کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تداوم خشکی تالاب گاوخونی بسیار خطرناک است

20 اسفند 1396 ساعت 1:00

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان هشدار داد: گرد و غبار ناشی از خشکی تالاب بین المللی گاوخونی بسیار خطرناک است و تداوم این روند سلامت ساکنان تا شعاع هزار کیلومتری آن را تهدید خواهد کرد.


به گزارش زیست آنلاین، تالاب گاوخونی با وسعتی حدود ۴۷۶ کیلومتر مربع در فاصله ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرقی اصفهان، ۳۰ کیلومتری شهر ورزنه ، جنوب غربی شهرستان نایین و غرب منطقه ندوشن از توابع استان یزد قرار دارد. 
این تالاب در سال ۱۳۵۴ به ثبت کنوانسیون رامسر رسید و نام آن در فهرست تالاب های بین المللی قرار گرفت اما از۱۰ سال پیش به این سو رو به خشکی گراییده و اکنون به کانون بالقوه ریزگردها تبدیل شده و سلامت ساکنان منطقه میانی کشور تا پایتخت را تهدید می کند.
به گزارش ایرنا، &#۳۹; سید رحمان دانیالی &#۳۹; روز شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: استانداری اصفهان برای تامین آب کشاورزی و احیای تالاب بین المللی گاوخونی ۱۲ طرح در نظرگرفته است،وی به جزئیات این طرح ها اشاره ای نکرد. 
او با بیان اینکه اطلاع رسانی شفاف موجب مشارکت بهتر مردم برای حفظ و حراست از محیط زیست می شود، اضافه کرد: خطرات خشکی تالاب بین المللی گاوخونی به معنای واقعی و به دور از حساسیت های بومی و غیر بومی مورد بررسی قرار نگرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان با اشاره به خطرات ناشی از تداوم خشکی تالاب بین المللی گاوخونی ادامه داد: حقآبه محیط زیست برای تالاب بین المللی گاوخونی باید در نظر گرفته شود زیرا این حقابه پس از شرب در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان ادامه داد: اگر چه این طرح موفقیت آمیز نبود ولی از افزایش آلایندگی ها جلوگیری کرد.
خاطرنشان می شود، طرح جامع کاهش آلودگی هوا در اصفهان از ابتدای سال ۹۳ در این استان اجرایی شد. 
در این طرح ۳۸ اقدام اساسی در هشت محور دیده و برای هشت شهرستان و ۴۰ نقطه شهری در استان برنامه ریزی شد و بیش از ۳۰ دستگاه اجرایی و مدیریت شهری در آن نقش دارند.
بیشترین اقدامات این برنامه در محورهای حمل و نقل و مدیریت ترافیک، سوخت و بهینه سازی مصرف انرژی و منابع ثابت آلاینده پیش بینی شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: عدم اطلاع رسانی شفاف و فرهنگسازی و بی توجهی برخی مدیران به مفاد این طرح، تاثیرات منفی به همراه داشت.
وی گفت: در سال جاری تاکنون در شهر اصفهان ۲۵۶ روز هوای سالم و ۱۰ روز هوای پاک ثبت شده و از شدت آلایندگی ها در این کلانشهر کاسته شده است. 
دانیالی ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی رهبر معظم انقلاب را بسیار ارزشمند دانست و افزود: این سیاست ها در رفع برخی اختلاف های موجود بسیار موثر بود.
وی با اشاره به افزایش برنامه های آموزشی در مراکز آموزشی و دانشگاهها، خاطر نشان کرد: افزایش برنامه های آموزشی در مدارس، دانشگاهها، مراکز آموزشی و صنعتی یکی از برنامه های محیط زیست در راستای فرهنگسازی برای حفظ محیط زیست است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهارکرد: در حال حاضر ۱۱ درصد وسعت استان تحت مدیریت اداره کل محیط زیست قرار دارد و قرار است این وسعت تا پایان برنامه ششم به ۱۷ درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به ضرورت افزایش و بهره گیری از نیروی انسانی در اداره کل محیط زیست استان اصفهان افزود: در حال حاضر ۲۶۰ محیط بان در مناطق تحت حفاظت محیط زیست حضور دارند و ۸۰ درصد از مناطق حفاظت شده از جمله پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی اصفهان به دوربین مجهز شده اند.
بر اساس استانداردها، هر هزار هکتار یک محیط بان نیاز دارد.
دانیالی با اشاره به وضعیت نامناسب تولید پسماند در استان اصفهان، گفت: در زمینه امحای پسماند باید از روش های نوین و تفکیک در مبدا استفاده شود.
وی با بیان اینکه پسماندها دارای انواع مختلف خانگی، کشاورزی، صنعتی، بهداشتی و ویژه هستند، گفت: در شبانه روز حدود ۵۰ تُن پسماند ویژه در استان اصفهان تولید می شود و سرانجام آنها معلوم نیست. 
در حال حاضر ۶ کارخانه پسماند کار تفکیک و امحا زباله تولیدی ۸۰ درصد جمعیت استان اصفهان را برعهده دارند و در ماه حدود ۶۲ هزار تُن زباله را امحا می کنند./ منبع: سازمان حفاظت محیط زیست


کد مطلب: 69007

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/69007/تداوم-خشکی-تالاب-گاوخونی-بسیار-خطرناک

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com