یک کارشناس حوزه بانکداری الکترونیک با اشاره به سازوکار تبادلی بیت کوینها از غیرقابل متوقف بودن ادامه روند گسترش این پول الکترونیکی در کشورها خبر داد.
بیت کوین؛ پولی بدون افسار
4 دی 1400 ساعت 11:16
یک کارشناس حوزه بانکداری الکترونیک با اشاره به سازوکار تبادلی بیت کوینها از غیرقابل متوقف بودن ادامه روند گسترش این پول الکترونیکی در کشورها خبر داد.
به گزارش زیست آنلاین، عماد ایرانی با ارائه یک تعریف کلی از بیتکوینها، اظهار کرد: بیتکوین در واقع پردازش مبادلات مالی بر بستر یک فناوری به نام "بلاک چین" است که زنجیره بلوک هم تعریف میشود و مبتنی بر رمزنگاری است. با استفاده از این فناوری یک پول مجازی به نام بیتکوین به وجود آمد که در فضای اینترنتی قابل انتقال است.
وی با بیان این که زمانی ارزش بیتکوین کمتر از یک دلار بود و حالا به بیش از ۸۰۰۰ دلار نیز رسیده است، گفت: فناوری بیتکوین که یک پول رمزنگاری شده است، این امکان را به کاربران میدهد که بدون نیاز به هیچ بانکی مبادلات مالی خود را انجام میدهد، ضمن اینکه ناشناس هم باقی بماند.
این کارشناس حوزه بانکداری الکترونیکی با اشاره به این که بیتکوین هیچ مرکزیتی ندارد و هیچ نهادی به این نام نیز وجود ندارد، گفت: میتوان گفت هیچ نهادی نمیتواند بیتکوین را متوقف کند، چرا که حتی اگر این تکنولوژی در فضای رسمی نیز ممنوع شود در فضای غیررسمی و با استفاده از سایتهای متعدد اینترنتی قابل دسترسی و معامله است.
ایرانی با بیان این که بیتکوین یک ارز فراکشوری است و برای انتقال پول از طریق آن وجود یک شبکه اینترنت کافی است، تصریح کرد: با توجه به این که هیچ بانک خارجی در ایران کارت اعتباری ارائه نمیدهد و کسانی که از ایران مسافرت میکنند باید پول نقد با خود همراه داشته باشند که پول زیادی هم قاعدتا نمیتوانند با خود حمل کنند، میتوانند با این پولهای رمزگذاری شده برروی فلش اقدام و حتی برروی کاغذ نسبت به انتقال اقدام پول کنند.
وی با اشاره به این که هنوز فضایی در کشور برای تبدیل بیت کوین به ریال نداریم، اضافه کرد: در کشورهایی مانند آمریکا تا بیش از ۱۰۰۰ خودپرداز مخصوص تبادل بیتکوین با دلار وجود دارد در حالی که در کشور ما این پول به صورت محدود و تنها در برخی صرافیها خرید و فروش میشود.
به گزارش ایسنا، این کارشناس حوزه بانکداری الکترونیکی در پایان در مورد آسیبهای ممکن در حوزه پولهای رمزنگاری شده برای کشور نیز اظهار کرد: اگر قرار باشد همه مردم به سمت استفاده از این پول الکترونیکی بروند، در نهایت کاهش ارزش پول ملی را خواهیم داشت، چرا که مردم از طریق دلار نسبت به تهیه بیتکوین اقدام میکنند و زمانی که تقاضا نسبت به دلار زیاد از حد شود، ارزش ریال در برابر آن کاهش پیدا می کند و می تواند تبعاتی داشته باشد؛ در حالی که در کشوری مثل آمریکا و ترکیه یا هند، یک دلار هم یک دلار است و نگرانی نیز از بابت کاهش یا افزایش ارزش آن نسبت به پولی دیگر وجود ندارد.
کد مطلب: 65941