به گزارش زیست آنلاین، در طول سال گذشته، هزینه تولید برق از انرژی خورشیدی و بادی، کاهش قابل توجهی داشت و ۲.۴ روپیه برای هر واحد رسید؛ که بسیار پایینتر از تعرفهی ۳.۷ روپیهای فروش برق حاصل از زغالسنگ است. با وجود آماده بودن نیروگاههای زغالسنگی، اما شرکتهای توزیع برق در هند تمایلی به توافقهای طولانی مدت برای خرید برق از آنها ندارند. چراکه میتوانند برق با هزینهی پایینتر از منابع تجدیدپذیر بگیرند.
در سال مالی گذشته، برای اولین بار، سهم منابع تجدیدپذیر در ظرفیت جدید افزوده شده به شبکهی هندوستان در سال مالی گذشته، بیش از سهم زغالسنگ بود.
معاون وزیر انرژی هند گفت: از کل ظرفیت ۱۹۷۱۰۰ مگاواتی بر پایهی زغالسنگ در هند، در حدود ۴۰ هزار مگاوات (۲۰ درصد نیروگاهها)، دارای مشکلات مالی هستند که یک چهارم از آنها، دیگر قابل استفاده نیستند؛ لذا برق تولیدی نیروگاههای زغالسنگی یا باید تحت قراردادهای کوتاه مدت فروخته شوند و یا در بورسهای انرژی که تعرفههای آنها خیلی کمتر از مقداری است که این نیروگاهها به آن نیاز دارند.
در غیاب قراردادهای طولانی مدت برای فروش برق، دسترسی این نیروگاهها به منابع ارزانتر زغالسنگ دولتی نیز کاهش یافته و در نتیجه، از این جهت نیز ضرر میکنند. به علاوه، نیروگاههایی که دور از ساحل قرار دارند، هزینهای را نیز برای حمل و نقل زغال متحمل میشوند.
به علاوه، تقاضای انرژی در سال گذشته نیز ثابت مانده و رشد چندانی نداشته است. علی رغم پیشبینیهای رشد اقتصادی هندوستان، این مساله تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت برق نداشته است. دلیل آن نیز، ظرفیت قابل توجهی است که در بخش تجدیدپذیر وجود دارد./ منبع: برق نیوز