کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چهار منفعت صنعت تجدید پذیر با رویکرد جهانی

28 مرداد 1397 ساعت 10:02

چهار منفعت مهم و اساسی برای فعالیت در صنعت و حوزه انرژی های تجدید پذیر که دارای رویکرد جهانی است شامل صرفه جویی در آب و عدم آلودگی هوا، عدم مصرف سوخت و اشتغال پایدار در مناطق محروم می شود.


به گزارش زیست آنلاین، مهندس ادیب فر، مدیرعامل شرکت انرژی های تجدید پذیر مپنا و رئیس هیئت مدیره انجمن انرژی های تجدید پذیر (اتاق بازرگانی ایران) در نشستی در پنجمین کنفرانس و نمایشگاه انرژی خورشیدی ایران با موضوع " بررسی چالشهای فضای کسب و کار انرژی های تجدیدپذیر در سال ۹۷" اظهار داشت: شرکت انرژی های تجدیدپذیر مپنا وظیفه سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر را عهده دار می باشد و در حال حاضر نیز در دو نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی و یک نیروگاه خورشیدی سرمایه گذاری کرده است که به پارک انرژی های تجدید پذیر تبدیل شده است و قصد دارد در ادامه به سرمایه گذاری در بیومس هم بپردازیم.

 

گروه مپنا غیر از سرمایه گذاری صاحب امتیاز چند شرکت دیگر هم می باشد که در حوزه های اجرایی نیروگاه های انرژی تجدید پذیر، تولید تچهیزات، مهندسی و مشاوره تجدید پذیرها فعالیت دارند.
وی افزود در حال حاضر نیز بخش عمده ای از توربین های ۲.۵ مگاواتی یکی از نیروگاه های ما تولید داخل به شمار می رود و تمامی سرمایه گذاران دیگر نیز می توانند از تولید داخل بهره ببرند که علاوه بر موضوعات تحریم این تجهیزات، تشویق ۳۰ درصدی دولت از محصولات داخلی نیز از مزایای مهم آن به شمار می رود.
وی افزود: چهار اقدام اساسی برای فعالیت در حوزه انرژی های تجدید پذیر در مپنا که دارای رویکرد جهانی است به شرح زیر می باشد.

ثبت تجدید پذیر ها در کنوانسیون آب و هوای سازمان ملل

نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی کهک که در تاکستان نصب شده است، در مکانیزم هوای پاک سازمان ملل به ثبت رسیده است  و در سایت کنوانسیون آب و هوای سازمان ملل به نام UNFCCC قابل مشاهده است 

نیروگاه کهک ۹۰ میلیون لیتر در مصرف گازوییل صرفه جویی کرده است

اگر نیروگاه بادی در کهک ثبت بشود، شاملCF چهل درصد است. به بیان دیگر این نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی از سوخت ۹۰ میلیون لیتر گازوییل جلوگیری به عمل می آورد. اما نکته قابل توجه این است که این میزان گازوییل در حدود ۲۵۰ هزار تن CO۲ تولید خواهد نمود. و به عنوان مثال اگر بخواهیم این میزان دی اکسید کربن را توسط درختان جذب نماییم به ۵۰ میلیون درخت نیاز خواهیم داشت.

عدم مصرف ۲۵۰ هزار متر مکعب آب در نیروگاه های تجدید پذیر 

ادیب فر اضافه کرد: نیروگاه های بادی و خورشیدی نیروگاه هایی هسستند که بر خلاف سایر نیروگاه های حرارتی و سیکل ترکیبی مصرف آب قابل توجهی ندارند. و می توان گفت همین ظرفیت در نیروگاه های تجدید پذیر موجب صرفه جویی ۲۵۰ هزار متر مکعب آب می شوند.

اشتغال زایی پایدار و و توسعه یافته در مناطق محروم

انرژی های تجدید پذیر قادر هستند در مناطق محروم و روستاها به اشتغال پایدار بپردازند و این امر در تمام  نقاط کشور قابل توجیه خواهد بود، می توان گفت اشتغال پایدار در مناطق محروم و در مدت زمان کوتاه یکی از مزایای قابل توجه حوزه تجدید پذیر محسوب می شود. که با توجه به بهره بردای بلند مدت بالغ بر ۲۰ سال به تامین منافع آینده نیز خواهد پرداخت.

انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران، تشکلی قوی در اتاق بازرگانی ایران برای پیگیری منافع بخش خصوصی

ادیب فر درباره انجمن انرژی های تجدیدپذیر گفت: با توجه به این که تمامی شرکت هایی که در حوزه تجدید پذیر فعالیت دارند نیازمند یک تشکل قوی مانند تشکل های بین المللی و داخلی هستند، در سال گذشته انجمن انرژی های تجدید پذیر را با حضور تمامی شرکت هایی که در این حوزه فعال هستند، در اتاق بازرگانی ایران تشکیل دادیم و تمامی مشکلات و معضلات را از طریق انجمن به شکل بهتری پیگیری نموده و به منظور تامین منافع آن اقدامات لازم را انجام داده ایم.
وی بیان کرد که به فراخور نیازهای انرژی های تجدیدپذیر در ایران کارگروه هایی در انجمن شکل می گیرد تا بتواند بصورت تخصصی روی موضوعات مربوطه با مشارکت اعضای انجمن فعالیت کند.

وی کارگروه های اصلی انجمن انرژی های تجدید پذیر را به شرح زیر نام برد:


کارگروه اقتصادی: وظیفه پیگیری مسائل اقتصادی از جمله ضریب تعدیل نرخها، نرخ های خرید برق، اولویت تخصیص ارز، بیمه نیروگاه های تجدیدپذیر را بر عهده دارد.


کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات: وظیفه پیگیری عوارض برق به عنوان بودجه خرید برق تجدیدپذیر، پرداخت وجوه نیروگاه داران، و همچنین قوانین مربوط به بودجه را بر عهده دارد.


کارگروه حقوقی و مقررات: مسائلی همچون قرارداد تضمینی خرید برق تجدیدپذیر در این کارگروه در حال پیگیری است. همچنین برای مشاوره حقوقی به شرکت های عضو انجمن قرار است چند وکیل باتجربه با انجمن همکاری نمایند.


کارگروه فنی: این کارگروه در موضوعات فنی و استانداردها، توانمند سازی و آموزش پیمانکاران و تایید صلاحیت آنها، پیگیری نرخ های تشویقی تولید داخل فعالیت می کند


کارگروه ترویج و اطلاع رسانی: اطلاع رسانی و آگاه سازی یکی از وطایف مهم انجمن است که سعی می کنیم با برگزاری نشستها، شرکت در برنامه های رادیویی و تلویزیونی مرم و مسئولین را نسبت به مزایا و ضرورت های توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور آگاه کنیم.


ادیب فر در پایان متذکر شد: شرایط عضویت انجمن ساده در نظر گرفته شده است و کلیه شرکت های فعال در زمینه انرژی های تجدیدپذیر می توانند عضو انجمن شده و در فعالیت های انجمن مشارکت نمایند.

 

خلاصه ای از نشست

 

فیلم کامل نشست

 

تجدید پذیر ها

نشست برق تجدید پذیر

حضار در نشست تجدید پذیرها

پنجمین کنفرانس انرژی های تجدید پذیر
 


کد مطلب: 78588

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/78588/چهار-منفعت-صنعت-تجدید-پذیر-رویکرد-جهانی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com