کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چمن‌کاری‌ها باید سالانه ۱۰ درصد کاهش یابد

6 مرداد 1397 ساعت 10:00

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر با بیان اینکه بخشنامه‌های ممنوعیت کاشت چمن اجرایی نمی‌شود با اشاره به طرح‌های ضعیف سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهردرای تهران گفت:آب قنات‌های تهران صرف شستن ماشین‌ها می‌شود و برخی کارکنان شهرداری با حق و حساب، اجازه این کار را می‌دهند.


به گزارش زیست آنلاین، براساس اظهارات مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، ذخایر آبی این استان، پس از استان سیستان و بلوچستان در بدترین شرایط قرار دارد. در این شرایط شهرداری تهران هنوز از همین ذخایر آبی برای آبیاری چمن‌ و فضای سبز استفاده کرده و پس از سال‌ها، سازمان بوستان‌ها و فضای سبز تهران نتوانسته طرح استفاده از آب پسماند برای آبیاری را به مرحله اجرا درآورد.

سیدآرش حسینی میلانی، عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر در خصوص ممنوعیت چمن کاری در سطح شهر تهران به علت بحران آبی به ایلنا گفت: در زمینه ممنوعیت چمن کاری در سطح شهر و فضاهای سبز شهری، شورا مصوبه‌ ای ندارد. البته در گذشته بخشنامه‌ای درخصوص ممنوعیت چمن‌کاری توسط سازمان پارک‌ها و فضای سبز به مناطق ابلاغ شده اما این بخشنامه چندان جنبه اجرایی نداشته است. 

وی با تاکید بر اینکه در شرایط کم‌آبی کنونی، یکی از راه‌حل‌های اصلی کاشت گیاهان مقاوم در برابر خشکسالی است، اظهار داشت: سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران درخصوص کاشت گیاهان بومی و مقاوم در برابر کم‌آبی طرحی دارد اما این طرح قوی، هدفمند و سنجنش‌پذیر نبوده و فقط در حد یک فهرست است و نمی‌تواند جایگزین چمن شود. 

رئیس کمیته محیط زیست  شورای شهر افزود: ما باید به سمتی برویم که در یک برنامه زمان بندی شده، سالانه میزان چمن کاری به میزان مشخصی مثلا ۱۰ درصد کاهش یابد و از طرفی، سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری و مناطق ۲۲ گانه درخصوص «کاهش درصد چمن کاری» تعهد دهند. 

حسینی میلانی در پاسخ به سوالی درباره آبیاری فضاهای سبز با آب شرب نیز تصریح کرد: آبیاری با آب شرب صد درصد غیرقانونی است و سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران مدت ها است که شبکه آبیاری خود را از آب شرب جدا کرده و اگر جایی شاهد بودید که با آب شرب، فضای سبز را آبیاری می‌کنند به ما سریعا خبر دهید. 

وی درخصوص شست و شوی غیر قانونی خودرو با آب قنات در برخی از مناطق شمالی تهران نیز ابراز داشت: کارواش های غیر رسمی در یوسف آباد از قدیم وجود داشته و از آب قنات که داخل جوی‌های این محله روان است، برای شست و شوی خودرو ها استفاده می‌شود. برخی از اقشار محروم هم در این بخش به صورت سنتی به شست و شوی ماشین می پردازند و متاسفانه شاهد هستیم که موضوع ساماندهی مناسبی ندارد. / منبع: ایلنا


کد مطلب: 78424

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/78424/چمن-کاری-ها-باید-سالانه-۱۰-درصد-کاهش-یابد

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com