مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: شهرداری قم باید با مشارکت دستگاه های ذیربط نسبت به کاشت و نگهداری از گونه های بومی و مقاوم به صورت منطقه ای و کمربند سبز اقدام کند.
گرد و غبار مهمترین چالش زیست محیطی قم
24 دی 1396 ساعت 5:16
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: شهرداری قم باید با مشارکت دستگاه های ذیربط نسبت به کاشت و نگهداری از گونه های بومی و مقاوم به صورت منطقه ای و کمربند سبز اقدام کند.
به گزارش زیست آنلاین، تورج همتی در نخستین کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار در استان قم در سخنانی اظهار داشت: حدود ۳۰ درصد از وسعت قم مستعد تولید گرد و غبار بوده و این معضل مهمترین چالش زیست محیطی استان است که باید بیش از گذشته به آن توجه کنیم.
وی بر ضرورت تخصیص اعتبارات لازم برای مقابله با پدیده گرد و غبار در استان قم و همگرایی و هم افزایی دستگاه های اجرایی در این جهت تأکید کرد و گفت: وظایف و تکالیف دستگاه ها در قوانین برنامه ششم، هوای پاک و مقابله با گرد و غبار مشخص شده است و باید با جدیت پیگیری شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم توسعه فضای سبز در اطراف شهر قم به ویژه در کانون های گرد و غبار را یکی از مهمترین راهکارها برای کاهش و جلوگیری از توسعه این پدیده دانست و گفت: شهرداری قم باید با مشارکت دستگاه های ذیربط نسبت به کاشت و نگهداری از گونه های بومی و مقاوم به صورت منطقه ای و کمربند سبز اقدام کرده و آبرسانی را به وسیله پساب تصفیه شده انجام دهد.
وی در پایان با بیان اینکه کانون های گرد و غبار تا حدود زیادی شناسایی شده اند و باید راهکارهای علمی و عملیاتی برای کنترل این کانون ها تدوین شود، تصریح کرد: تأمین برخی تجهیزات و امکانات برای رصد گرد و غبار در استان از جمله برنامه هایی است که باید انجام شود.
این گزارش می افزاید، سید مهدی صادقی در نخستین کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار در قم در سخنانی اظهار داشت: حدود ۳۰ درصد از وسعت قم، آماده تبدیل شدن به کانون های فعال گرد و غبار است که به لحاظ نسبت مساحت در رتبه اول کشور قرار دارد.
وی در ادامه افزود: مقابله با پدیده گرد و غبار نیازمند همت، همفکری و هماهنگی همه دستگاه های اجرایی است و وظایف و تکالیف دستگاه های اجرایی در این راستا باید مشخص شود.
وی بر ضرورت کار کارشناسی دقیق در این رابطه و پیگیری جدی آن در کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار تأکید کرد و گفت: امروز همه مردم و مسئولان باید نسبت به وضعیت خشکسالی در استان قم توجه جدی داشته و برای برطرف کردن مشکلات پیرامون همت و تلاش مضاعف داشته باشند.
صادقی با بیان اینکه در جهت مقابله با پدیده گرد و غبار دستگاههای اجرایی نباید جدای از هم حرکت کنند، اظهار داشت: باید با تکیه بر قوانین و مصوبات حمایتی در حوزه محیط زیست و بنابر مقتضیات استان، راهکارهای علمی و عملیاتی برای مقابله با معضل گرد و غبار تدوین شود.
نخستین کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار در استان قم به مناسبت هفته هوای پاک با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری برگزار شد و در این جلسه موضوع توسعه جنگل و فضای سبز در حریم شهر قم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کد مطلب: 67543