از ديدگاه دكتر نصر بحران محيط زيست در وهلة نخست چالشي معنوي است و علت اصلي بروز آن فقدان مابعدالطبيعه است. مراد وي از مابعدالطبيعه، كه آن را تنها در چارچوب يك سنت وحياني قابل حصول ميداند، امري متفاوت با فلسفة مدرن است.
مابعدالطبيعه تنها به شرق تعلق ندارد بلكه در مغرب زمين نيز مابعدالطبيعه حقيقي در بالاترين سطح وجود داشته است .در دل سنت، مابعدالطبيعه و فلسفه سنتي قرار دارد كه آنرا فلسفة جاودان مي نامد و شامل مجموعه اي از آموزه ها دربارة سرشت حقيقت است. قلب سنت همين فلسفة جاودان است ....براساس آموزه هاي فلسفه جاودان ميتوان فلسفة سنتي غرب و خطاهاي فلسفة جديد را بهتر فهميد.
به باور نصر معنويت زدايي از طبيعت و تنزل قوانين عالم به قوانين رياضي محض كه به زعم وي علت بحران محيط زيست است ناشي از فلسفة متجدد است و نه علم متجدد.به همين دليل به واكاوي تاريخ غرب از ديدگاه مابعدالطبيعي و مذهبي مي پردازد تا به كشف علل اين بحران نائل شود در اين بررسی، سه علت مهم را برمي شمارد:
تقدس زدايي تدريجي از طبيعت
خردگرايي (راسيوناليسم)
انسان گرايي (اومانيسم)
برشی از مقاله "ديدگاههاي سيدحسين نصر دربارة بحران محيط زيست و راه حلهاي آن" نوشته اعظم قاسمی نشر یافته در نشریه حکمت معاصر، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است./ منبع: ساحت زیست