کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برق خودروهای برقی از کجا خواهد آمد؟

10 فروردين 1397 ساعت 11:11

تا ۲۲ سال آینده فروش خودروهای غیرالکتریکی، در کشورهای آلمان، نروژ، فرانسه و بریتانیا ممنوع خواهد شد.


به گزارش زیست آنلاین، در سال ۲۰۱۶ در آلمان قانونی به تصویب رسیده که طی آن، فروش وسایل نقلیه که تنها با موتور احتراقی داخلی کار می‌کنند از سال ۲۰۳۰ ممنوع خواهد شد.

بریتانیا و فرانسه البته ممنوعیت دیر هنگام تری را نسبت به آلمان و نروژ دارند. در این دو کشور از سال ۲۰۴۰ میلادی فروش خودروهای غیرالکتریکی ممنوع خواهد شد.

تمامی این خبرها نشان از آن دارد که خودروسازها امیدوارند خودروهای برقی بیشتری تولید کنند و دولت‌ها برای مقابله با آلودگی هوای شهرها و نیز مقابله با گرمایش جهانی از سوخت فسیلی کمتر استفاده کنند و خودروهای برقی بیشتری را راهی خیابان‌های شهر کنند.

با این حال همچنان موانع بسیاری برای تولید خودروهای الکتریکی در جهان وجود دارد.

کارشناسان انرژی دنیا همیشه نسبت به تامین برق مصرفی این خودروها تردیدهایی نشان داده‌اند.

مشکل بزرگ آن‌جاست که اگر قرار باشد سالانه حدود ۹۰ میلیون خودروی الکتریکی در جهان ساخته شود باید راهی برای تولید الکتریسته برای این تعداد خودرو با روش‌های غیر فسیلی یافت.

کارشناسان انرژی می‌گویند اگر قرار است برق مورد نیاز این خودروها از راه سوخت‌های فسیلی تامین شود، در این صورت دنیا در دوری باطل برای مقابله با گرمایش جهانی و نیز آلودگی هوا گرفتار خواهد شد.

در این صورت این خودروها نمی‌توانند نقشی در تلاش جهانی برای کاهش گرمایش زمین ایفا کنند بلکه مشکلی بر مشکلات کشورها اضافه خواهند کرد.

بنابراین کارشناسان انرژی های تجدیدپذیر را به عنوان راه حل تامین انرژی سبز این خودروها پیشنهاد می دهند. با این حال این انرژی ها هنوز نتوانسته اند جایگاه ویژه خود را در عرصه جهانی بیابند. و هنوز راه طولانی در پیش است که خودروهای برقی بتوانند به طور مستقیم به یک ایستگاه شارژ برق تجدیدپذیر متصل شوند.

از طرفی زباله باتری‌های لیتیومی‌ برای میلیون‌ها خودرو هم می‌‌تواند در آینده به یکی از مشکلات زیست‌ محیطی جهان تبدیل شود.

برخی کشورها در حال تصویب قوانینی هستند که خودروسازها را موظف می‌کند راه‌کارهایی برای بازیافت این باتری‌های لیتیومی بیابند.

مشکل سوم نبود زیرساخت‌های مناسب برای شارژ خودروهای برقی است. در حال حاضر کشورهای اروپایی تلاش هایی را برای احداث ایستگاه های شارژ خودروهای برقی در سراسر اتوبان های این قاره انجام داده اند. اما این زیرساخت ها توان پاسخگویی به ۹۰ میلیون خودرو را نخواهد داشت.

از سویی، تکنولوژی شارژ خودروهای برقی فعلا اجازه شارژ سریع خودروها، همانند زمانی که صرف پر کردن باک بنزین این خودروها می‌شود را نمی‌دهد.

مشکل چهارم هم مربوط به گران بودن خودروهای الکتریکی اشاره کرد. خودروهای برقی نسبت به کاری که انجام می‌دهند از نظر قیمت در حال حاضر توان رقابت با خودروهای بنزینی را ندارند.

هم اکنون برخی خودروسازان با تبلیغات فراوان می‌‌گویند قصد دارند خودرو‌های بنزینی یا دیزلی را کنار بگذارند و برخی بازه زمانی برای این کار را هم مشخص کرده‌اند.

اما در میان این تبلیغات نکته ظریفی پنهان شده است؛ بیشتر خودروسازانی که چنین تبلیغاتی می‌ کنند نمی‌گویند روش شرکت تسلا را که استفاده از موتور الکتریکی است استفاده خواهند کرد، بلکه منظور بیشتر این شرکت‌ها استفاده از پیشرانه‌های هیبریدی ترکیبی است.

پیشرانه هیبریدی چندین نوع دارد. در ساده‌ترین نوع موتور الکتریکی چرخ‌ها را به‌حرکت در می‌آورد و موتور بنزینی یا دیزلی برای شارژ باتری و تولید برق استفاده می‌شود. با این روش کمی راندمان بالاتر می‌رود و مصرف سوخت کمتر می‌شود.

در نوع دیگر این دو موتور بصورت موازی در خودرو استفاده می‌شود و در روش سوم بصورت ترکیبی به‌کار می‌روند. در روش سوم برخی اوقات موتور بنزینی کاملا خاموش است برخی اوقات برای شارژ کردن باتری‌ها روشن می‌شود و در زمانی که خودرو نیاز به قدرت بیشتر دارد به کمک موتور الکتریکی می‌رود. این روش آینده صنعت خودرو را تا ۵۰ سال آینده رقم خواهد زد.

البته پیشرانه‌های احتراق داخلی حتی با وجود استفاده در پیشرانه‌های هیبریدی در نهایت تا سال ۲۰۵۰ عمر خواهند داشت./ منبع: انرژی امروز


کد مطلب: 69165

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/69165/برق-خودروهای-برقی-کجا-خواهد-آمد

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com