کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بانکداری الکترونیک بانک ها را متضرر کرد

11 بهمن 1396 ساعت 11:35

معاون‌ فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: شبکه بانکداری الکترونیک ۷۵۰۰ میلیارد تومان هزینه مستقیم و غیر مستقیم دارد در حالی که درآمد این سیستم ۱۷۰۰ میلیارد تومان است و بانک‌ها از این نظر زیان‌ده هستند.


به گزارش زیست آنلاین، ناصر حکیمی در اجلاس مدیران تحول دیجیتال کشور درباره تحولات سیستم مالی و روندهایی که در آینده در حوزه مالی کشور شاهد خواهیم بود، اظهار داشت: در ۱۰ سال گذشته تحولات بزرگی در نوع خدمت‌دهی به مردم ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه اگر شما بتوانید امروزه با پول نقد معاملات و خریدهای خود را انجام دهید کمی سخت است، گفت: در سمت دسترسی که فن‌آوری اطلاعات باید ابزار را ایجاد می‌کرد، پیشرفت و اقدامات خوبی صورت گرفته و مهم‌ترین اتفاق، بومی شدن برخی فن‌آوری‌ها در کشور است.
حکیمی ادامه داد: این سیستم توسط ۲۵ هزار نفر از مهندسان در حال حرکت است اما در عین پیشرفت ابزارها، سرویس‌ها و دسترسی به خدمات مالی اتفاق بزرگی رخ نداده و همچنان مشتریان برای دریافت تسهیلات خرد با مشکلاتی مواجه هستند.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه بانک‌های کشور عادت به نوآوری ابزارهای بانکی و استفاده از آن در بخش خرد را ندارد، افزود: متاسفانه قسمت آی تی بانک ها و کسب و کار بانک‌ها دو مسیر متفاوت را طی کرده‌اند و شبکه بانکداری الکترونیک ۷۵۰۰ میلیارد تومان هزینه مستقیم و غیر مستقیم دارد در حالی که درآمد این سیستم ۱۷۰۰ میلیارد تومان است و بانک‌ها از این نظر زیان‌ده هستند.
وی با اشاره به اینکه تحولات رخ داده در سیستم مالی طی این سال‌ها اگر درست استفاده شود به نفع و در غیر این صورت مخرب خواهد بود، گفت: این تحولات شامل رشد استفاده از شبکه های پیام رسان است که در ابتدا تنها برای انتقال پیام بود و اکنون برای نقل و انتقال پول و بسیاری دیگر از فعالیت استفاده می‌شود.
حکیمی افزود: تحول دیگر بحث بلاک چین یا دفاتر توزیع شده است که ذهنیت سنتی ما درباره نحوه معاملات، ثبت اطلاعات و ... را متحول خواهد کرد که به نظرم درباره استفاده از این فن آوری و اثرات آن سردرگمی وجود دارد.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تصریح کرد: البته بحث بیت کوین اکنون داغ است اما نکته مهم فن‌آوری و نوع دفتر داری پشت این پول‌ها است، بلاک چین یک روند جهانی است که سیستم مالی ایران را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: اما درباره تحول سوم باید گفت که اکنون نسبت به سیستم بانکی دید خوبی وجود ندارد و نیاز به تغییر و تحول و جلب رضایت مشتریان است. این انتظار در کشور ما وجود دارد که بانک ها سمت و سوی سنتی و قدیمی خود را تغییر دهند، تجربه نشان داده مردم نسبت به بازپرداخت تسهیلات خوش قول هستند و مشکل بر سر تسهیلاتی است که به تولیدکنندگان پرداخت شده است.
حکیمی خاطرنشان کرد: فن آوری به جای تسهیل کارها، خود عامل تغییر کسب و کار است و اگر بخواهیم با تحول مواجه نشویم، همانطور که فین تک ها طی سال های اخیر پیشروی کردند و مبارزه با آن سخت است، سیستم بانکی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و از این سیستم تنها بدنه‌ای سنتی باقی خواهد ماند. وی تاکید کرد: اگر تغییرات هوشمندانه انجام نشود، عواقب خوبی نخواهد داشت و توصیه ما ایجاد زمینه همکاری با فن‌آوری است.
همچنین مهدی شامی زنجانی؛ دبیر علمی جایزه تحول دیجیتالی نیز اظهارداشت: اینترنت اشیا چند سالی است که شنیده می شود، اما به جایگاه اصلی خود نرسیده و برخی معتقدند در سه سال آینده تحول عظیمی در دنیای دیجیتال ایحاد خواهد مُرد. در صنعت هتلداری ۳۳ درصد از اینترنت اشیا استفاده می شود و ۷۴ درصد مدیران بیمه معتقدند که این تکنولوژی تحولی بزرگ ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: در سال ۲۰۱۱، ۵۵ درصد فرهنگ را یک مانع توسعه دیجیتال می دانستند، اما در سال ۲۰۱۷ به ۶۲ درصد افزایش یافت. ۷۵ درصد مدیران معتقدند در سازمان خود توسعه و فن آوری دارند در حالی که کارمندان معتقدند ۳۷ درصد است. همه بخش ها به مهارت و استعداد دیجیتال نیاز دارند.
شامی زنجانی ادامه داد: تحول دیجیتال هم مهارت فناورانه و مهارت های نرم لازم دارد. دومین سال جایزه ملی تحول دیجیتال نوعی فرهنگ و به اشتراک گذاری فرهنگ و تقدیر از فعالان این حوزه است. در جایزه امسال، بخش آموزش سازمان ها نیر افزوده شد.
همچنین در حاشیه این اجلاس جایزه ملی تحول دیجیتال اهدا شد به: در محور زبدگی دیجیتالی لوح تقدیر اهتمام به زبدگی دیجیتالی به بانک ایران زمین و موسسه آموزش عالی مهر البرز تعلق گرفت. همچنین تندیس برنزین زبدگی دیجیتالی به شرکت توسن، تندیس سیمین به شرکت ارتباط فردا و تندیس زرین به بانک ملت اهدا شد.
در محور نوآوری دیجیتالی دو لوح تقدیر به سامانه الکترونیک انصار بابت نوآوری خدمات ارزش افزوده پیشخوان بانکی و شرکت عدل آفرینان ماندگار بابت نوآوری اولین و تنها شبکه کانال های توزیع دیتا هتلداری ایران اهدا شد.
به گزارش ایبنا، همچنین شرکت‌ ارتباط فردا بابت نوآوری فینوتک تندیس برنزین، بانک ملی ایران بابت نوآوری پیام‌رسان مالی بله تندیس سیمین و شرکت توسن بابت نوآوری گذرگاه ارتباطی فرآیند مبتنی بر پلتفرم باز تندیس زرین را به خود اختصاص دادند.

 

 

 


کد مطلب: 68075

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/68075/بانکداری-الکترونیک-بانک-متضرر

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com