کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یوز ایرانی «در گرداب انقراض» است

30 آبان 1396 ساعت 10:00

به گفته فتح‌الله امیری کارگردان «در گرداب انقراض»، این اثر نشان‌دهنده خطراتی است که یوزهای ایرانی را تهدید می کند.


به گزارش زیست آنلاین، فتح الله امیری کارگردان مستند «در گرداب انقراض» که به بخش مسابقه ملی یازدهمین دوره جشنواره فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» راه یافته است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این اثر گفت: این مستند درباره وضعیت یوز ایرانی است و هر اتفاقی که از سال ۹۳ تاکنون برای این حیوان رخ داده در این مستند گنجانده شده است البته ما «در گرداب انقراض» را با این محور ساختیم تا بدانیم چند یوز در ایران باقی مانده و مسایل و مشکلات آنها چه چیزی است.

وی افزود: این فیلم در تمام زیستگاه های یوز مانند استان خراسان شمالی و جنوبی، سمنان، یزد، اصفهان، تهران و شمال کرمان تصویربرداری شده است البته برای اینکه اعتبار فیلم بالا برود با دست اندرکاران حفاظت از یوز ایرانی هم مصاحبه کرده ایم برای مثال با چند مدیر سابق پروژه یوز، مدیر حال حاضر پروژه یوز، رییس انجمن یوز ایرانی و کارشناسانی که در حال حاضر با مساله یوز درگیر هستند، صحبت کرده ایم به همین ترتیب هر جمله و انتقادی که درباره این مساله وجود دارد از زبان آنها گفته می شود که این امر نشانگر این است که چقدر مساله واقعی است.

امیری بیان کرد: من از سال ۸۳ تاکنون به صورت تخصصی روی حیات وحش ایران کار می کنم و همیشه آرزو داشتم درباره یوز مستندی بسازم چون یوز پرچم‌دار حیات وحش ایران و نادرترین گربه سان دنیا است که در آسیا منقرض شده و تنها در ایران باقی مانده است به همین دلیل خیلی ها به آن یوز ایرانی می گویند که تعداد آن هم بسیار کم است. اصلا نام «در گرداب انقراض» به این دلیل انتخاب شد که از نظر علمی اگر جمعیت گونه ای به زیر ۵۰ عدد برسد، می گویند در گرداب گرفتار شده است به همین دلیل نام فیلم را هم «در گرداب انقراض» گذاشتیم چون شرایط یوز ایرانی بسیار بد است. هدف ما هم از تولید این فیلم این بود که تلنگری به وضعیت فعلی یوز ایرانی بزنیم.

این مستندساز با اشاره به بحث هایی که در فضای مجازی برای حمایت از یوز ایرانی مطرح می شود، اظهار کرد: واقعیت این است که کارهایی مانند تشکیل کمپین در فضای مجازی یا نقش بستن تصویر یوز روی پیراهن تیم ملی و ... اقدامات سطحی هستند از همین رو «در گرداب انقراض» مقداری مسایل مربوط به یوزها را عمیق تر بررسی کرده است. من بحث هایی را که در فضای مجازی شکل می گیرد، دیده و متوجه شده ام که بسیاری از آنها سطحی و احساسی هستند البته در این بین هیچ فیلم کارآمدی در این حوزه نیز وجود ندارد که وضعیت یوز ایرانی را شرح دهد به همین ترتیب فکر می کنم جای یک اثر مستند درباره یوزها خالی بود.

وی با اشاره به خطرات ساخت این مستند عنوان کرد: یوزپلنگ خطری برای انسان ندارد و اصولا از آدم ها فرار می کند برای مثال حتی ۲ سگ گله هم می توانند یک یوزپلنگ را بکشند. اتفاقا مشکلی که در این باره وجود دارد، نداشتن شناخت درباره یوزپلنگ ها است از همین رو در این فیلم اطلاعات این چنینی به مخاطبان داده می شود البته ما سعی کردیم حجم اطلاعات به گونه ای باشد که به جذابیت «در گرداب انقراض» صدمه نزند.

امیری در پایان با اشاره به توجه جشنواره «سینماحقیقت» به حیات وحش در این دوره گفت: حیات وحش  یکی از ژانرهای مهم در سینمای مستند است به طوری که خیلی ها سینمای مستند را برابر با حیات وحش می دانند. سال گذشته کم توجهی زیادی نسبت به این ژانر در جشنواره «سینماحقیقت» شد به طوری که اعتراض مستندسازان را برانگیخت ولی امسال به این حوزه توجه جدی شده و حتی دست اندرکاران این جشنواره فیلم های جشنواره های معتبر دنیا را هم آورده و در نظر دارند به نمایش بگذارند که این موضوع اتفاق خوبی است و به کسانی که به صورت تخصصی درباره حیات وحش کار می کنند، انگیزه می دهد.

 

 


کد مطلب: 66098

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/66098/یوز-ایرانی-گرداب-انقراض

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com