وارد مدار شدن ۲۶ سد بزرگ با حجم ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در دولت یازدهم از دستاوردهای نظام برای توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع آبی است.
۲۶ سد بزرگ با حجم ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در دولت یازدهم وارد مدار شد
4 خرداد 1397 ساعت 12:00
وارد مدار شدن ۲۶ سد بزرگ با حجم ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در دولت یازدهم از دستاوردهای نظام برای توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع آبی است.
به گزارش زیست آنلاین، رضا اردکانیان، وزیر نیرو، روز پنجشنبه در آئین آغاز عملیات اجرایی سد خائیز تنگستان بوشهر گفت: همچنین در سال ۹۶ نیز ۱۷ سد بزرگ کشور آبگیری و مورد بهره بردرای قرار گرفت.
وی اظهار داشت: هرچند ایران کشور کم آبی است ولی تمدن بزرگی دارد و خیلی ها به موقعیت حساس کشورمان رشک می برند.
اردکانیان ادامه داد: وظیفه ما و مرزداران این است که با وجود کم آبی برنامه سازگاری با کم آبی را مورد توجه قرار دهیم.
وی یادآورشد: ممکن است با دمای بالا و کم آبی روبه رو باشیم اما باید امنیت غذایی کشور را تامین کنیم و اجازه ندهیم خدشه ای در این بخش به جامعه وارد شود.
وزیر نیرو با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در جمع مسئولان کشور تاکید کرد: وظیفه داریم کارنامه جمهوری اسلامی را روشن نگاه داریم و با برخی کوتاهی ها اسیر بازیهای بزرگ و پیچیده دیگران درخارج از مرزها نشویم.
وی گفت: ۴۶هزار سد بزرگ دنیا در نیمه اول قرن ۲۰ ساخته شد و بعد از آن به سایر مسائل مهم توجه شد.
اردکانیان اضافه کرد: دراستان بوشهر پروژه های مهار آب دارای امنیت ویژه ای هستند و وزارت نیرو سعی دارد طرح های بزرگی در این استان از جمله سد دالکی، باغان، خائیز، دشت پلنگ و باهوش را اجرا کند.
استاندار بوشهر نیز گفت: برای اینکه اجرای پروژه سد خائیز در شهرستان تنگستان با مشکل روبه رو نشود۳.۵ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی به این پروژه تخصیص می یابد.
عبدالکریم گراوند افزود: مردم تنگستان نگران اجرای پروژه سد خائیز بودند که با تخصیص این میزان اعتبار تلاش می شود روند اجرای این پروژه به شکل مطلوبی دنبال و در زمان مقرر مورد بهره برداری قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: سد باهوش و خائیز از مطالبات دیرینه مردم تنگستان است که در سفر استانی دیماه ۹۳رئیس جمهوری به استان بوشهر مطرح و مصوب شد.
شاپور رجایی افزود: با وجود سختی های تامین بودجه اما با همت مسئولان استان از محل اعتبارات استانی اعتبار لازم برای اجرای این سد تامین شده است.
وی با بیان اینکه تامین بخشی از حقابه های شبکه آبیاری اهرم و تامین حقابه های زیست محیطی از اهداف اصلی اجرای پروژه سد خائیز است گفت: سد مخزنی خائیز بر روی سرشاخه موسوم به رودخانه شیرین (رودخانه اهرم) و در ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر اهرم در شهرستان تنگستان ساخته می شود.
رجایی اضافه کرد: شبکه آبیاری اهرم با قدمتی بالغ بر ۱۳۵ سال نزدیک یکهزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان ها را دربرمی گیرد که تنها محل امرار معاش ساکنان منطقه بوده و سد انحرافی و کانالهای آبیاری اصلی و فرعی شبکه یاد شده نیز بیش از ۲۰ سال قبل از سوی وزارت نیرو ساخته شده است.
وی ادامه داد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی است که ارتفاع آن ۳۶متر و طول تاج ۶۱۰ متر با حجم ۱۶میلیون مترمکعب است که با ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی و با حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و استان انجام می شود.
رجایی گفت: تاکنون اقداماتی شامل جاده دسترسی، خاکبرداری پی، تجهیز کارگاه انجام شده و پیش بینی می شود به مدت ۳۶ ماه به بهره برداری برسد.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: پروژه سد خائیز با وجود کوچکی اما بعنوان بزرگترین پروژه شهرستان تنگستان است که با توجه به جمعیت ۷۰ درصدی روستائیان این شهرستان می طلبد با سرعت اجرا شود.
سید کمال الدین شهریاری افزود: اگر سد خائیز و باهوش احداث شود نخلستانهای تنگستان از بی آبی نجات و در غیر این صورت خشک می شوند.
وی یاداورشد: در سفر اخیر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان بوشهر ۱۵۰میلیارد ریال اعتبار برای پروژه سد خائیز مصوب شد که انتظار می رود مسئولان استان نسبت به تامین اعتبار اقدام کنند./ منبع: انرژی امروز
کد مطلب: 69725