عضو مجمع نمایندگان استان فارس با انتقاد از عملکرد مسئولان در زمینه مدیریت تالابها از آن تحت عنوان رفتارهای شعاری و تبلیغاتی بیثمر یاد کرد و گفت: خشک شدن تالاب بختگان منشاء بروز ریزگردها خواهد شد.
خشکی بختگان منشاء بروز ریزگردها در جنوب کشور
18 دی 1396 ساعت 6:00
عضو مجمع نمایندگان استان فارس با انتقاد از عملکرد مسئولان در زمینه مدیریت تالابها از آن تحت عنوان رفتارهای شعاری و تبلیغاتی بیثمر یاد کرد و گفت: خشک شدن تالاب بختگان منشاء بروز ریزگردها خواهد شد.
به گزارش زیست آنلاین، محمدجواد جمالی نوبندگانی با اشاره به اهمیت تالاب بختگان گفت: بختگان یکی از مهمترین دریاچههای جنوب کشور محسوب میشد که به غیر از اینکه به وسیله آبهای محلی تغذیه میشد، مقداری از آب رودخانه کر نیز به آن میریخت، از سوی دیگر مامن بسیاری از پرندگان بود که از سیبری مهاجرت میکردند، همچنین گورخر منطقه بهرام گور منطقه نیریز، بختگان و آباده طشت از شهرت ویژهای برخوردار بود.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، در تشریح آخرین وضعیت تالاب خشکشده بختگان ادامه داد: متاسفانه عواملی دست به دست هم داد تا این دریاچه خشک شود، از جمله برداشتهای بیش از حدی که صورت گرفت، بارش کم در شرق استان فارس کمااینکه سال گذشته فسا حدود ۵۶۳ میلی متر بارندگی داشت و در داراب هم میزان بارندگی در روستاها تا هزار میلی متر نیز میرسید، ولی در نیریز هم سال گذشته و هم امسال میزان بارندگی کم بود تاجاییکه پشت سد درودزن از میزان بارندگی کمی برخوردار بود.
وی با یادآوری اینکه یکی دیگر از علل خشکسالی دریاچه بختگان کشت برنج بود که نیاز به آب زیادی دارد، تصریح کرد: این عوامل باعث شد نشانهای از حیات در دریاچه بختگان که از نظر اکوسیستم در منطقه بسیار اهمیت داشت، وجود نداشته باشد، در این شرایط تنها اگر برداشت آب و میزان بارندگی متناسب باشد و حقابه هم پرداخت شود، حیات به دریاچه بختگان برخواهد گشت.
جمالی نوبندگانی افزود: اگر به وضعیت دریاچه بختگان رسیدگی نشود، عاملی برای ایجاد ریزگردها خواهد بود که هم سلامت مردم و هم محصولات کشاورزی را با مخاطراتی همراه میسازد.
وی در انتقاد از عملکرد مسئولان در زمینه مدیریت تالابها تاکید کرد: ایرادی که به عملکرد مسئولان کشور در این بخش برمیگردد، این است که، در خصوص تالابها شعاری و با رفتارهای تبلیغاتی عمل میکنند، و این در حالی است که، برای رسیدگی به موضوع خشکشدن تالابها نباید بین دریاچههای بختگان و ارومیه تفاوتی قائل شوند.
استان فارس دارای بیشترین تعداد دریاچه در کشور است
این نماینده مردم در مجلس دهم، خاطرنشان کرد: دریاچه بختگان تحت شعاع وعدههای مسئولان برای رسیدگی به سایر مناطق همچون ارومیه قرار گرفت، به همین دلیل وضعیت آن از دید رسانهها دور ماند، و این در حالی است که، برای ممانعت از توسعه خشکی در این دریاچه، میشد به بهترین شکل برنامهریزی کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت،،عضو مجمع نمایندگان استان فارس، با بیان اینکه استان فارس دارای بیشترین تعداد دریاچه در کشور است، یادآورشد: دریاچههای مهارلو یا نمک، بختگان، پریشان یا فامور، کافتر و ارژن در این استان قرار دارند که یا خشک شدهاند یا در آیندهای نه چندان دور خشک خواهندشد.
کد مطلب: 67351