رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کلاردشت با اعلام اینکه برخی از نیروهای این اداره در آستانه بازنشستگی قرار دارند، گفت: این اداره نیاز به نیرو و امکانات بیشتری برای حفاظت ازجنگل ها و مراتع دارد.
حفاظت ازجنگل کلاردشت
25 مرداد 1397 ساعت 2:00
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کلاردشت با اعلام اینکه برخی از نیروهای این اداره در آستانه بازنشستگی قرار دارند، گفت: این اداره نیاز به نیرو و امکانات بیشتری برای حفاظت ازجنگل ها و مراتع دارد.
به گزارش زیست آنلاین، وحید مشایخ در جمع خبرنگاران با اشاره به این که سطح جنگلها و مراتع کلاردشت ۵۴ هزار هکتار است، اظهارکرد: درحال حاضر به ازای هر ۵۰۰۰ هکتار یک نیروی حفاظتی وجود دارد در حالی که میانگین جهانی به ازای هر ۲۰۰۰ هکتار یک جنگلبان است.
وی با اشاره به وجود دو واحد منابع طبیعی "مکارود و رودبارک" افزود: این نیروها به صورت گشت های شبانه روزی در امر حفاظت از عرصه های جنگلی فعالیت می کنند و با توجه به حساسیت منطقه کلاردشت تامین نیرو دراین بخش احساس میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی کلاردشت در ادامه گفت: برای کنترل بیشتر عرصههای جنگلی تاکنون یک دستگاه دوربین نصب شد که در صورت تامین اعتبار و برق مورد نیاز چهار دستگاه دوربین دیگر در مناطق حساس که امکان قاچاق چوب وجود دارد، نصب میشود.
مشایخ همچنین به ساماندهی گروه های آتش سوزی اشاره کرد و افزود: به منظور مقابله با اتش سوزی، سه گروه اطفا حریق ۱۰ نفره ساماندهی شد که درصورت بروز حریق گروه اول با تمامی امکانات به منطقه آتش سوزی اعزام میشود و درصورت نیاز سایر نیروها به آنها ملحق خواهند شد.
وی با اشاره به کوهستانی و صعب العبور بودن عرصه های جنگلی منطقه تصریح کرد: درموقع بروز حریق چنان چه استفاده از بالگرد محقق نشد نیروهای منابع طبیعی به منطقه اعزام می شوند.
رئیس اداره منابع طبیعی کلاردشت به اجرای طرح تنفس جنگل در طرح های جنگلداری کلاردشت اشاره کرد و افزود: مقرر شد نیروهای نظارت طرح های جنگلداری در امر حفاظت از مناطق جنگلی به کارگرفته شوند تا بخشی از کمبود نیرو رفع شود.
در زیر به اطلاعات مختصری از منطقه کلاردشت، پرداخته شده است.
معرفی منطقه کلاردشتکِلاردَشت ناحيهاي در استان مازندران و از توابع شهرستان چالوس است. ۱۷۰ کيلومتر با تهران فاصله دارد. مرکز کلاردشت حسنکيف است.
اين ناحيه از جنوب به قله تخت سليمان تا حدود گردنه کندوان و از شمال به درياي خزر و شهر تنکابن، از شرق به چالوس، نوشهر و کجور و از غرب به قزوين و الموت محدود است.
از آثاري که در ناحيه کلاردشت و تپههاي اطراف آن کشف شده معلوم ميشود که قسمتي از اين منطقه در ادوار باستاني، آباد و داراي ساکنيني بودهاست
کلاردشت داراي آب و هوائي معتدل است. وجود رشته کوههاي البرز در کنارههاي درياي خزر موجب متوقف شدن رطوبت در دامنههاي آن گرديده و سبب بارش باران فراوان در اين ناحيه از شمال کشور ميشود.
بخشي از اين بارندگيها در ارتفاعات کلاردشت منجر به بارش برف ميشود و به همين دليل است که هواي کلاردشت در مقايسه با ديگر مناطق استان مازندران بسيار خنکتر و مطبوعتر است. جنگلهاي انبوه و سرسبز، رودخانه سردآبرود، کوههاي علم کوه و تخت سليمان در بخش غربي، جنگلهاي عباس آباد در بخش شمالي، جنگلهاي بخش جنوبي، کوههاي کم ارتفاع و روستاهاي دامنه اين کوهها در بخش شرقي، از ديگر مشخصههاي اين منطقهاست.
جمعيت کل کلاردشت با احتساب مرزن آباد و روستاهاي اطرافش در فصل سرما کمتر از ۴۰۰۰۰ نفر است، در حاليکه با آغاز فصل بهار و آمدن مسافران از مرز ۱۲۰۰۰۰ نفر نيز ميگذرد.
کلاردشتيها زبانشان، کردي، گيلکي، لکي و يا فارسي است. از شاعران، ابوذر فقيه ملک مرزبان که اشعاري در توصيف کلاردشت سرودهاست ميتوان نام برد.
کد مطلب: 78576