کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر به ۷۰۰ مگاوات می‌رسد

30 آبان 1396 ساعت 7:31

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: مطمئن هستیم تعهد وزارت نیرو برای احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر براساس برنامه ششم توسعه در طول ۵ سال محقق خواهد شد.


به گزارش زیست آنلاین، سید محمد صادق زاده افزود: ۶۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نیز در حال احداث است که به مرور به مدار تولید افزوده خواهد شد.
وی گفت: بیش از ۲ هزار مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق امضاء شده است.
معاون وزیر نیرو گفت:­ مطمئن هستیم تعهد وزارت نیرو برای احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر براساس برنامه ششم توسعه در طول ۵ سال محقق خواهد شد.
وی افزود: مردم در بخش خصوصی در حوزه تجدید پذیر بسیار خوب فعال شدند و نیروگاه های بزرگ و کوچک پشت بامی راه اندازی کردند.
صادق زاده گفت: حدود هزار نیروگاه کیلوواتی کوچک شهروندان احداث کردند که در حال بهره برداری است که امیدواریم این تعداد بزودی به ۲ هزار نیروگاه کوچک و پراکنده برسد.
وی افزود: قیمت خرید برق از نوع نیروگاه ها به ازای هر کیلووات ساعت ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان است به همین دلیل موسسات مالی و بانک هزینه سرمایه گذاری نیروگاه های خورشیدی را تقبل می کنند.
صادق زاده گفت: با ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان هر مشترک می تواند یک نیروگاه ۵ کیلوواتی خورشیدی بالای پشت بام خانه اش نصب کند، که هرماه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان از محل فروش برق تولیدی آن به شبکه درآمد ایجاد می شود و با این مقدار بسادگی اقساط وام این نوع نیروگاه های کوچک پشت بامی از محل درآمد حاصل از فروش برق تامین می شود.
فقط ۳۴ میلیارد تومان از عوارض برق به انرژی‌های نو پرداخت شده است
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی گفت: امسال از مجموع هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان عوارض مصرف برق که از طریق قبوض برق از مشترکان دریافت می شود تاکنون سازمان برنامه و بودجه ۳۴ میلیارد تومان به انرژی های تجدیدپذیر تخصیص داده است.
وی با اشاره به اینکه مشترکان برق به ازای مصرف هر کیلووات ساعت برق ۵۰ ریال عوارض پرداخت می کنند افزود: با ۴۰ درصد از این عوارض نیروگاه های خورشیدی ساخته می شود و ۶۰ درصد بقیه در بخش دیگری برای توسعه برق روستایی استفاده می شود.
وی گفت: در حال مذاکره با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا رقم پرداختی از عوارض به بخش انرژی های تجدیدپذیر اصلاح شود.
صادق زاده اضافه کرد: این معاونت درخواست ۵۰۰ میلیارد تومان به سازمان برنامه بودجه داده است که تاکنون با ۳۴ میلیارد تومان آن موافقت و پرداخت شد.
وی گفت: امیدواریم با درخواست تخصیص بقیه اعتبار انرژی های تجدیدپذیر از محل عوارض موافقت شود تا بتوانیم حقوق سرمایه گذارانی راکه از ماطلب دارند، پرداخت کنیم.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: با منابعی مالی که از محل پرداخت عوارض مردمی دریافت می شود نیروگاه تجدیدپذیر احداث می کنیم و برق حاصل از تولید این نیروگاه را به شبکه برق سراسری می فروشیم که یک پنجم تا یک ششم هزینه نیروگاه ها تامین می شود و بقیه هزینه ها از عوارض تامین می شود.
صادق زاده گفت: عوارض برق در سال ۹۶ ، هزار و صد میلیارد تومان در قانون بودجه پیش بینی شد،و خوشبختانه همین مقدار نیز وصول و به حساب خزانه دولت واریز شده است.
وی اضافه کرد: اختلاف نظری با سازمان برنامه وبودجه ایجاد شده که آنها تصور می کنند این منابع جزو منابع عمومی دولت است و می توانند در هزینه های جاری استفاده کنند، که در این زمینه مشغول مذاکره برای حل اختلاف هستیم.
معاون وزیر نیرو افزود: درسال گذشته ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر ناچیز بود، ۶۸ میلیارد تومان از ۷۰۰ میلیارد تومان که باید تخصیص می یافت به بخش انرژی های تجدیدپذیر پرداخت شد.
به گزارش انرژی امروز، وی اضافه کرد: امسال به دلیل رشد و توسعه انرژی های تجدیدپذیر حداقل باید ۴۰ درصد منابع لازم تخصیص یابد.

 

 

 


کد مطلب: 66642

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/66642/ظرفیت-انرژی-های-تجدیدپذیر-۷۰۰-مگاوات-می-رسد

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com