به گزارش زیست آنلاین، دکتر محسن مصلحی با بیان اینکه در این مطالعات موفق به تولید فیلترهایی با عنوان "فیلترهای سرنگی" شدیم، گفت: طراحی این فیلترها به این صورت است که در تولید این نوع فیلتر به سرنگی متصل میشود و به این ترتیب میتوان محتوای سرنگ را تحت فیلتراسیون قرار داد.
وی با اشاره به جزئیات این فیلترها، اظهار کرد: این فیلترها را در ابعاد یک دهم، دو دهم و ۴ دهم میکرون در دو دسته آبدوست و آب گریز و همچنین مقاوم به حرارت را تولید کردیم.
مصلحی با تاکید بر اینکه در تولید فیلترهای سرنگی از فناوری نانو الیاف استفاده شد، یادآور شد: فناوری مورد استفاده در تولید این نوع فیلترها در سطح فناوریهای نوین است که توسط تیم تحقیقاتی ما تولید شده و نتایج آنالیزهای به دست آمده رضایت بخش بوده است.
این محقق کاربرد این نوع فیلترها را در آزمایشگاههای بیولوژیک دانست و در این باره توضیح داد: در داخل آزمایشگاههای بیولوژیکی محققان کارهای تحقیقاتی خود را در داخل محیطهایی اجرایی میکنند که حاوی ویروسها، باکتریها و میکرو ذرات با ابعاد حدود ۲ دهم تا ۴ دهم میکرون و حتی بزرگتر از میکرون است.
وی اضافه کرد: به دلیل اثرات آلایندگی این میکرو ارگانیزمها پژوهشگران همواره درصدد حذف این میکرو ارگانیزمها، ویروسها و ذرات از محیط هستند.
مصلحی با اشاره به مزایای فیلترهای سرنگی تولید شده نسبت به نمونههای موجود در بازار خاطر نشان کرد: غشاها و فیلترهای سرنگی موجود در بازار نمیتوانند به صورت مناسب حجمهای بالایی از این آلاینده را جدا سازی کنند ولی محصول تولید شده تا حدود زیادی قادر است حجمهای کم و یا زیاد ویروس، باکتری و میکرو ذرات مختلف با سایزهای مختلف را جداسازی کند.
این محقق به بیان سایر مزایای این فیلتر اشاره کرد و افزود: فیلتر تولید شده در کشور گرفتگی کمتری نسبت به نمونههای موجود دارد ضمن آنکه هزینه تولید آن کمتر است.
به گفته وی بازدهی بالای محصول و عملکرد بهتر را از دیگر مزایای این محصول نام برد و اظهار کرد: به دلیل آنکه فیلتر تولید شده دارای تخلخل کمتری است از این رو گرفتگی کمتری نسبت به نمونههای مشابه دارد.
به گزارش ایسنا، مصلحی تاکید کرد: فیلترهای سرنگی برای کاربردهای تحقیقاتی در آزمایشگاه بیولوژیک و همچنین جدا سازی میکروب و باکتری از محیط آب قابل استفاده هستند.