دبیر علمی سمینار مخاطرات زیست محیطی و امنیت منطقهای در غرب آسیا با بیان اینکه تجربه سوریه و جنگ در آن براساس بسیاری از برآوردها ارتباط مستقیمی با پدیده خشکسالی در این کشور دارد و جابهجایی جمعیت اسباب ناامنی منطقه را فراهم کرده است، تصریح کرد: این تجربهها کفایت میکند تا ما روی مساله امنیت و تهدیدهای امنیتی ناشی از مخاطرات زیستمحیطی تمرکز کنیم.
به گزارش زیست آنلاین، الهه کولایی در سمینار مخاطرات زیست محیطی و امنیت منطقهای در غرب آسیا با اشاره به اینکه خاورمیانه منطقهای در جهان است که با چالشهای گوناگونی روبهرو است و از شاخصههای توسعهیافتگی در جهان بازمانده است اظهار کرد: این منطقه با تجربههای تلخی در سالهای اخیر روبهرو بوده که بنیانهای توسعه در این منطقه را از بین برده است.
دبیرعلمی سمینار مخاطرات زیست محیطی و امنیت منطقهای در غرب آسیا ادامه داد: موضوع امنیت از دیرباز یکی از دغدغههای مردم در سراسر جهان بوده است. در سالهای گذشته نگاه به امنیت، نگاه سختافزاری و همراه با ابزار جنگی بود ولی در دهههای اخیر شاهد هستیم که جلوههای متنوعی از موضوع امنیت مطرح میشود.
کولایی با بیان اینکه شرایطی که امروز در شهرهای بزرگ ایران و شهرهای کشورهای همسایه وجود دارد، ناشی از غفلت در حوزه محیط زیست است، گفت: مساله استفاده از رودخانهها و تنظیم روابط کشورها بر پایه استفاده از رودخانههای مرزی از اهمیت برخوردار است چراکه سالهاست جنگ و آب در خاورمیانه به یک محور اساسی تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اهمیت همکاری منطقهای برای رویارویی با چالشهای مشترک زیستمحیطی اظهار کرد: به عنوان مثال تجربه حوزه رودخانه راین در اتحادیه اروپا یکی از تجربههای موفق همکاری منطقهای برای مدیریت منابع آب است.
دبیرعلمی سمینار مخاطرات زیست محیطی و امنیت منطقهای در غرب آسیا در ادامه تصریح کرد: در منطقه غرب آسیا با تهدیدهای ناشی از انتقال منازعات آبی به سطح فروملی روبهرو هستیم. مساله آب و نحوه استفاده از آن در عرصه داخلی کشور ما یک موضوع امنیتی است.
به گزارش ایسنا، کولایی در پایان با اشاره به اینکه موضوع محیط زیست یک موضوع جهانی است و مرزبندی نمیشناسد، گفت: در برخی کشورها از جمله کشور ما شاهد سوءمدیریت در استفاده از منابع داخلی هستیم که سبب شده که اکوسیستم بینظیر ایران در سالهای اخیر آسیب ببیند.