فرماندار زابل گفت: شنهای روان در افغانستان کانونهای بحران است و این مشکل باید از سر منشاء آن یعنی ولایت نیمروز مهار شود، زیرا در پایین دست استفاده از روشهای شیمیایی و بیولوژیکی برای مهار آن جوابگو نیست.
استفاده از روشهای شیمیایی و بیولوژیکی برای مهار شنهای روان جوابگو نیست
18 دی 1396 ساعت 11:55
فرماندار زابل گفت: شنهای روان در افغانستان کانونهای بحران است و این مشکل باید از سر منشاء آن یعنی ولایت نیمروز مهار شود، زیرا در پایین دست استفاده از روشهای شیمیایی و بیولوژیکی برای مهار آن جوابگو نیست.
به گزارش زیست آنلاینک هوشنگ ناظری در کارگروه احیای تالاب هامون افزود: برای جلوگیری از ورود شنهای روان به منازل مردم، کمیتههایی تشکیل و برنامههایی با هماهنگی سازمان جنگلها و مراتع کشور و سازمان محیط زیست تنظیم شده و رایزنیهایی در داخل و خارج کشور انجام گرفته است که انتظار میرود پروژههای این قسمت به زودی با توجه به توافقهایی که طرف مقابل باید داشته باشد، انجام و پروژه مهار حرکت شنهای روان در کانون آن اجرایی شود.
وی بیان کرد: یکی از کارهای مهم برای کنترل شنهای روان و ریزگردها کنترل بستر دریاچه هامون و رها سازی آب در آن است.
فرماندار گفت: طی سه سال اخیر برنامههای خوبی با عنوان مدیریت جامع تالاب هامون انجام و سند آن تدوین شده است.
ناظری تاکید کرد: مشارکت و نقش مردم و بهره برداران نیز در مدیریت تالاب هامون بیشتر از گذشته شده است.
وی تصریح کرد: مشکلات آب در منطقه سیستان تاریخی بوده وبدلیل اینکه منابع آبی خود را از کشور همسایه دریافت میکند، همیشه مشکلاتی داشته است.
فرماندار اظهار کرد: با توجه به اینکه بخشی از تالاب هامون نیز در کشور افغانستان قرار دارد؛ موضوع احیاء تالاب مطمئنا در اکوسیستم کشور افغانستان نیز تاثیرگذار است.
وی با اشاره به خدمات بسیار مهم نظام پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در منطقه، گفت: سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین و جوانترین استان کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد فعالیتها و خدمات شایسته نظام بوده و رفته رفته محرومیتهای تاریخی بجای مانده از دوران گذشته را پشت سرگذاشته و در مسیر پیشرفت و توسعه حرکت میکند.
فرماندار زابل ادامه داد: طرح ۴۶ هزار هکتاری یکی از طرح های ماندگار در این منطقه است که به صورت همه جانبه سبب پیشرفت سیستان میشود.
ناظری خاطرنشان کرد: با توجه به تبخیر شدید موجود در این منطقه این طرح میتواند آب را بصورت بهینه در اختیار کشاورزان قرار دهد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: با اجرایی شدن این طرح میتوان به آینده منطقه سیستان به عنوان منطقهای با ظرفیتهای بالای کشاورزی امید داشت.
کد مطلب: 67334