به گزارش زیست آنلاین، براساس برنامه ششم توسعه، ایران باید تا پنج سال آینده ظرفیت نصب شده انرژی های نو در کشور را به حدود ۵۰۰۰ مگاوات برساند در همین زمینه نیز مکانیزم های ساده و البته جذابی برای جذب سرمایه گذاری خارجی پیش بینی شده است.
از ابتدای سال گذشته تاکنون ساخت حدود۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور با بخش خصوصی منعقد شده که برای حضور شرکت های خارجی در توسعه تجدید پذیر ها پیش شرط هایی در نظر گرفته شده که از جمله این پیش شرط ها پیدا کردن یک شریک داخلی است.
همچنین استفاده از تجهیزات ساخت داخل و یا اقدام شرکت های خارجی برای ساخت بخشی از تجهیزات در داخل کشور میتواند در نوع و نرخ های خرید تضمینی و نرخ تعرفه ها بسیار موثر باشد.
علاوه بر این این امر می تواند در تعیین مدل بیزنس شرکت ها و نوع قراردادهای و نرخ های تضمینی برای ۲۰ سال آتی بسیار موثر باشد.در همین راستا نیز سازمان ملل نیز در چارچوب تغییرات اقلیمی حمایت هایی را برای توسعه انرژی های نو در برخی از کشورها پیش بینی کرده که شرکت ها نروژی نیز می توانند از این امتیازات در ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف بهره مند شوند.
بر اساس آخرین خبرها آن مقرر شده است مقدمات سرمایهگذاری برای ساخت ۳۸۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی توسط نروژی ها در کشور فراهم شود. همچنین قرارداد ساخت یک نیروگاه خورشیدی ۱۸۰ مگاواتی در کشور منعقد شده است و شرکت نروژی اعلام آمادگی کرده که ظرفیت این پروژه را به حدود ۲ گیگاوات نیز برساند.
به گزارش ایسنا، شرکت نوشک ویند انرژی نروژی تا کنون نیروگاه های متعددی در نروژ، تانزانیا و روسیه به ظرفیت ۷۳۰ مگاوات اجرا کرده که یا به بهره برداری رسیده اند و یا در حال اجرا هستند و به نظر میرسد که این شرکت پتانسیل بالایی در توسعه تجدیدپذیرها داشته باشد و بتواند نقطههای روشنی را در این حوزه در ایران ایجاد کند.