنند.