کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هشت هزار مگاوات برق به علت بد مصرفی هدر می ‌رود

3 مرداد 1397 ساعت 10:00

مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو گفت: در ساعت های اوج مصرف، حدود هشت هزار مگاوات برق به دلیل بدمصرفی هدر می رود که با کنترل آن می توان به طور کامل از تکرار خاموشی ها در کشور جلوگیری کرد.


به گزارش زیست آنلاین، مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو گفت: در ساعت های اوج مصرف، حدود هشت هزار مگاوات برق به دلیل بدمصرفی هدر می رود که با کنترل آن می توان به طور کامل از تکرار خاموشی ها در کشور جلوگیری کرد.

 

«عبدالصاحب ارجمند»  افزود: در بدمصرفی برق با دو مفهوم «اسراف» و «تبذیر» مواجه هستیم؛ اسراف یعنی در مصرف از اعتدال تجاوز شود اما تبذیر به معنی از بین بردن است.

 

وی اظهار داشت: به عنوان نمونه، زمانی که نور مورد نیاز یک اتاق با استفاده از سه لامپ تامین می شود، اگر از لامپ های بیشتری استفاده کنیم، دچار اسراف شده ایم اما اگر از یک اتاق خارج شویم و لامپ ها را خاموش نکنیم، دچار تبذیر شده ایم.

 

مدیر کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو در ادامه به نمونه ای از تبذیر در مصرف برق اشاره کرد و گفت: چند روز گذشته از طریق قرائت کنتورها با موردی مواجه شدیم که یک شرکت بخش خصوصی در روز تعطیل ۸۶۰ کیلووات برق مصرف می کند؛ همکاران صنعت برق برای بررسی، به محل آن شرکت مراجعه و مشاهده کردند که فقط یک نگهبان در آن شرکت حضور دارد؛ این شرکت اول تابستان هر سال، چیلرهای خود را روشن و تا آخر تابستان آنها را خاموش نمی کرد؛ بعد از پیگیری های شرکت برق این روند تغییر کرد و اکنون مصرف برق این شرکت در روزهای تعطیل به ۴۶ مگاوات کاهش یافته است.

وی استفاده از تجهیزاتی با بازدهی پایین را یکی از چالش های صنعت برق و از جمله عوامل افزایش مصرف در کشور ذکر کرد و گفت: مدیریت تقاضا در صنعت برق فقط به عهده وزارت نیرو نیست و دستگاه های دیگر نیز باید در این زمینه همکاری داشته باشند؛ به عنوان نمونه وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ملی استاندارد و گمرک باید کمک کنند تا از ورود تجهیزاتی با بازدهی پایین جلوگیری شود.

 

ارجمند با تاکید بر اینکه ورود کالاهای با بازدهی پایین باید ممنوع شود، گفت: در دنیا تجهیزات برقی که بازدهی پایینی دارند را برای اقتصاد خود سم می دانند و اجازه نمی دهند که چنین تجهیزاتی وارد کشور شود.

هدر دادن انرژی

دو دلیل اصلی خاموشی ها

مدیر کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو گفت: مهمترین دلیل خاموشی های یک ماه گذشته محدودیت تولید برق در نیروگاه های برقآبی بود.

 

وی اضافه کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها و کمتر شدن ذخیره آب سدها، تولید نیروگاه های برقآبی از ۱۱ هزار مگاوات به پنج هزار مگاوات کاهش یافت.

 

ارجمند افزود: موضوع بعدی، درجه حرارت هواست؛ امسال به طور میانگین از سال گذشته گرم تر بود و این مساله زمانی حادتر شد که همه مناطق به صورت همزمان افزایش دما داشتند.

 

وی اظهار داشت: به ندرت اتفاق می افتد که کل کشور به صورت همزمان گرم شود؛ تا پیش از این، اگر یک نقطه گرم می شد، نقاط دیگر به طور معمول خنک بودند؛ مثلا شمال شرق گرم می شد اما شمال غرب خنک بود یا اینکه جنوب کشور گرم بود اما مرکز خنک بود؛ امسال این روند تغییر کرد و کل کشور به صورت همزمان در تیرماه گرم شد.

 

اوج مصرف برق (پیک) یکم مرداد ماه جاری به میزان ۵۴ هزار و ۲۴۱ مگاوات گزارش شد که در سال گذشته در همین زمان پیک مصرف ۵۳ هزار و ۵۷۹ مگاوات بود./ منبع: انرژی امروز


کد مطلب: 78386

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/78386/هشت-هزار-مگاوات-برق-علت-بد-مصرفی-هدر-می-رود

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com