در سال ۲۰۱۶، گروهی از کارآفرینان میلیاردر مشهور شامل بیل گیتس، جف بزوس (مدیرعامل و بنیانگذار آمازون)، جک ما (مؤسس گروه علی بابا)، موکش آمبانی (بنیانگذار شرکت ریلاینس) و ریچارد برنسون (رئیس و بنیانگذار گروه شرکتهای ویرجین) یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر به نام ((Breakthrough Energy Ventures (BEV) با دارایی به ارزش حداقل ۱ میلیارد دلار برای توسعه فناوری های نو در حوزه انرژی پاک، شکل دادند.
به گزارش زیست آنلاین، دنیای امروز برای مبارزه با تغییرات اقلیمی نیازمند تغییرات بنیادین در سیستم انرژی است. در سال ۲۰۱۶، گروهی از کارآفرینان میلیاردر مشهور شامل بیل گیتس، جف بزوس (مدیرعامل و بنیانگذار آمازون)، جک ما (مؤسس گروه علی بابا)، موکش آمبانی (بنیانگذار شرکت ریلاینس) و ریچارد برنسون (رئیس و بنیانگذار گروه شرکتهای ویرجین) یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر به نام ((Breakthrough Energy Ventures (BEV) با دارایی به ارزش حداقل ۱ میلیارد دلار برای توسعه فناوری های نو در حوزه انرژی پاک، شکل دادند.
اکنون پس از حدود ۱۸ ماه نام دو استارتاپ به نام های Form Energy و Quidnet Energy که این صندوق در آنها سرمایه گذاری نموده است، اعلام شده است. هر دو شرکت در زمینه فناوریهای جدید ذخیره سازی انرژی فعالیت میکنند اما رویکردهای کاملا متفاوتی دارند.
از آن رو که توسعه فناوری های حوزه انرژی فرآیندی زمان بر و بسیار پر هزینه است، بسیاری از سرمایه گذاران عادی که به دنبال بازگشت سریع سرمایه خود هستند، تجربیات تلخی از سرمایه گذاری در این بازار داشته اند.
اما این گروه سرمایه گذاران ثروتمند BEV می خواهند این تجربیات ناموفق را ترمیم کنند. این سرمایه ۱ میلیارد دلاری اصطلاحا یک «سرمایه صبور» است که تنها به شرکت هایی که فناوری آنها منجر به کاهش حداقل ۵۰۰ میلیون مترمکعب کربن در سال شود، تعلق میگیرد حتی اگر این سرمایه پس از ۲۰ سال بازنگردد.
اولین اقدام این صندوق گرد هم آوردن گروهی از متخصصان آکادمیک، کارآفرینان و صنعتگران است. در سال ۲۰۱۷، این متخصصان لیستی از فناوری های انرژی که پتانسیل کاهش قابل توجه انتشار کربن را دارند و این صندوق بر روی آنها سرمایه گذاری خواهد کرد را اعلام نمودند: ذخیره سازی انرژی در مقیاس شبکه، سوخت های مایع کربن-صفر، ریز شبکه ها، مصالح ساختمانی کم کربن، و انرژی زمین گرمایی.
بازی با آب
در حال حاضر متداول ترین روش ذخیره سازی انرژی، نیروگاه های آبی تلمبه ای است که یک فناوری قدیمی است. این روش دارای محدودیت های جغرافیایی است و به دو مخزن در ارتفاع مختلف نیاز دارد. از سوی دیگر ساخت سدهای آبی منجر به نابودی تنوع زیستی میشود. استارتاپ Quidnet از آب برای ذخیره سازی انرژی استفاده میکند اما بدون نیاز به رودخانه یا سد. در این فناوری برق تولیدی مازاد داخل سنگ های شیل در مخازن زیر زمینی رها شده نفت و گاز با فشار تزریق میشود که شیل ها را مانند یک اسفنج فشرده میکند. هنگام نیاز به انرژی، فشار برداشته میشود و آب خارج شده یک توربین را میچرخاند و برق دوباره تولید میشود.