بزرگترین رویداد بخش انرژیهای تجدیدپذیر در حالی سپری میشود که از سوی مدیران ارشد وزارت نیرو و صنعت برق جدی گرفته نشد.اثری از شرکتهای فعال در حوزه بهره وری انرژی و صرفه جوئی انرژی و مدیریت مصرف نیست.سایه افزایش نرخ ارز بر نمایشگاه امسال سنگینی میکند. هم شرکت کنندگان و هم بازدیدکنندگان نسبت به سال گذشته کمتر شده اند.
به گزارش زیست آنلاین، دهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهره وری و صرفه جویی انرژی از ۲ تا ۵ اسفندماه ۹۶ همزمان با نمایشگاه بین المللی محیط زیست در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران در حال برگزاری است.
امسال بر خلاف سال گذشته میزان استقبال از این نمایشگاه نسبت به سال گذشته کمتر بوده و به نظر نمیرسد در روز پایانی این نمایشگاه هم اتفاق قابل ملاحظهای در این خصوص بیفتد.
بزرگترین رویداد بخش انرژیهای تجدیدپذیر در حالی سپری میشود که از سوی مدیران ارشد وزارت نیرو و صنعت برق جدی گرفته نشد و تاکنون از نمایشگاه بازدیدی نکرده اند. همایون حائری و رضا اردکانیان دو چهره شاخص وزارت نیرو تاکنون حاضر به بازدید از این رویداد مهم نشده اند و صرفا مدیرعامل ساتبا در روز افتتاحیه حضور داشت.
سال گذشته علاوه بر چیت چیان و فلاحتیان، تعداد دیگری از مقامات ارشد صنعت برقی نیز از نمایشگاه بازدید کرده و پوشش رسانهای مناسبتر نمایشگاه نسبت به امسال موجب بازدید بیشتر علاقمندان شده بود.
متاسفانه در این نمایشگاه اثری از شرکتهای فعال در حوزه بهره وری انرژی و صرفه جوئی انرژی و مدیریت مصرف نبود. حتی در حوزههای دیگر انرژیهای تجدیدپذیر نظیر زیست توده، زمین گرمایی، برق آبی و... هم استقبالی نشده بود و بجز چند شرکت محدود در زمینه نیروگاههای بادی، بقیه مشارکت کنندگان در بخش خورشیدی بودند. بیش از ۹۰ درصد شرکت کنندگان را فعالان بخش خورشیدی تشکیل می دادند.
تاکید وزیر نیرو بر مدیریت مصرف و تقاضا در صنعت آب و برق هم نتوانست بخش بهره وری و مدیریت مصرف نمایشگاه را تقویت کند تا این نمایشگاه صرفا در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و آنهم خورشیدی برگزار گردد.
امسال سابا و سانای سابق تحت عنوان جدید خود یعنی ساتبا در نمایشگاه حضور داشتند. کمی نسبت به گذشته حضور کارشناسان ساتبا در غرفه این سازمان پررنگ تر بود. بروشورها و کاتالوگهای قدیم همچنان با نام جدید ساتبا منتشر میشد و خبری از تولید محتوای تخصصی و جدید نبود.
علاوه بر استقبال کمتر شرکت کنندگان در نمایشگاه و بازدیدکنندگان، امسال تعداد قابل توجهی از شرکتهایی که در این نمایشگاه حضور داشتند اصلا در هیچ کدام از بخشهای موضوعی نمایشگاه فعال نبوده و غیر مرتبط بودند. شرکتهایی که معلوم نیست چرا با اینکه در حوزه تجدیدپذیر فعال نیستند در این نمایشگاه حضور دارند. احتمالا بخاطر پر نشدن ظرفیت سالن توسط شرکتهای فعال در حوزههای انرژیهای تجدیدپذیر، بهره وری و صرفه جویی انرژی به آنها فضا داده شده است تا سالن خالی نماند.
سندیکای صنعت برق هم نتوانست کمک شایانی به رونق این نمایشگاه کند و رئیس این سندیکا هم از نمایشگاه و غرفه آن بازدید نکرد. شرکت های حاضر در پاویون سندیکای صنعت برق اغلب غیرتجدیدپذیر هستند و در اساسا تجدیدپذیرها جزو سه اولویت اول آنها هم نیست.
سایه افزایش نرخ ارز بر نمایشگاه امسال سنگینی میکند و اغلب شرکتها از شرایط بد و اوضاع نابسامان اقتصادی در گرفتن پروژهها و شرایط کسب و کار خود میگویند که پرداختن به معضلات و مشکلات آنها نیاز به مطلب جداگانهای دارد.
جای خالی نشستهای تخصصی در این نمایشگاه همچنان احساس میشود. وزارت نیرو حاضر نیست از بخش خصوصی برای برپایی نشستهای تخصصی حمایت کند و ستاد برگزاری نمایشگاه هم که هدفی جز پول گرفتن از شرکت کنندگان با هر عنوانی ندارد اجازه چنین نشستهایی را نمیدهد.
امسال حتی خبری از کتاب نمایشگاه و عرضه آن نبود. نشریه نمایشگاه هم که چاپ نشد. آنقدر وضعیت اطلاع رسانی بد است که حتی کیوسکهای اطلاع رسانی هم فعال نشده و کسی پاسخگوی مخاطبان نیست..
عدم پوشش رسانهای عجیب و معنادار روابط عمومی وزارت نیرو و عدم همکاری با رسانههای خصوصی در پوشش این رویداد موجب شده تا بتوان حدس زد که تجدیدپذیرها علیرغم شعارهای دهان پرکن و پرطمطراق مسئولان، اولویت وزارت نیرو و صنعت برق نیست. افول تجدیدپذیرها در یک سال گذشته را از میزان استقبال از نمایشگاهش هم می توان پیش بینی کرد.
به گزارش برق نیوز، تولیدات داخلی کمتر دیده می شدند و اغلب کسانی که به نمایشگاه می آمدند سراغ نمایندگان شرکت های خارجی و برندهای خارجی می رفتند. شرکت های داخلی هم نمایندگی خارجی ها را عهده دار بودند. صنعت تجدیدپذیرها بجز در استراکچر و سیم و کابل، در بقیه حوزه ها دست برندهای خارجی است.