معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حفظ و مدیریت ذخایر آبزیان دریایی، کاهش فشار صید و برداشت از دریا، دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی، ایجاد و توسعه اشتغال، استفاده مسئولانه از ذخایر و ظرفیت های طبیعی همراه با حفظ محیط زیست، دستیابی به اهداف توسعه پایدار و تامین امنیت غذایی کشور از جمله اهداف اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در دریا است.
به گزارش زیست آنلاین، پروین فرشچی امروز در مراسم امضای تفاهم نامه طرح توسعه آبزی پروری دریایی با رویکرد پرورش ماهی در قفس در دریا که با حضور عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد،اظهارکرد: طی سالهای گذشته تقاضاهای بسیاری برای پرورش ماهی در قفس در دریا به ویژه از سوی بخش خصوصی وجود داشته است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: به منظور مدیریت این میزان تقاضا و انسجام در عمل و اجرای این طرح، توافقی میان سازمانهای محیط زیست و شیلات برای مشخص کردن پهنههای دریایی، گونههای بومی، تناژ و میزان عمق قرارگیری قفسها حاصل شد و نتیجه در قالب تفاهم نامه کنونی به صورت جمع بندی به امضاء رسید.
وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه نظارت، پایش و ارزیابی عملکرد مجریان طرح پرورش ماهی در قفس در دریا، راحتتر و سلامت دریا با جلوگیری از غنی شدگی به علت نظارت بر گونه، ادوات مورد استفاده، نوع و میزان مواد غذایی حفظ میشود.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر ضرورت جلوگیری از ادامه فعالیت خاطیان این طرح تصریح کرد: رعایت الزامات و تمهیدات پیشبینی شده، نوع جنس تورها و قفسها، نوع ماهی پرورشی، نحوه و میزان غذا دهی، عمق قرارگیری قفسها، نوع و میزان خدمات پشتیبانی برخی از شاخصهای ارزیابی مجریان این طرح است.
وی افزود: اگر این تفاهم نامه به امضاء نمیرسید، قطعا در گوشه و کنار آبهای سرزمینی شاهد فعالیت متقاضیان پرورش ماهی در قفس بودیم که هر کدام از آنها، جداگانه از ادوات، گونه و نوع مواد غذایی استفاده میکردند و نبود هماهنگی و نظارت منسجم میتوانست منجر به غنی شدن مواد مغذی در دریا و بروز مشکلاتی همچون کشند قرمز شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، فرشچی در پایان گفت: بر خلاف برخی ادعاها که فعالیت این صنعت در کشور چندی بدون مجوز انجام می شده، هیچ فعالیتی در این حوزه، بدون مجوز نبوده اما با توجه به فعالیتهای متعدد در حوضه های آبی، تصمیم گرفتیم انسجام و مدیریت یکپارچه در این خصوص میان نهادهای مرتبط ایجاد کنیم./منبع: ایسنا