هزاران کامپیوتر که در سرتاسر دنیا پراکنده شدهاند با همکاری یکدیگر تراکنشهای بیتکوین را پردازش میکنند که به آنها استخراجکننده (miners) گفته میشود و فرآیند پردازش تراکنشهای بیتکوین نیز استخراج(mining) نامیده میشود. حال طبق نتایج تحقیقات به عمل آمده، مقدار انرژی که سالانه توسط این کامپیوترها برای استخراج بیتکوین مصرف میشود، از مصرف سالانه بیش از ۱۶۰ کشور دنیا بیشتر است.
به گزارش زیست آنلاین این مطالعه که از سوی سرویس PowerCompare انجام شده، نشان میدهد مقدار انرریبرق مصرفی برای پردازش بیتکوین در سراسر دنیا در حال حاضر از میانگین برق مصرفی کشورهایی مانند ایرلند و بسیاری از کشورهای قاره آفریقا بیشتر است. این موسسه با استفاده از آمار بیتکوین و وبسایت Digiconomist به این نتیجه رسید که در سال ۲۰۱۷ بیش از ۰۵/ ۲۹تراوات بر ساعت انرژی برق رای پردازش بیتکوین مصرف شده که در طرف دیگر کشورایرلند امسال کمتر از ۲۵تراوات بر ساعت انرژی برق مصرف کرده است. شبکه بیت کوین بانک مرکزی ندارد و از یک مکانیزم جدید جایگزین برای تزریق پول در گردش استفاده میکند. هزاران کامپیوتر که در سرتاسراینترنت پراکنده شدهاند با همکاری یکدیگر تراکنشهای بیتکوین را پردازش میکنند و جالب است بدانید بهطور میانگین هر ۱۰ دقیقه یکی از استخراجکنندهها یک رقابت محاسباتی را برنده شده و جایزه میگیرد.
این جوایز انگیزه کافی برای افراد بیشتری فراهم میکند تا به فرآیند پردازش تراکنشهای بیتکوین بپیوندند و به این واحد پولی کمک کنند تا غیر متمرکز بماند و البته افزایش پیدا کند. با افزایش هرچه بیشتر بیتکوین، کامپیوترهای استخراجکننده هم باید به سیستمهای قدرتمندتری مجهز شوند و همین مساله باعث مصرف هرچه بیشتر انرژی برق میشود. میزان برق مصرفی برای یک تراکنش بیتکوین میتواند برق یک خانه را به مدت یک ماه تامین کند. گفته میشود در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد استخراجکنندههای بیتکوین درچین قرار دارند چراکه هزینه مصرف برق در این کشور به مراتب از دیگر کشورها پایینتر است. همین مساله نگرانیهای زیادی درباره تاثیرات این پردازشها برمحیط ریست چین به وجود آورده است، چراکه بخش اعظمی از انرژی برق چین از طریق سوختهای فسیلی تامین میشود.
منبع: دنیای اقتصاد