کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راهکارهای صرفه‌جویی مصرف آب در اماکن ورزشی

18 مرداد 1397 ساعت 2:00

استفاده زیاد از آب در اماکن ورزشی و تفریحی، حفظ و نگهداری آب را به یکی از مهم‌ترین مسائل در این رابطه مبدل ساخته است؛ بنابراین در زمان طراحی و ساخت اماکن، با در نظر گرفتن تمهیداتی می‌توان به حفظ منابع آب کمک کرد.


به گزارش زیست آنلاین، همه ساله از میزان آب در دسترس هر فرد کاسته می‌شود. یکی از مهمترین بخش‌ها برای کاهش مصرف آب،اماکن ورزشی هستند که می‌توانند با ایجاد تغییرات و اصلاحاتی در ساختارهای خود مصرف آب را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. نصب پنل‌های خورشیدی برای تامین بخشی از برق ساختمان یا دست‌کم تامین روشنایی در شب و استفاده دوباره از فاضلاب از جمله مهمترین تمهیدات برای کاهش مصرف آب در اماکن ورزشی است.

کاهش فاصله بین منبع تامین‌ آب و مصرف کننده به منظور پیشگیری از هدر رفت آب، جمع‌آوری آب باران و استفاده از آن، مکانیزه کردن سیستم فاضلاب، کاشت درخت‌های مقاوم در داخل و بیرون اماکن و توسعه فضای سبز، جلوگیری از ساخت و ساز در حاشیه رودخانه‌ها و آب‌های جاری، جلوگیری از ورود فاضلاب‌ها و پساب‌های صنعتی به رودخانه‌ها و منابع آب،  جلوگیری از حفر چاه‌های عمیق و پمپاژ بیش از حد آب از دیگر پیشنهادات برای کاهش مصرف آب در اماکن ورزشی است.

بر اسای این گزارش به کارگیری دو نوع لوله‌کشی برای آب‌های تصفیه شده و بازیافت شده و جمع‌آوری و به کارگیری آب باران از روش‌های موثر حفظ آب در امکان ورزشی هستند. همچنین در اماکن ورزشی استفاده از سیفون‌های با حجم کمتر، دوش‌های با آب‌پاش‌های کوچک و سایر تجهیزات حفظ آب می‌تواند موثر باشد.

بر اساس کتاب ورزش و محیط زیست، روش‌های دیگری چون یادآوری به مشتریان برای بستن شیرها به‌طور کامل، تعمیر لوله‌ها و شیرهای آب، بستن شیرفلکه آب در ساعاتی که اماکن ورزشی بدون استفاده هستند نیز از شیوه‌های مناسب پیشنهادی برای حفظ آب هستند.

افزون بر اینها چمن ورزشی و میزان آب مورد نیاز آن همواره یکی از دغدغه‌های مدیران اماکن ورزشی بوده است. از این رو تغییرات زیادی در چمن به کمک فناوری صورت گرفته است. برای مثال در سال‌های اخیر نوعی چمن جدید نام Seashore paspalum در زمین‌های گلف در آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد که در اصل متعلق به آفریقای جنوبی است و ریشه‌های عمیق و مقاوم در برابر نمک دارد که در مقایسه با دیگر انواع چمن‌ها به دلیل ریشه‌های بلند، به آب چندانی نیاز ندارد. از آنجا که این نوع چمن در آب نمک رشد می‌کند، می‌توان از نمک هم به عنوان علف‌کش استفاده کرد که می‌تواند علف‌های هرز را بدون استفاده از هر گونه ماده شیمیایی دیگری نابود کند. هزینه سالانه آب برای یک زمین گلف در ایالات متحده، سالانه ۳۰۰ هزار دلار است، ولی چمن جدید این هزینه را بیش از ۸۰ درصد کاهش داده است.



به طور کلی، این روزها کمبود آب و بحث تنش آبی در هر استان وشهری مطرح می شود بنابراین در ادامه به موثرترین راه کار های  مدیریت مصرف و صرفه جویی اشاره مختری می شود.


۴۰ راه طلایی صرفه جویی در مصرف آب۱- از کلیه قوانین و محدودیتهای حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود، آگاه شوید و از آن تبعیت کنید.
۲- از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسوول پرداخت آب بها است، آب را هدر ندهید.
۳- موقع مسواک زدن شیر آب تصفیه شده را باز نگذارید.
۴- هنگام استحمام در فاصله بین شستن بدن و سرشویی، لزومی ندارد که شیرآب به طور پیوسته باز باشد.
۵- برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گلها، از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.
۶- برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، با این روش ماهیانه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.
۷- بهتر است ابتدا مواد باقمانده، از ظرف غذاجدا و بلافاصله شسته شوند. سبزی ها را نیز ابتدا در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید. آبش هم برای گلها.
۸- ازجریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید.
۹- فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیازدارند، خودداری نمایید.
۱۰- هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را با حداقل فشار باز کنید و همان را هم به طور مداوم باز نگذارید. چون جریان دایم آب موجب هدر روی آن می شود.
۱۱- اگر دوش حمام شما در طی کمتر از ۲۰ ثانیه یک ظرف چهار لیتری را بتواند پر از آب کند در آنصورت حتماً آنرا با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض کنید.
۱۲- برای نظافت محیط مورد نظر خوداز جمله پارکینک و حیاط، به جای مصرف آب بهتر است از جاروب استفاده شود.
۱۳- در باغچه خانه، درختان، بوته ها و چمن های بومی و مقاوم به خشکی که به آب کمتری نیازدارند و تحمل ماههای گرم تابستان را دارند، بکارید.
۱۴- تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود.
۱۵- ضروری است برای اطمینان از سلامت لوله ها و شیرهای آب؛ آنها را مرتباً کنترل شوند.
۱۶- درمواقع جایگزینی یا افزودن گل و گیاه در باغچه خانه، گیاهی را انتخاب کنید که آب کمتری مصرف کند. به این طریق سالانه ۲۲۰۰ لیتر آب برای هر گیاه قابل صرفه جویی خواهد بود.
۱۷- ازنصب سیستم های آب تزیینی (مثل فواره ها) اجتناب کنید. مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود.
همچنین سیستم را درجایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و باد داشته باشیم.
۱۸- لوله های آب منزل خود را عایق بندی کنید. عایق کاری لوله های اب گرم، روشی است که هدررفتن آب را قبل از خروج آب گرم کاهش می دهد.
۱۹- لوله های آب گرم را عایق بندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیرآب، لازم نباشد آنرا بی جهت بازبگذارید.
۲۰- هرگز آبی را که می توان به مصارفی نظیر آبیاری و یا شستشو رسانید، فاضلاب حساب نکنید.
۲۱- ماشین های لباس شویی معمولاً مقدار زیادی آب مصرف می کنند. بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباس شویی بکاهید، عملاً در مصرف اب صرفه جویی کرده اید.
۲۲- اگر امکان تنظیم وجود ندارد، یک بطری پر از آب یا یک کیسه نایلونی پراز شن و کاملاً در بسته را در مخزن توالت فرنگی و یا فلاش تانک قرار دهید تا مصرف آب را در هر بارکشیدن سیفون، کاهش دهید.
۲۳- آب خنک مورد مصرف خود را همواره دریخچال نگهدارید تا مجبور نباشید شیر آب را برای مدتی بازبگذارید تا آب خنک شود.
۲۴- برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را مدت زیادی باز بگذارید، بهتراست ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را بازکنید.
۲۵- به کودکان آموزش دهیم تا با بستن بموقع شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری نمایند.
۲۶- می توان از آبی که برای شستن سبزی ها و دست و صورت استفاده می شود، به وسیله لوله کشی و هدایت آن به سمت فلاش تانک، در توالت استفاده نمود.
۲۷- فلاش تانک هایی که نشتی دارند، آب را به داخل کاسه توالت هدر می دهند.
۲۸- به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.
۲۹- درحالی که کمبود آب در شهر احساس می شود، لزومی به شستشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست.
۳۰- هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختمانی بخواهید از آب تصفیه شده استفاده نکنند.
۳۱- زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گلهای منزل هستید با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آنها پاسخ دهید.
۳۲- تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیرآب جلوگیری شود.
۳۳- نصب کولر در سایه و با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی، باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب می شود.
۳۴- زمانی که به مسافرت می روید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید. تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود.
۳۵- در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جویی آن را آموزش دهیم.
۳۶- کارکرد کنتور در زمانی که همه شیرهای آب بسته است، دلیل تلف آب از لوله های داخل ساختمان می باشد که در نتیجه آن، مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آن را شما خواهید پرداخت.
۳۷- درمحل کار، کارکنان را به صرفه جویی در مصرف آب تشویق نمایید. همچنین پیشنهاد کنید گرایش به حفاظت از آب در فعالیت های عملی و دوره های آموزشی آنها گنجانده شود.
۳۸- گروه های فرهنگی، غیر دولتی را به ایجاد و ارتقای فرهنگ حفاظت از آب در میان کودکان و بزرگسالان تشویق کنید.
۳۹- هرگونه اتلاف قابل توجه آب، شکستگی لوله ها و هدر رفتن آب در هر نقطه را به مرکز ارتباطات مردمی (تلفن ۱۲۲) اطلاع دهید.
۴۰- تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست.

کمبود آب


کد مطلب: 78536

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/78536/راهکارهای-صرفه-جویی-مصرف-آب-اماکن-ورزشی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com